Onko Villarealista Barcelonan huiman vireen pysäyttäjäksi?

La Ligan sunnuntain herkkupala on Barcelonan ja Villarealin kohtaaminen. Camp Noulla kohtaa kaksi kovassa vireessä olevaa joukkuetta.

Barcelonan vuosi alkoi myrskyisästi. Messin huhuttiin haluavan pois, joukkue hävisi nihkeän esityksen jälkeen Real Sociedadille ja Luis Enriquen kerrottiin riitaantuneen tähtipelaajien kanssa ja potkujen piti olla lähellä. Ne ajat ovat jo historiaa.

Ehkä pienestä myrskystä vesilasissa olikin hyötyä. Sociedad-ottelun jälkeen Barca on pelannut seitsemän peliä, joista saldona on seitsemän voittoa maalierolla 26-3. Huutelijat ovat ”yllättäen” hiljentyneet. Varsinkin hyökkäyksen terävin kärki Neymar – Messi – Suarez on löytänyt pelihuumorin. Kolmikko on pitänyt tammikuussa vastustajia pilkkanaan illasta toiseen.

Erityisesti Neymar on ollut tällä kaudella kuin eri mies  viime kauteen verrattuna. Brassinuorukainen väläytteli ajoittain jo vuosi sitten, mutta peli meni useasti vain turhaksi kikkailuksi. Kuluvalla kaudella hän on löytänyt yhteisen sävelen Messin kanssa ja kaksikko muodostaakin futismaailman vaarallisimman duon tällä hetkellä.

Viime kaudella Neymar teki tammikuusta kauden loppuun yhteensä 4 maalia 17 pelissä. Tällä kaudella verkko on heilunut laiturin toimesta jo tammikuussa seitsemän kertaa. Yhteensä hän on tehnyt 25 ottelussa 21 maalia, kun viime kaudella syntyi 15 täysosumaa 41 kamppailussa.

Neymar on sunnuntaina kuitenkin ison haasteen edessä. Häntä vartioi erinomaista kautta pelaava laitapuolustaja Mario Gaspar, joka on ollut yksi sarjan parhaimpia laitapuolustajia. Aggressiivisesti pelaava Gaspar ei tule taatusti päästämään brasilialaista helpolla sunnuntaina.

Barcelonan huima vire luo samalla painetta nihkeästi pelanneen verivihollisen Real Madridin suuntaan. Real johtaa tällä hetkellä sarjaa neljällä pisteellä.

Keltainen sukellusvene hurjassa liidossa

Villareal taistelee tosissaan Mestarien liiga – paikasta. Keltainen sukellusvene haluaa varmasti parantaa viime vuoden sijoitustaan, kun joukkue teki paluun pääsarjaan sijoittuen kuudenneksi. Myös tällä hetkellä Villareal on sarjassa kuudentena. Matkaa neljäntenä majailevaan Valenciaan on kuitenkin vain kolme pistettä.

Vaikka Vila-realin kaupungissa on totuttukin 2000-luvulla varsin kohtalaiseen menestykseen, niin kovin montaa kertaa joukkue ei ole ollut yhtä hurjassa liidossa kuin nyt, sillä edellinen tappio on peräti marraskuulta. Yksi suuri tekijä on ollut erinomaista kautta pelaava maalivahti Sergio Asenjo, joka on ollut ehdottomasti yksi La Ligan parhaimmista veskareista.

Marcelino García Toralin miehistö on kokenut pieniä muutoksia tammikuun siirtoikkunassa. Seura myi mainion kauden pelanneen puolustajan Gabriel Paulistan Arsenaliin. Villareal kuittasi brasilialaisesta noin 20 miljoonaa euroa ja sai lisäksi loppukauden lainalla Joel Campbellin.

Campbell on pelannut urallaan hyökkääjänä sekä laiturina. Monet saattavat muistaa miehen kesän MM-kisoista, kun Campbell esiintyi varsin pirteästi Costa Rican paidassa viimeistellen joukkueensa turnauksen avausmaalin. 22-vuotias hyökkääjä on nuoresta iästä huolimattaan pelannut jo yli 40 miesten maaottelua. Arsenalissa peliaikaa ei juurikaan tullut, mutta kesällä nähty potentiaali voi hyvinkin puhjeta kukkaansa Villarealissa. Hän oli joukkueensa avauskokoonpanossa jo edellisessä ottelussa Getafea vastaan.

Barcelonan kaataminen ei ole Villarealle varsinaisesti kovin arkista puuhaa, sillä Keltainen sukellusvene on edellisen kerran juhlinut voittoa katalonialaisista lähes kuusi vuotta sitten. Kuluvan kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Barca haki 1-0 voiton El Madrigalilta.

Katso huippuottelu Barcelona – Villareal kello 21.55 alkaen Viasat Sport Xtralta tai Viaplaysta!

Kierroksen muut ottelut:

13:00 Levante – Athletic Bilbao, Viaplay

18:00 Almeria – Getafe, Viaplay

20.00 Sevilla – Espanyol, Viaplay

Maanantaina

21:45 Malaga – Valencia, Viaplay