Tässä on Euroopan pääsarjojen tähdistökentällinen

Euroopan sarjat alkavat olla paketissa tämän kauden osalta. Faneille.comin jalkapallotoimitus valitsi kauden tähdistökentällisen Euroopan viiden parhaan sarjan (Valioliiga, La Liga, Serie A, Bundesliiga, Ligue 1) joukosta. Muodostelmana on moderni 4-4-2.

allstar

GK: Manuel Neuer, Bayern München

Elias Aaltonen: Manuel Neuer on maailman paras maalivahti tällä hetkellä. Modernin maalivahtipelaamisen ruumiillistuma.

Eemeli Kosonen: Oli maailman kolmen parhaan pelaajan joukossa viime vuonna. Bundesliigassa jälleen totutun vahvaa menoa ja vain 18 päästettyä maalia.

Janne Kainulainen: Ei pystynyt viemään joukkojaan Mestarien liigan finaaliin, mutta on mullistanut koko maalivahtipelin. Toisaalta torjuntoja ei tule hirveästi, mutta ottaa myös mahdottomia koppeja.

RB: Branislav Ivanovic, Chelsea

JK: Jose Mourinhon puolustusvoittoisen mestaruustaktiikan yksi kulmakivi. Tärkeä palanen kentän molempiin päihin pelatessa.

EK: Pelasi Chelsean jokaisessa Valioliiga-matsissa ja oli tärkeä palanen raudanlujaa Chelsean puolustuslinjaa. Ei säihky otsikoissa, mutta hoitaa oman tonttinsa loistavasti.

CB: John Terry, Chelsea

Kalle Tamminen: Kaiken nähnyt ja kokenut John Terry ei osoita hiipumisen merkkejä 34-vuoden iästä huolimatta. Englantilainen ei ole kentän nopeimpia pelaajia, mutta hän paikkaa heikentynyttä fysiikkaansa oivalla sijoittumisella. Terry on tunnettu läpi hänen uransa kovana hyökkäyspään erikoismiehenä ja tänäkin kautena vastustajan verkko heilui viiteen otteeseen.

Jaakko Tiira: Valjumestarin kippari. Ei juurikaan sähellä kentällä, mikä oli suhteellisen harvinaista tämän kauden valioliigatoppareilla. Teki myös muutamia maaleja. Erittäin solid ja luotettava puolustuslinjan johtaja.

JK: Pelasi kaikissa 38:ssa Valioliigaottelussa 90 minuuttia. Loistavan puolustustyöskentelyn lisäksi iski joukkueelleen viisi maalia, kun Chelsea voitti Valioliigan ylivoimaisesti.

CB: Gerard Piqué, Barcelona

KT: Wakawaka ei ole ollut oma dominoiva itsensä parin viime kauden aikana. Tällä kaudella kentällä nähtiin kuitenkin äärimmäisen motivoitunut ja näyttöhaluinen Gerard Piqué, ja Barcelonan oma kasvatti nousikin heti alkukaudesta kovasti uudistuneen katalonialaisjoukkueen puolustuspään johtohahmoksi. Piquélla on ongelmia varsinkin omassa päässä, jossa hänen keskittymisensä tuntuu hieman karkailevan, mutta tällä kaudella häneltä ei ole nähty viime vuosilta liiankin tuttuja helppoja virheitä.

EK: Hyökkäykseen panostamisen myötä puolustuksen arveltiin koituvan Barcelonan kohtaloksi tällä kaudella, mutta Piqué tovereineen osoitti luulot vääriksi. Varmaotteista uurtamista illasta toiseen. La Ligassa Barcelona päästi 38 ottelussa vain 22 maalia.

Bernat oli Guardiolan luottamuksen arvoinen. (Getty)

Bernat oli Guardiolan luottamuksen arvoinen. (Getty)

LB: Juan Bernat, Bayern München

JT: Sai paljon vastuuta kun David Alaba oli loukissa ja mielestäni täytti paikkansa hyvin. Hieman ehkä kassalla Mestarien liigassa välierissä Barcaa vastaan, mutta kumminkin vasta 22-vuotias kaveri, joka nousi kauden aikana Espanjan maajoukkueeseen. Erittäin hyvä hyökkäyspäähän.

EA: Viimeistään nyt todellinen läpimurtokausi. Vain Neuer taisi pelata enemmän tällä kaudella Bayernissa.

RM: Eden Hazard, Chelsea

JT: Valioliigan Player of the Year. Aina kun tuli väijyttyä Chelsean pelejä niin oli todella vakuuttava. Messin jälkeen maailman paras dribblaaja – on niin hyvä haastamaan laidalla että on käytännössä aina vaarallinen kun saa pallon. Pystyi vihdoin muuttamaan pelitaitojaan tehoiksi, eikä oikeastaan hyytynyt missään vaiheessa kautta.

KT: Eden Hazard on Cesc Fabregasin ohella Chelsean tärkein yksittäinen kenttäpelaaja ja nuori mies on lähellä todelliseen supertähteyteen syttymistä. Hazard teki sarjapeleissä 14 maalia ja alusti siinä sivussa melkein saman määrän osumia vasemmalta laidaltaan. Hazardin rooli Chelseassa on melko vapaa ja mies onkin parhaimmillaan liikkuessaan laajalla säteellä hyökkäyskolmanneksella.

CM: Paul Pogba, Juventus

KT: Tämä oli se kausi, jolloin Juventuksen Paul Pogba nousi jokaisen jalkapallon ystävän huulille. Ranskalainen on ottanut joka vuosi valtavia kehitysharppauksia ja juuri nyt hän lienee oman pelipaikkansa paras pelaaja koko maailmassa. Pogban suurin hienous pelaajana on hänen monipuolisuutensa. Isokokoinen Pogba loistaa hyökkäyspäässä, mutta hänen puolustuspään osaamistaan vähätellään usein turhaan. Pogbasta tullee lähitulevaisuudessa maailman kallein jalkapallopelaaja, sillä Real Madridin ja PSG:n kaltaiset ökyseurat ovat aktiivisesti ranskalaisen perässä.

JK: Tämän kauden kenties Juven tärkein pelaaja, kun joukkue voitti Serie A:n ylivoimaisesti ja taistelee Mestarien liigan finaalissa.

CM: Cesc Fàbregas, Chelsea

KT: Fabregasin paluu Valioliigakentille oli onnistunut, vaikka juuri nyt päälimmäisenä mielessä onkin hänen älytön punainen korttinsa kauden viimeisessä ottelussa. Fabregas nappasi heti kauden alettua oman paikkansa Chelsean keskikentälle ja koko Jose Mourinhon sinipaitojen hyökkäyspelaaminen rakentui Fabregasin vahvuuksien ympärille. 18 maalisyöttöä Valioliigassa on kova määrä ottaen huomioon Fabregasin kautta vaikeuttaneet pikkuvammat. Fabregasilla on ollut pahana tapana hyytyä kevään edetessä eikä miehen kevätkausi ollut tänäkään vuonna syyskauden veroinen. Chelsea haaveilee seuraavina kausina menestyksestä myös Euroopan kentillä ja tavoitteiden saavuttaminen vaatii Fabregasilta vielä hieman nähtyä parempia otteita varsinkin kansainvälisillä kentillä.

EK: Fabregas ei mättänyt yhtä paljon maaleja kuin aiempana kausina, mutta vastapainona oli hurja läjä maaliin johtaneita syöttöjä. Oli Chelsean pelinrakentelun tärkein palanen ja espanjalainen sopii Mourinhon pelitapaan kuin nenä päähän.

LM: Cristiano Ronaldo, Real Madrid

KT: Real Madridin kausi joukkueena oli pettymys, sillä valkoinen baletti jäi ilman pokaaleita, joka on aina Real Madridin kohdalla valtava katastroofi. Cristiano Ronaldo paukutteli kuitenkin maaleja viikosta toiseen. Kauteen mahtui peräti kahdeksan hattutemppua ja 48 tehtyä liigamaalia, mikä on aivan käsittämätön lukema. Äärimmäisen voitontahtoinen Ronaldo ei kerää sympatiapisteitä kentällä, mutta kentän ulkopuolella hän on kunnostautunut suurena hyväntekijänä.

JT: Tuulettaa vain omia maaleja, mutta kun niitä tuli 48 pelkästään La Ligassa niin ei voi sivuutta tähdistöstä.

EK: Vaikka Ronaldo teki jälleen järjettömän määrän maaleja, niin portugalilainen vähän katosi kuvasta muun joukkueen mukana vuoden alun ja kevään vaikeina hetkinä. Ronaldon maaleilla valkoiset kuitenkin pysyivät mestaruustaisoissa mukana. Maanosan parhaana maalintekijänä itsestäänselvä valinta tähdistöön.

ST: Alexandre Lacazette, Lyon

Lyonin Lacazettestä tullaan kuulemaan vielä isommissakin ympyröissä. (Getty)

Lyonin Lacazettestä tullaan kuulemaan vielä isommissakin ympyröissä. (Getty)

KT: Lyonin 23-vuotias hyökkääjä Alexandre Lacazette pelasi huikaisevan hyvän kauden ja hän juhlikin selkeällä marginaalilla tämän vuoden Ligue 1:n maalikuninkuutta. 27 liigamaalia tehnyt Lacazette viimeistelee monipuolisesti läheltä sekä kaukaa ja vikkeläkinttuisen Ranskan maajoukkuekärjen perässä on puolet Euroopan isojen sarjojen joukkueista. Lacazette vaihtanee kesällä seuraa ja loistavana kasvattajaseurana tunnettu Lyon nettoaa oman akatemian kasvatista mukavan yli 30 miljoonan euron siirtosumman.

EK: Kun vie maalipörssin voiton Zlatan Ibrahimovicin ja Edinson Cavanin nenien edestä, niin se on melkoinen saavutus. 27 maalia on kova suoritus missä tahansa sarjassa ja nuorukainen oli iso syy, miksi Lyon pelasi joukkueenakin hienon kauden.

ST: Lionel Messi, Barcelona

KT: Ronaldon ja Lionel Messin paremmuudesta miekkailu on muodostumassa jalkapalloväen ikuisuuskysymykseksi. Lopulta kyse on makuasiasta, sillä kaksikon kumpikin jäsen on poikkeuksellinen jalkapalloilija, joita ei lajin historiasta montaa löydy. Messin kausi 2014-2015 oli täydellisyyttä hipova. Vielä viime kaudella Messiä syytettiin heikosta asenteesta, mutta MM-kisojen pettymyksen jälkeen pelikentällä nähtiin raivokas ja voitontahtoinen Messi. 43+18 on käsittämätön tehosaldo ja Messin johdolla Barcelonalla on kaikki mahdollisuudet juhlia harvinaista triplaa kauden päätyttyä.

EK: Messi ei tarvinne hirveästi perusteluja. Ronaldon ohella itsestäänselvä valinta tähdistökentällisiin kaudesta toiseen. Ylivoimaisesti maailman kaksi parasta pelaajaa edelleenkin.

Valmentaja: Massimiliano Allegri, Juventus

KT: Massimo Allegri on omissa papereissani vuoden valmentaja, vaikka Juventus häviäisi Barcelonalle tulevan UCL-finaalin. Paljon parhattu Allegri sai ristiriitaisen vastaanoton Juventuksen omien kannattajien keskuudessa, mutta Milanin kanssa Italian mestaruuden voittanut valmentajavelho näpäytti välittömästä epäilijöilleen ja johdatti heti ensimmäisellä kaudellaan Juventuksen seurahistoria ensimmäiseen tuplaan yli kymmeneen vuoteen. Allegri osoitti taktikon kykynsä esimerkiksi UCL-välierissä Real Madridia vastaan, jossa hän kyykytti kaiken nähnyttä ja voittanutta kokenutta Carlo Ancelottia oikein kunnolla.

EK: Juventus voitti lähes rutiinilla jälleen Serie A:n, mutta suurin saavutus oli italialaisen seuran palauttaminen jalkapallomaailman huipullle Mestarien liigassa. Mahdollisuus jopa todella harvinaiseen triplaan. Allegri on onnistunut roolittamaan Juventuksen pelaajamateriaalin täydellisesti.