TOP 10: Tämän hetken parhaat jalkapalloilijat ilman ainuttakaan A-maaottelua

Maaliskuun maaottelutauolla ei pelata enää kisapaikoista, vaan kyseessä on pelkkiä harjoitusotteluita. Sen kunniaksi Faneille.com teki katsauksen pelaajista, joiden tilillä ei ole yhtäkään A-maaottelua, ei edes harjoitusmaaotteluita.

Kuningaspelin historia tuntee muutamia todella kovan luokan nimiä, jotka eivät pukeneet maajoukkuepaitaa päälleen. Ilman yhtäkään pelattua miesten maaottelua lopettaneita legendoja ovat muun muassa Steve BrucePaulo Di CanioMikel Arteta sekä John McGovern.

Vielä kuukausi sitten nykypelaajista olisi saanut astetta kovemman listan, sillä esimerkiksi Marcos Alonso ja Dani Parejo saivat vihdoin kutsut Espanjan riveihin. Vastaavasti Brasilian keltaisen edustuspaidan pukevat ensi kertaa päälleen Talisca ja Willian Jose. Ranskassa historiaa tekee Man Unitedin Mestarien liigasta pudottanut Wissam Ben Yedder, josta tulee maan historian ensimmäinen futis- ja futsalmaajoukkueita edustanut pelaaja. Siitäkin huolimatta nollan A-maaottelun kerhosta löytyy laadukkaita pelimiehiä.

10. Abdoulaye Doucoure, Ranska

Yksi tämän Valioliiga-kauden ehdottomia komeettoja on 24-vuotias Abdoulaye Doucoure, joka on ihastuttanut Watfordin keskikentällä. Vajaat pari vuotta Vicarage Roadilla viihtynyt keskikenttäpelaaja on vakuuttanut paitsi hyvällä raastamisella, niin myös upeilla osumilla, joita on kasassa pohjapelaajalle komeat seitsemän kappaletta. Rennesin kasvatti on edustanut Ranskaa jokaisessa poikamaajoukkueessa, mutta Gallian kukon edustusmiehistöön on vielä matkaa, sillä samalle pelipaikalle on tarjolla N’Golo KantenBlaise MatuidinPaul Pogban ja Steven N’Zonzin kaltaisia nimiä. Jos Doucouren otteet kuitenkin jatkuvat samanlaisina, pitäisi siirron huippujoukkueeseen ja sitä kautta A-maajoukkuedebyytin olla vain ajan kysymys.

9. Leon Bailey, Jamaika

Vasta 20-vuotias jamaikalainen on pikajuoksijoista tunnetun maan historian lahjakkain jalkapalloilija. Leon Bailey on pelannut fantastisen kauden Bayer Leverkusenin riveissä ja herättänyt samalla useamman suurseuran kiinnostuksen. Nuoren laiturin kohdalla A-maajoukkuedebyytti ei kuitenkaan ole kiinni Jamaikasta, vaan Baileysta itsestään. Superlupaus on ollut jo pidempään Euroopassa ja elättelee tiettävästi toivoa Belgian kansalaisuudesta. Tarkempaa tarinaa Baileyn huimasta noususta futismaailman huipulle voit lukea tästä Ville Rahijärven erinomaisesta artikkelista.

8. Jose Gaya, Espanja

Valencian oma kasvatti on vasta 22-vuotias, mutta on ehtinyt pelaamaan jo 138 ottelua Los Chen paidassa. Jotain Jose Gayan kyvyistä ja potentiaalista kertoo myös se, että futissivusto Transfermarkt on arvioinut hänet 30 miljoonan euron arvoiseksi. Vasen pakki on tuttu kasvo Espanjan junnumaajoukkueista, mutta A-maajoukkuedebyytti on yhä tekemättä. Sitä Gaya voi joutua odottamaan vielä hetken, sillä saman pelipaikan Arsenalin Nacho Monreal ei mahtunut viimeisimpään maajoukkueeseen.

Jose Gaya on Espanjan suurimpia pakkilupauksia. (Denis Doyle/Getty Images)

7. Malcom, Brasilia

Hiljattain 21 vuotta täyttänyt brassi on yksi Euroopan kuumimpia nuorukaisia, ja hänen perässä on ollut useampikin huippuseura. Oikealla laidalla viihtyvän Malcomin dominointi Bordeauxissa ei kuitenkaan ole avannut portteja Selecaon kivikovaan ryhmään. Jos kehitys jatkuu saman suuntaisena, tulee Malcom olemaan Brasilian avainpelaajia tulevaisuudessa. Ennen sitä hänen pitäisi päästä kovempaan seurajoukkueeseen ja syrjäyttää Douglas Costan tai Roberto Firminon kaltaisia huippupelaajia tieltään.

6. Pablo Sarabia, Espanja

Tätä nykyä AS Romassa vaikuttava Monchi on tunnettu hurjan kovana tekijänä siirtomarkkinoilla. 26-vuotias Pablo Sarabia vahvistaa käsitystä, sillä hän siirtyi toissa kesänä Getafesta Sevillaan vaivaisella miljoonalla eurolla. Andalucialaisten avainpelaajaksi noussut laituri on pukenut Espanjan paidan yllensä peräti 64 kertaa, mutta kaikki ovat olleet junnumaajoukkuepelejä. Vaikka Sarabia pelaa tällä hetkellä erinomaista jalkapalloa, voi hän hyvinkin jäädä ilman A-maaotteluita, sillä Espanjalla on runsaasti tarjontaa laidoille. Esimerkiksi Serie A:ssa dominoivilla ja syksyllä debytoineilla Luis Albertolla tai Susolla ei liene asiaa Julen Lopeteguin kisajoukkueeseen.

5. Ralf Fährmann, Saksa

Saksassa on hurja määrä laadukkaita maalivahteja, mitä alleviivaa se, ettei Schalken tukipilareihin jo vuosia kuulunut Ralf Fährmann ole pelannut yhtäkään A-maaottelua. 29-vuotias torjuja on tasainen ja luotettava, ja hänet noteerattu Saksan futisraamattu Kickerin toimesta sarjan parhaiden torjujien joukkoon jo useampana vuotena. Joachim Löwillä ei ole valittamista maalivahtitilanteen kanssa, sillä Manuel Neuerin takaa löytyy Marc-Andre ter StegenKevin TrappBernd LenoSven UlreichTimo HornLoris Karius sekä tietysti Fährmann, joka voi hyvinkin jäädä ilman maaotteluita.

4. Anthony Modeste, Ranska

Ranskalainen Anthony Modeste, 29, oli viime kaudella hurjassa iskussa, kun kärkipelaaja takoi loistokauden pelanneen FC Kölnin paidassa peräti 25 sarjamaalia. Viime vuosien näytöillä Modesten olisi kuvitellut saavan sauman Didier Deschampsilta, mutta haaveet kisapaikasta karisivat viimeistään Kiinaan siirtymisen myötä. Modesten osalta Ranskan paidan päälle pukeminen jäänee haaveeksi, sillä huippukovassa ryhmässä debytoi hiljattain kahdeksan UCL-maalin Wissam Ben Yedder. Arsenalin Alexander Lacazette taas uhkaa jäädä toista kertaa peräkkäin kisajoukkueen ulkopuolelle.

3. Allan, Brasilia

27-vuotias Allan ei ole ehkä Scudettosta taistelevan Napolin seksikkäin pelaaja, mutta työteliäs brassi on Maurizio Sarrin ehdottomia luottomiehiä. Onkin sangen erikoista, ettei yli 100 ottelua Napolin kaltaisessa huippujoukkueessa pelanneelle keskikenttäpelaajalle ole siunaantunut näytönpaikkaa Selecaon legendaarisessa keltapaidassa. Juuri Allanin kaltaisen työteliään ja tasaisen kahden suunnan puurtajan luulisi olevan optimaalinen rotaatiopelaaja tiiviissä MM-turnauksessa.

Allan odottaa yhä kutsua Brasilian paitaan. Loistokautta Laziossa pelaavan espanjalaisen Luis Alberton tililtä taas löytyy yksi maaottelu. (Francesco Pecoraro/Getty Images)

2. Aymeric Laporte, Ranska

Ranskan maajoukkueluotsi Deschampsia on syytetty tiettyjen pelaajien suosimisesta, kun taas osalle ei syystä tai toisesta tule vastuuta, vaikka otteet seurajoukkueessa olisivat miten hyviä. Ranskalla on toki tarjontaa topparin tontille, mutta on suuri mysteeri, miten maailman toiseksi kalleimmaksi puolustajaksi tammikuisella Man City -siirrollaan noussut Aymeric Laporte ei ole pelannut yhtäkään miesten maaottelua. Deschampsin jahkailu huipputopparin kanssa on erikoista myös siitäkin syystä, että Athletic Bilbaon kasvatti on saanut Espanjan passin ja voi edustaa myös Ranskan naapurimaata. Kaiken järjen mukaan Laporte tulee lähiaikoina debytoimaan ainakin jossain maajoukkueessa.

1. Gabi, Espanja

Atletico Madridin 34-vuotias kapteeni Gabi tulee jäämään futishistoriaan yhtenä kaikkien aikojen parhaana nollan A-maaottelun miehenä. Erittäin laadukkaasti molempiin suuntiin operoiva keskikenttäpelaaja on pelannut huipputasolla jo useita vuosia, mutta kutsua maajoukkueeseen ei ole tullut. Se ei kuitenkaan johdu Gabin huonoudesta, vaan Espanjan ylitsepursuavan kovasta tarjonnasta konehuoneeseen. Lopeteguilla riittää pohdittavaa keskikentän suhteen, sillä tarjolla olisi tukku huippupelaajia ja esimerkiksi Gabin seurakaverit Koke ja Saul Niguez tuskin mahtuvat La Rojan avaukseen.

Muita nollan maaottelun huippupelaajia:

  • Sven Ulreich, Saksa
  • Timo Horn, Saksa
  • Maximilian Phillipp, Saksa
  • Mahmoud Dahoud, Saksa
  • Christopher Schindler, Saksa
  • Oriol Romeu, Espanja
  • Victor Ruiz, Espanja
  • Vicente Iborra, Espanja
  • Mikel Oyarzabal, Espanja
  • Yuri Berchiche, Espanja
  • Morgan Sanson, Ranska
  • Clement Lenglet, Ranska
  • Alassane Plea, Ranska
  • Domenico Berardi, Italia
  • Mattia Caldara, Italia
  • Troy Deeney, Englanti
  • Marc Albrighton, Englanti
  • Richarlison, Brasilia
  • David Neres, Brasilia
  • Giovanni Simeone, Argentiina
  • Facundo Ferreyra, Argentiina

Kansikuva: Aitor Alcalde/Getty Images