Mike Havenaarilla on vain yksi tavoite loppukaudelle

Mike Havenaarin kausi kausi ei ole alkanut parhaalla mahdollisella tavalla.  Pari kuukautta sitten HJK:hon siirtynyt hyökkääjä on tehnyt kymmenessä pelaamassaan ottelussa kolme maalia.

Havenaar viimeisteli torstaina Interiä vastaan kaksi osumaa ja kasvoilta paistoi syystäkin huojentunut hymy. Hattutemppukaan ei ollut kaukana, sillä hyökkääjä ampui jo ensiminuuteilla pallon Interin maalin tolppaan. Isokokoisen Havenaarin harteilla on isot odotukset kuluvalle kaudelle, mutta onnistumiset ovat toistaiseksi olleet harvassa.

– Oli todella helpottavaa tehdä maali. Toivon, että tulevaisuudessa saan tehtyä enemmän maaleja. Seuraavassa pelissä näemme miten käy, Havenaar totesi ottelun jälkeen.

28-vuotias japanilainen on pelannut kotimaansa pääsarjan lisäksi kolme kautta hollantilaisen Vitessen riveissä. Lisäksi viime kausi sujui varsin rikkonaisesti Cordoban joukkueessa La Ligassa. Loukkaantumisten sävyttämällä kaudella pelejä ei kertynyt vyölle montaakaan.

Sen sijaan Vitessessä luisti varsin mainiosti. Kahdella jälkimmäisellä kaudellaan Havenaar teki yhteensä 21 maalia, mikä on kelpo lukema Hollannin pääsarjassa. Miehen mukaan Veikkausliiga eroaakin melkoisesti liigoihin, joissa hän on aikaisemmin pelannut.

– Liigat ovat täysin erilaisia. Vauhti ja nopeus eroavat paljon, sekä miten pallolla pelataan, mutta alan hiljalleen tottua Veikkausliigaan. Puolustuksia on myös vaikea murtaa. Jokainen sarja on erilainen.

Isokokoinen Havenaar on omimmillaan vastustajan boksissa. Vahvana kaksinkamppailijana hän voittaa paljon palloja omilleen ja viimeistelee paikan tullen tehokkaasti. Tällä kaudella tästä puolesta ei ole kuitenkaan nähty kuin väläyksiä. HJK ei ole juurikaan pelannut korkeita palloja vastustajan maalille. Torstaina joukkue haki Havenaaria keskityksillä ja tuloksena oli kaksi maalia.

– Muut pelaajat alkavat tottua miten pelaan ja vastaavasti alan itse tottua muiden pelaamiseen. Se on aina hyvä asia. Tänään sain paljon paikkoja ja tein pari maalia. Toivottavasti saan tilanteita jatkossakin, jotta voin tehdä maaleja.

Mikäli Klubi pelaa jatkossakin enemmän palloja vastustajan boksiin, niin kenties Havenaaristakin saadaan täysi potentiaali irti. Miehellä itsellään on vain yksi tavoite loppukautta koskien.

– Haluan olla mestari, Havenaar sanoo päättäväisenä.