Australia – Espanja, klo 19.00

B-lohkon merkityksettömässä ottelussa Australia ja Espanja pelaavat vain kunniasta, sillä nollakerholaisten mahdollisuudet menivät jo toisella kierroksella.

Asetelma

Nyt pelataan vain kunniasta. Espanjan kultainen sukupolvi, kaksi EM-kultaa ja yhden MM-kullan voittanut runko pelaa todennäköisesti viimeistä kertaa yhdessä ja se haluaa voittaa Australian. Australia haastoi upeasti Hollannin, mutta sen pyristely ei aivan riittänyt ja Espanjan tavoin se sai todistaa jatkopaikan karkaamista 2-3 lukemiin päättyneessä ottelussa Hollantia vastaan.

Australia

Moni odotti joukkueen lähtevän Hollantia vastaan pelaamaan tylsää, puolustusvoittoista futista. Socceroos esitti kuitenkin ennakkoluulotonta ja pirteää peliä ja johtikin ottelua Jedinakin rangaistuspotkumaalilla 2-1. Hollanti tuli kokemuksella ja yksilötaidolla ensin rinnalle ja lopulta ohi, mutta sai tehdä täyden päivätyön sinnikkäästi taistelleen Australian päihittämiseksi. 4-2-3-1 ryhmittymä pysynee myös ottelussa Espanjaa vastaan, mutta sen suurin tähti, sentteri Tim Cahill, joutuu jättämään ottelun väliin varoitustilin täyttymisen takia. Hänen paikan ottanee nuori lupaus Ben Halloran. Samalla Cahill ja toinen vanha sotaratsu, Bresciano, jättävät hyvästit MM-näyttämölle. Jos mietitään puhtaasti ottelua yksittäisenä otteluna, Australia lähtee haastamaan Espanjaa voitonnnälkäisenä. Siltä ei kukaan odottanut mitään ennen kisoja, ja oman urakan päättäminen voittoon sekavasti esiintyneestä hallitsevasta maailmanmestarista olisi loistava päätös vajaan kahden viikon rupeamalle. Australian pelitapa sopii hyvin Espanjaa vastaan, sillä kahdessa aiemmassa ottelussa se on pelannut sekä nopeita hyökkäyksiä laitojen kautta että toimittanut pitkiä keskistyspalloja vastustajan toppareiden väliin; molemmat ovat olleet myrkkyä la Rojan heikosti esiintyneelle puolustuslinjalle.

australia 23.6.Espanja

Adios, le pido… Rukoilen jumalilta, että legendojen kuten Xavi (34), Xabi Alonso (32), Torres (30), Casillas (34) ja Villa (32) uran mitä todennäköisimmin viimeinen MM-ottelu päättyy arvokkaalla tavalla voittoon. Espanja on ollut pelillisesti heikko, tehnyt valmentaja Del Bosquen johdolla vääriä peluutusratkaisuja eikä ole osannut sopeutua otteluiden sisällä vastustajan pelitapaan. Mutta siitä huolimatta, soisin 124 maalia maajoukkuetasolla paukuttaneille mestareille arvoisensa päätöksen. Tulosurheilun hienous piilee kuitenkin siinä, että suomalla ja toivomalla ei saavuteta mitään, vaan voitto pitää itse ansaita. Vain Xavin on virallisesti ilmoittanut vetäytyvänsä maajoukkueesta kisojen jälkeen, mutta en usko muiden mainittujen olevan enää neljän vuoden päästä mukana.

En ole vieläkään täysin toipunut Espanjan pelin sekavuuden aiheuttamasta järkytyksestä, enkä siitä tule toipumaan ennen näiden kisojen loppua. Aihe vaatii paljon miettimistä, mutta tiivistetysti voidaan sanoa, että valmentaja del Bosque lähti epäonnistuneesti muuttamaan vuosia toiminutta 4-3-3 tai 4-1-2-3 pelitapaa 4-2-3-1 pelitavaksi. Näissä kisoissa nähtiin Espanjan liigamestaruuden voittaneen Atlético Madridin pelikirja, joka perustui sarjassa täysin vastahyökkäyksiin ja muutaman pelaajan vahvaan rooliin. Diego Costan peluuttaminen kärjessä määritti liiaksi Espanjan pelitapaa, eikä Costa sovellu puhtaan target-pelaajan ominaisuuksiensa puolesta Espanjan barcamaiseen, kolme mestaruutta tuoneeseen tici-tacaan. Taktiikan sekavuus sotki myös muiden avainpelaajien, kuten Iniestan, Alonson ja Xavin pelin sekä vaikutti jopa toppareiden pelaamiseen.

Maanantain ottelussa del Bosque marssittaa kentälle 4-3-3 miehityksen ja palaa kertaalleen vielä vanhaan pelikirjaansa, siihen joka on suurimmalla pelaajista selkäytimissä. Costa aloittaa penkiltä, kärjessä nähdään Iniesta, Torres (Villa) ja Pedro (Silva). Kokea on spekuloitu Xabi Alonson tilalle, kurkkiva Busquetsin pelannee omalla paikallaan ja maestro Xavi saanee aloittaa uransa viimeisen MM-ottelun yhdessä maalivahti Casillasin kanssa. Puolustuksessa liputtaisin Albiolin tuomista Ramosin topparipariksi.

SpainlaultimaPelin kulku

Mikäli Espanja lähtee 4-3-3 tai 4-2-1-3 miehityksellä peliin, se ottaa pallonhallinan itselleen, kuten se on tehnyt niin monta vuotta. Australia hakee keskialueen pallonriistoilla ja nopeilla vastahyökkäyksillä juoksuja Espanjan epävarmasti esiintyneiden toppareiden väleihin ja toimittaa palloa sinne sekä maata pitkin että ilmassa. Espanja jauhaa tici-tacaa ja elää ajattelumallia ’hyökkäys on paras puolustus’ sekä pyrkii korkealla prässillä riistämään pelivälineen hallinnan itselleen jo Australian omalla kenttäkolmanneksella. Toisin sanoen sitä, miten Espanja ja Barcelona on jo vuosia pelannut, pl. kaksi turnauksen avausottelua.

Australia on heikompi joukkue ja vaikka Espanjalla ei enää ole mahdollisuuksia jatkoon, niin eivät he halua lohkossaan viimeiseksi jäädä. Kyllä Espanja varmaan löytää vaihteen vielä viimeiseen peliin. Voi olla aika monen pelaajan jäähyväisottelu. – Lukas Hradecky, Huuhkajat.

Vedonlyönti

Espanjalla on selkeästi laadukkaampi joukkue ja nyt sillä ei ole enää mitään menetettävää. Joukkue pääsee pelaamaan rennosti, tribuuttina joukkueen vanhoille sotaratsuille. La Roja nappaa voiton, mutta Australian taktiikka tukee vähämaalista lopputulosta. Lisäksi Espanjan kärkipelaajat eivät ole mitään kliinisiä viimeistelijöitä, vaan maalien syntyessä pallo kuljetetaan todennäköisemmin maaliin kuin lauotaan. Hallittu, vähämaalinen voitto, jossa Australia ei tee yhtäkään pörsää. Lapulle Espanjan voitto ja alle 3.5 maalia maistuvalla 2.4 kertoimella.

AussitespTuplaa talletuksesi Betssonilla. Lunasta 100€ bonus Betssonin vedonlyöntiin tästä. 

*Jatkamme 10 % sijoitusta per päivä. Tänään pelaamme sinkkuja, tuplia ja triplan.