Mika Lehkosuo odottaa Milanin legendaaristen tähtien kohtaamista

HJK:n legendat käyvät perjantaina AC Milanin legendojen kimppuun (Getty)

HJK:n legendat käyvät perjantaina AC Milanin legendojen kimppuun (Getty)

Helsingissä pelataan tämän viikon perjantaina ottelu AC Milan Glory –HJK Legendat. Yksi HJK Legendojen pelaajista on seuran veikkausliigajoukkueen tämän hetkinen päävalmentaja Mika Lehkosuo. Lehkosuo pelasi omalla urallaan 189 liigaottelua HJK:n paidassa vuosina 1993-2002 ja voitti kaksi mestaruutta toimien pitkään myös seuran kapteenina. A-maajoukkuetta hän edusti 17 kertaa.

– Hienoa, että tällaisia tapahtumia järjestetään. Ensinnäkin kyseessä on hyväntekeväisyysottelu, tuottoja ohjataan Lastensairaalahankkeelle. Toiseksi on kiva nähdä kopissa ja kentällä paljon vanhoja pelikavereita yhtä aikaa, Lehkosuo sanoo.

Molemmilla joukkueilla on ottelussa erittäin nimekäs ryhmä.  HJK Legendoissa nähdään Lehkosuon lisäksi muun muassa Aleksei Eremenko Sr., Aki Riihilahti, Antti Niemi, Jonatan Johansson sekä Ville Nylund. Milanin riveissä pelaavat ainakin Paolo Maldini, Franco Baresi, Andrei Shevchenko, Marco Van Basten, Paolo Di Canio sekä Alessandro Costacurta.

– Van Basten teki tuhoisaa jälkeä ollessani teini-ikäinen. Miestä tuli silloin seurattua, ja hän taisteli yhdessä Ruud Gullitin ja Diego Maradonan kanssa maailman parhaan pelaajan tittelistä, Lehkosuo kertoo.

– Maldini ja Baresi taas ovat legendaarisia pelaajia, jotka olivat oman pelipaikkansa parhaimmistoa maailmassa. Muutenkin joukkue on täynnä toinen toistaan kovempia nimiä, jotka voisi kaikki mainita erikseen. Kiva päästä pelaamaan heitä vastaan, hän jatkaa.

Lehkosuo pelasi urallaan myös osan kautta 1998-1999 Italian pääsarjassa Serie A:ssa Perugian joukkueessa. Joukkue kohtasi kauden päätöskierroksella Milanin, joka varmisti ottelussa itselleen Italian mestaruuden voittamalla pelin 1-2. Silloisesta Milanin joukkueesta perjantaina mukana ovat Maldini, Baresi, Costacurta, Ibrahim Ba sekä Maurizio Ganz.

– Valitettavasti en mahtunut silloin kokoonpanoon, vaan jouduin seuraamaan ottelua katsomosta käsin, Lehkosuo muistelee.

Perjantain peliin Lehkosuo ei aio mennä pelkästään ihailemaan entisiä maailmantähtiä vaan aikoo pitää hauskaa ja pelata jalkapalloa.

– Ei ole ollut tapana keräillä nimikirjoituksia enkä aio sitä harrastusta aloittaa nytkään. Mennään kentälle katsomaan kummat ovat vanhentuneet enemmän, HJK:n vai Milanin pelaajat, Lehkosuo heittää.

Ottelu pelataan perjantaina 6.6 Helsingin Sonera Stadiumilla kello 18.30 alkaen.

Muista myös osallistua kilpailuun Faneille.com -facebook-sivuilla. Jaossa on 6 kpl kahden hengen lippupaketteja perjantain otteluun, jossa Faneille.com on vahvasti mukana yhteistyökumppanina.