Kolumbia – Kreikka 14.6.

Kolumbia ja Kreikka kohtaavat lauantaina Suomen aikaan kello 19:00 C-lohkon ensimmäisessä pelissä. Belo Horizonten Estadio Mineraion nurmella nähdään kaksi joukkuetta, jotka ovat menestyneet vaatimattomasti MM-kisoissa. Kreikka on ollut mukana 1994 ja 2010 jääden molemmilla kerroilla alkulohkoon. Kolumbia palaa MM-arenenoille 16 vuoden tauon jälkeen. MM-lopputurnauksessa neljästi esiintynyt Los Cafeteros selviytyi Italissa 1990 jatkopeleihin, mutta kolmesti sen tie on noussut pystyyn lohkovaiheen jälkeen.

Asetelma

Fifan rankingissa peräti sijalta viisi löytyvä Kolumbia lähtee otteluun suosikkina, vaikka joukkue menetti kisojen kynnyksellä karsinoissa yhdeksän maalia viimeistelleen Falcaon. Molempien joukkueiden puolustuksen pitäisi olla kunnossa, sillä karsinnoissa Kreikka piti maalinsa puhtaana kahdeksassa ja Kolumbia seitsemässä matsissa. Kreikka on aina hävinnyt avauspelinsä MM-kisoissa ja Kolumbia on ottanut turpaan kolme kertaa neljästä.

Kolumbia

Kolumbian joukkuetta luotsaa kokenut Jose Pekerman, joka johdatti kotimaansa Argentiinan vuoden 2006 kisoissa puolivälieriin. Keltapaitojen peli perustuu pallonhallintaan, jonka se parhaimmillaan kääntää nopeasti vaarattoman oloisesta siirtelystä maalintekotilanteeksi. Pekerman peluuttaa miehistöään väljässä 4-2-2-2 ryhmityksessä. Puolustuksen keskustassa Mario Yepes (38) ja Luis Perea (35) ovat jo nähneet parhaat päivänsä. Sen sijaan laitapuolustajilla Pablo Amerolla ja Camilo Zunigalla riittää nopeutta lähteä tukemaan omia hyökkäyksiä. Falcaon ollessa sivussa joukkueen suurin tähti keskikentän vasemmalla lohkolla viihtyvä James ”Hames” Rodriguez, jolta luonnistuu niin maalinteko kuin maalipaikkojen järjestely. Porton Jackson Martinez muodostaa todennäköisesti kärkiparin Theofilo Gutierrezin kanssa.

Kolumbia

Kreikka

Kymmenen vuotta sitten Euroopan mestaruuden voittanut Kreikka on ihailtavasti onnistunut tekemään tulosta rajallisilla pelaajaresursseilla. Joukkueen peli ei välttämättä hivele silmää, mutta tehokasta se on ollut. Portugalilaisvalmentaja Fernando Santosin paketti rakentuu tiukan puolustuslinjan varaan, jonka ytimessä luutivat kovaotteiset topparit Sokratis Papastathopoulos sekä Dimitris Siovas. Kolmen miehen keskikentän muodostavat todennäköisesti Aleksandros Tsiolis ja Giannis Maniatis sekä toinen veteraaneista Karagounis tai Katsouranis. Hyökkäyksessä Dimitris Salpingidis ja Georgios Samaras tukevat targettina pelaavaa Kostas Mitrologloua laidoilta.

Kreikka 14.6.

Pelinkulku

Kotimantereellaan pelaava Kolumbia hallinnee ottelutapahtumia Kreikan pyrkiessä iskemään vastaan nopeista pallonriistoa seuraavista hyökkäyksistä ja erikoistilanteista. Kolumbia saa muodostelmansa ansioista ylivoiman keskikentälle, mikä vaatii jalkoja Kreikan kolmikolta. 37-vuotias Karagounis tarjoaa valmentajalleen dilemman; mies on se pelaaja, joka saattaisi avata Kolumbian puolustuksen syötöillään, mutta vastustajan pitäessä palloa hänellä on vaikeuksia suoriutua tehtävistään.

Vedonlyönti

Molemmat joukkueet puolustivat mallikkaasti karsinnoissa. Kreikan voi odottaa lähtevän varjelemaan omaa maaliaan Kolumbian ollessa aloitteellisempi. Eurooppalaisilta puuttuu ratkaisija Mitrogloun etsiessä pelituntumaa polvivamman jälkeen, eikä Samaras ole onnistunut tekemään maalia maajoukkueen paidassa sitten 2012 EM-kisojen. Kolumbia ei ole päässyt valmistavissa peleissä karsintojen tasolle, mutta joukkueen kunto lienee nousussa heikomman jakson jälkeen. Pelisuositus kotivoitto + alle 2,5 maalia @3.20 ja kotivoitto + alle 3,5 maalia @2.17, joista valitaan omalle kupongille osuvampi alle 3,5kolumbiakreikka

 

Tuplaa talletuksesi Betssonilla. Lunasta 100€ bonus Betssonin vedonlyöntiin tästä.