Uruguay – Englanti klo 22.00

D-lohkon nollakerholaiset Uruguay ja Englanti iskevät yhteen torstain huippuottelussa.

Asetelmat

Uruguay koki avauskierroksella shokkitappion Costa Ricalle peräti 1-3. Joukkue johti ottelua ensimmäisen puoliajan jälkeen Edinson Cavanin maalilla, mutta toinen puoliaika oli katastrofaalinen ja urugualaiset hävisivät toisen puoliajan peräti 0-3. Englanti taas pelasi jopa yllättävän hienoa futista Italiaa vastaan, vaikka hävisikin ottelun lopulta 1-2 Mario Balotellin iskettyä voittomaalin Gary Cahillin nenän edestä. Tämän ottelun hävinneellä joukkueella alkaa olemaan tukalat paikat jatkon kannalta, joten tänään kentällä nähdään varmasti kaksi todella nälkäistä joukkuetta.

Uruguay

Joukkue vaikutti ensimmäisessä pelissä enemmän lammaslaumalta kuin 2010 MM-kisojen neljänneksi parhaalta joukkueelta. Joukkueen ykköstähti Luis Suarez puuttui Uruguayn kokoonpanosta loukkaantumisen takia, mutta hän on vakuuttanut, että on Englantia vastaan täydessä iskussa. Maalinteko ei ole kuitenkaan La Celesten suurin murhe. Puolustus on auttamatta liian hidas ja keskikentältä puuttuu selkeä pelintekijä. Topparit Godin ja Lugano ovat nähneet parhaat päivänsä ja lisähuolta puolustuslinjaan tuo Costa Rica ottelussa punaisella ulos heitetyn Maximilliano Pereiran pelikielto. Pereiran korvaa todennäköisesti Porton Jorge Fucile. Suarezin tehdessä paluun kentielle Uruguay muuttaa pelitapansa enemmän 4-4-2:sta 4-3-3:een. Kokenut 35 -vuotias Diego Forlan ottaa haltuunsa kymppipaikan ja hän pyrkii rakentelemaan maalipaikkoja Cavanille ja Suarezille. Uskon, että keskikentällekin tulee pieniä muutoksia ensimmäisen ottelun ryöpytyksen jälkeen. Uruguayn valmentaja Oscar Tabarezin on organisoitava puolustus uuteen uskoon ja pyrittävä eliminoimaan Englannin nopeat hyökkäykset. Haastavaa se tulee olemaan.

URGAy

Englanti

Vaikka Englanti otti ensimmäisessä pelissään pataan Italialta, jopa erittäin kriittisenä tunnettu englantilaislehdistö jakoi kiitosta Roy Hodgsonin pelitavalle. Joukkue oli energinen ja vastoin Hodarin vanhoja perinteitä, Kolmen Leijonan ryhmä hyökkäsi dynaamisesti ja hallitsi toista puoliaikaa jopa selvästi. Valitettavasti tasoitusmaali jäi haaveeksi. Nuori Raheem Sterling pelasi ennakkoluulottoman ottelun Italiaa vastaan ja jopa itse maestro Andrea Pirlo jakoi kunniaa englannin yhdelle lupaavimmista pelaajista. Puolustuslinja pelasi kelpo ottelun ja kärjessä Daniel Sturidge osoitti miksi hän oli tällä kaudella yksi Valioliigan parhaista hyökkääjistä. Englannin suurin ongelma ottelussa oli ennakkoonkin tiedetty vasemman laitahyökkääjän pelaaminen. Italiaa vastaan heikon kauden ManUssa pelannut Danny Welbeck rimpuili laidalla ja hän oli odotetun huono. On mielenkiintoista nähdä miten Hodgson ratkaisee tämän ongelman. Arsenalin Alex Oxlade-Chamberlain on kuntoutunut loukkaantumisesta ja voisi olla jokerikortti laidalle, toinen vaihtoehto olisi Southamptonin lupaava Adam Lallana.

englanti

Pelin kulku

Italia-pelin nähtyäni joudun kääntämään takkini. Englannilla on hyvät mahdollisuudet edetä lohkosta jatkoon ja uskon sen voittavan Uruguayn. Hodgsonin on organisoitava puolustus siten, että Uruguayn Forlan-Suarez-Cavani kolmikko ei pääsisi juhlimaan maalipaikoilla. Suarez tuntee Englannin puolustajat, mutta niin tuntevat Englannin puolustajat myös Suarezin metkut. Uskon, että ottelu tulee ratkeamaan Englannin parempaan puolustukseen ja keskikenttään, joten voitto Englannille ja saarivaltio sekaisin. Kolmen Leijonan tähtipelaajan Wayne Rooneyn odotetaan heräävän horroksesta, sillä hän ei ole tehnyt viimeiseen yhdeksään MM-kisaotteluun maalia. Toisaalta hän rakenteli Italia-ottelussa loistavasti Sturidgen maalin, joten täydessä unessa kaveri ei ole.

Uskon Englantiin. Veikkaan heidän klaaraavat pelin. Uruguay ei ole se sama joukkue, kuin viime kisoissa. Luis Suarezin mukaantulo vaikuttaa totta kai, mutta tuntuu, että häntä peluutetaan pakon edessä. Hänen kuntonsa on suuri kysymysmerkki. Englanti on paljon vahvempi, mitä olen koskaan nähnyt. Tulee olemaan vähämaalinen peli, joka päättyy 1-0 englantilaisille. Riku Riski / Huuhkajat

Vedonlyönti

Luotamme Riskin tapaan Englantiin. Englanti on tehnyt viimeisessä kahdeksassa MM-kisaottelussa vähintään yhden maalin. Uruguayn hidas ja vanha puolustus ei saa nuoria ja nälkäisiä englantilaisia kuriin ja tämä tuo loppujen lopuksi voiton saarivaltiolle. Betssonin tarjoama 2,10 kerroin Englannin voitolle on enemmän kuin pelattava kohde.

uruguayenglantiTuplaa talletuksesi Betssonilla. Lunasta 100€ bonus Betssonin vedonlyöntiin tästä.