Rasmus Schüller: ”Odotettavissa tiukka ja kova peli”

Faneille.com tapasi HJK:n Rasmus Schüllerin ennen keskiviikkoista Mestarien liigan kolmannen karsintakierroksen ensimmäistä osaottelua.

Vastassa rutinoitunut joukkue

Edellisellä kierroksella makedonialaisen Rabotnickin kaatanut HJK kohtaa astetta kovemman joukkueen, kyproslaisen Apoel F.C:n. Peräti 23 kertaa Kyproksen mestaruutta juhlinut nikosialaisjoukkue on kova vastustaja, ja sen tietää myös HJK:n keskikenttäpelaaja Rasmus Schüller.

– Tiukka ja kova peli luvassa, ehkäpä kauden kovin vastustaja kyseessä. Meidän pitää valmistautua hyvin siihen peliin, kuten me ollaan jo aloitettukin, ja pelata omalla parhaalla tasollamme niin me voidaan saada hyvä tulos mukaan.

Apoelin riveissä pelaa myös useita Kyproksen maajoukkueen pelaajia, kuten keskikenttäpelaaja Georgios Efrem ja hyökkääjä Pieros Sotiriou. Joukkueen runko on pysynyt pitkään samana, mikä osaltaan on auttanut menestyksen luomisessä niin kotimaan kuin Euroopankin kentillä. HJK tiedostaa vastustajan vahvuuden ja lähtee tavoittelemaan hyvää kotitulosta sekä pitämään vastustajaa maaleitta.

– Jos me pidetään nolla täällä ja saadaan itse joku maali tehtyä, niin silloin on todella hyvät lähtökohdat seuraavaan osaotteluun. Kyllä näissä karkeloissa vierasmaalit painaa tosi paljon. Jos Apoel ei saa vierasmaalia, ja me päästäisiin toiseen osaotteluun hakemaan sitä, niin kyllä etu on silloin meillä, silloin (jatko)mahdollisuus ainakin on tosi suuri.

Kyproksen liigan kausi starttaa vasta vajaan kuukauden päästä elokuun loppupuolella, mikä tuo oman lisämausteensa otteluun.

– Toivottavasti se on etu. Toivottavasti niiden ottelukunto ja yhteispelaaminen eivät ole vielä parhaimmillaan, ja me saadaan siitä hyötyä.

Lue täältä myös analyysimme siitä, miten HJK Apoelin pystyy kaatamaan.

Kuva: All Over Press