Brasilia – Kroatia klo 23.00

Isäntäjoukkue Brasilia ja Kroatia kohtaavat torstaina jalkapallon 20. MM-lopputurnauksen avausottelussa. FIFAn mukaan vuoden 2010 Etelä-Afrikan MM-finaalia seurasi yli 900 miljoonaa ihmistä. Tänään siis voidaan olettaa ainakin 600 miljoonan ihmisen kerääntyvän tv:n ääreen seuraamaan Arena de Sao Paolossa pelattavaa matsia. Suomessa kello 23:00 alkavan ottelun näyttää YLE TV2. 

Asetelma

Brasilia on omalla maaperällään vedonlyöntitoimistojen suurin suosikki noin 25% todennäköisyydellä ja 4.00 kertoimella voittamaan koko turnauksen. Vuoden 1960 jälkeen pelatun yli 14.000 virallisen maaottelun aineistoon analyysinsä perustavan investointipankki Goldman Sachsin arvion mukaan Brasilia voittaa kuudennen maailmanmestaruutensa 48,5 prosentin todennäköisyydellä, saaden jokaisen otteluunsa 0,6 maalin hyödyn kotiedun vuoksi. Fifan rankingissa sijalla 20. oleva Kroatia on Brasilian jälkeen suosikki etenemään jatkopeleihin A-lohkosta.

Brasilia

Brasilian vuoden 2002 Etelä-Korean ja Japanin yhteiskisoissa maailmanmestaruuteen luotsannut Luiz Felipe Scolari peluuttaa miehistöään 4-2-3-1 -muodostelmassa. Kärjen Fred sekä kokenut maalivahti Julio Cesar eivät ole aivan pelipaikkojensa eliittiä, mutta muuten Brasilian joukkue on huippulaadukas. Kevyesti liikkuvalla Neymarilla on runsaasti vapauksia leikata sisään vasemmalta puolelta. Laitapakit Marcelo ja Dani Alves nousevat mielellään tukemaan hyökkäyksiä Luiz Gustavon ja Paulinhon tarjotessa keskikentällä suojaa puolustukselle.Kuvankaappaus 2014-6-12 kello 11.33.43

Kroatia

Kroatiaa 87 ottelussa pelaajana edustanut Niko Kovac luottaa niin ikään 4-2-3-1 –ryhmitykseen. Keskikentälle löytyy runsaasti taitoa, mutta mielellään hyökkäävien Luka Modricin, Ivan Rakiticin sekä nuoren Mateo Kovacicin peluuttaminen samanaikaisesti voi olla liian suuri riski pelissä, jossa Kroatia viettää pitkiä aikoja ilman palloa. Sen sijaan toinen kaksikosta Mate MalesOgjen Vukojevic saattaa saada vastuuta keskikentän puolustavassa roolissa.Kroatiataktiikka

Pelin kulku

Kotijoukkue tulee varmasti hallitsemaan pelitapahtumia Kroatian roikkuessa mukana. Ottelun tempo saattaa olla alussa varsin verkkainen, mutta Brasilia lisännee kierroksia pelin edetessä. Kroatian vasen laita on haavoittuvainen, ja kertalleen maajoukkuessa jo lopettanut Danijel Pranjic saattaa olla liemessä väkivahvan Hulkin kanssa. Brasilia ei ole välttämättä avausottelussa vielä parhaimmillaan, mutta ottaa kuitenkin 1-0 tai 2-0 voiton.

”Ottelu ratkeaa Brasilian pelaajien henkilökohtaiseen paremmuuteen ja yksilötaitoon. Brasiliassa on loistavia yksilöitä, jotka pystyvät pelejä ratkomaan. Kroatia ei ole missään nimessä huono joukkue, mutta Brasilia on niin kova, että isännät saavat tästä hyvän alun MM-kisoilleen.” -Niki Mäenpää, Huuhkajat/VVV-Venlo

Vedonlyönti

*Olemme perustaneet MM-vetoja varten 500 euron pelikassan Betssonille. Panostamme päivän otteluihin aina 10% kassan varoista. Katsotaan kuinka paljon meillä on rahaa MM-lopputurnauksen päättyessä 13. heinäkuuta.

Torstain valinnat:

Vierasjoukkueen maali: EI @1.61 Panostus: 20€

Brasilian hallitessa palloa Kroatialle tuskin tarjoutuu kovin montaa maalintekomahdollisuutta. Lisäksi vierasjoukkueen todennäköisin maalintekijä Mario Mandzukic on pelikiellossa.

Puoliaika/lopputulos: X/1 @3.75 Panostus 10€

Avausottelun suuri lataus voi näkyä alussa pienenä varovaisuutena kotijoukkueen otteissa, mutta Selecaon voi odottaa pääsevän ottelun sisään paremmin sen edetessä. Kroatia tuskin antautuu avoimeen peliin vieraalla maaperällä, vaan se pyrkii pitämään maalinsa puhtaana etsien ratkaisua vastaiskuista sekä erikoistilanteista. Brasilia pakottaa Kroatian jatkuvaan pallottomaan liikkeeseen, joka näkyy väsymyksenä ja virheinä viimeistään toisella puoliajalla.

Lopputulos + Totaali 2.5: Kotivoitto + Alle @ 3.15

Brasilia tulee hallitsemaan palloa Kroatian kytätessä vastaiskupaikkoja. Avausottelun jännitys näkyy molempien joukkueiden otteissa, mutta uskomme Brasilian kääntävän matsin edukseen viimeistään toisella puoliajalla. Ottelun kokonaismaalimäärä jää alle 2,5 maalin, kun Brasilia osuu kerran tai kahdesti Kroatian jäädessä ilman maalia.

Brasilia-Kroatiavedot