Pelaaja per joukkue – näistä Serie A -pelaajista syntyisi ihanteellinen joukkue

Kenet poimisit omaan Serie A-tähdistökenttääsi, jos saisit valita vain yhden pelaajan jokaisesta joukkueesta? Faneille.comin Kalle Tamminen tarttui haasteeseen ja kokosi oman kokoonpanonsa alla olevaan juttuun. Kokoonpanosta on pyritty tekemään mahdollisimman toimiva, joten siihen valitut pelaajat eivät välttämättä ole oman joukkueensa parhaita pelaajia, vaan valitun joukkueen kokoonpanoon parhaiten sopivimpia.

Manageri: Marco Giampaolo, Sampdoria

Marco Giampaolo on vielä kohtalaisen kokematon valmentaja, mutta hän on tehnyt hyvää työtä niin Empolin kuin Sampdorian riveissä. Hyökkäävään jalkapalloon luottava valmentajavelho on myös uskaltanut antaa vastuuta nuorille pelaajille ja erityisesti tällä kaudella nuorekas ja innokas Sampdoria on ollut suoranainen Serie A:n piristysruiske. Giampaolo on vahvasti matkalla kohti suurseuraa ja esimerkiksi Interin on huhuiltu olevan kiinnostunut 49-vuotiaan miehen palveluksista.

Avauskokoonpano (3–5–2):

GK: Mattia Perin, Genoa

Genoan Mattia Perin on pelannut tällä kaudella vain 16 liigaottelussa, mutta hän on silti yksi koko sarjan parhaista maalivahdeista ja syystä mukana Italian maajoukkueringissä. Perinistä on jo pitkään povattu huippumaalivahtia, mutta kaksi peräkkäistä vakavaa polvivammaa on hidastanut kovasti entisen superlupauksen kehittymistä. Perin on toki vielä nuori maalivahdiksi, mutta tuleeko hänestä siltikään aivan niin hyvää pelaajaa kun vielä muutama vuosi sitten osattiin toivoa? Perinin kannalta toivottavaa olisi yksi ehjä kausi, jonka jälkeen edessä voisi olla siirto Genoaa suurempaan seuraan. Inter on pyörinyt viime vuosina huhuissa ja Perin olisi luonteva korvaaja, jos Samir Handanovic päättäisi haluta vaihtaa seuraa tulevien vuosien siirtoikkunoissa.

CB: Leonardo Bonucci, Juventus

Vanhan sanonnan mukaan hyökkäys voittaa otteluita, puolustus mestaruuksia. Tästä johtuen tässä joukkueessa on panostettu kovasti puolustukseen, jonka luontainen johtaja on tämän hetken maailman paras keskuspuolustaja Leonardo Bonucci. Barissa läpimurtonsa Serie A:ssa tehnyt puolustaja on kulkenut pitkän tien Juventuksessa virheherkästä tikittävästä aikapommista kokonaisvaltaiseksi dominoivaksi puolustuspään johtajaksi. Bonucci on täydellinen moderni puolustaja, jonka suurimmat vahvuudet ovat pallollisessa pelissä. Tästä paras näyte nähtiin viime kesän EM-kisoissa, joissa Bonucci oli käytännössä Italian pääasiallinen pelinrakentaja kaikkien puolustusvelvoitteiden lisäksi.

CB: Alessio Romagnoli, AC Milan

Alessio Romagnoli on nuoresta iästään huolimatta jo kokenut pääsarjapelaaja, sillä hän on 22-vuotiaana pelannut jo liki 100 ottelua Serie A:ssa. Romagnoli teki läpimurtonsa Sampdoriasta ja Milan hankki hänet suuren kohun saattelemana toissakaudeksi kovalla yli 20 miljoonan euron siirtosummalla. Nyky-Milan on kaikkea muuta kuin otollinen paikka nuorelle puolustajalle, mutta Romagnoli on ottanut vuosi vuodelta isoja kehitysaskeleita ja hän alkaa olla nuoresta iästään huolimatta jo maailman eliittitopparien joukossa. Bonuccin tapaan myös Romagnoli taitaa pallollisen pelin ja hän on tulevaisuudessa Italian maajoukkueen kantavia voimia. Milanin kannalta olisi toivottavaa, että seura saisi pidettyä nuoren timanttinsa riveissään, sillä Roman kasvatti kiinnostaa varmasti monia Euroopan ökyseuroja.

CB: Kalidou Koulibaly, Napoli

Kalidou Koulibaly on varmasti yksi viime vuosien parhaista yksittäisistä hankinnoista koko Euroopan sarjoissa. Hän siirtyi kolme vuotta sitten Napolin riveihin vaivaisella reilun viiden miljoonan euron siirtosummalla ja lyhyen oppijakson jälkeen hänestä kehittyi nopeasti Napolin puolustuslinjan ehdoton johtohahmo. Isokokoinen Senegalin maajoukkuetoppari on suvereeni ilmatilan haltija, mutta viime vuosina hän on kehittynyt isoin harppauksin myös pallollisessa pelissä. Koulibalya on jo parin vuoden ajan huhuiltu moneen Valioliigan huippuseuraan, mutta Napoli on ainakin toistaiseksi saanut pidettyä kiinni puolustuslinjan johtajastaan.

Radja Nainggolan on ollut yksi koko Serie A-kauden parhaista pelaajista. (Getty/Marco Rosi)

CM: Radja Nainggolan, Roma

Radja Nainggolan on jo toista kautta putkeen AS Roman paras ja tärkein yksittäinen pelaaja. Hän on niin iso osa Luciano Spallettin palapeliä, että hän on tällä kaudella pelannut käytännössä jokaisen Roman ottelun alusta loppuun ja pienimuotoinen kisaväsymys on näkynyt Belgian maajoukkuemiehen otteista. Nainggolan on kokonaisvaltainen kahden suunnan keskikenttäpelaaja, joka on Romassa kehittynyt rutkasti erityisesti hyökkäyspään taidoissa. Tällä kaudella on syntynyt jo kymmenen liigamaalia ja hänen oikean jalan laukaustaan pelätään jokaisen vastajoukkueen keskuudessa kovasti.

CM: Franck Kessie, Atalanta

Franck Kessie on ollut tämän Serie A-kauden ehdoton sensaatio. Puolituntemattomasta keskikenttäpelaajasta on kaudessa kehittynyt Euroopan yksi halutuimmista nuorista pelaajista ja Atalanta tulee kesällä tienaamaan sievoisen summan, kun joku bergamolaisia suurempi seura tulee poimimaan nuoren norsunluurannikkolaisen riveihinsä. Nainggolanin tapaan myös Kessie on moderni ja monipuolinen keskikenttäpelaaja, joka pystyy pelaamaan ongelmitta monessa eri roolissa. Pitkään näytti siltä, että AS Roma olisi nuoren miehen ensi kauden seura, mutta viime viikkoina myös Milan ja Chelsea ovat liittyneet kisaan tulevaisuuden suurpelaajan palveluksista.

CM: Lorenzo Pellegrini, Sassuolo

Parikymppinen Lorenzo Pellegrini edustaa Italian uutta pelaajakasvatuksen aaltoa, joka on pikku hiljaa tekemässä läpimurtoaan pääsarjakentillä. AS Roman kasvatti ei saanut vastuuta kasvattajaseurassaan, mutta Sassuolossa hän on noussut joukkueen tärkeimpien pelaajien joukkoon. Sassuolon valmentaja Eusebio Di Francesco on erinomaisen nuorten pelaajien kehittäjän maineessa ja Pellegrini on oiva esimerkki tulevaisuuden valmentajasuuruuden hyvyydestä. Pellegrini ei todennäköisesti tule enää ensi kaudella pelaamaan Sassuolon riveihin, sillä häntä on huhuiltu vahvasti Interin, Juventuksen ja AS Roman riveihin.

RW: Federico Bernardeschi, Fiorentina

Federico Bernardeschi on tiedetty jo pitkään lupaavaksi pelaajaksi, mutta hänen läpimurtonsa aikuisten tasolla on ottanut aikansa. Tällä kaudella vikkeläkinttuinen laituri on ottanut suuria kehitysharppauksia ja hän on noussut samalla myös Italian maajoukkueen kantavien voimien joukkoon. Bernardeschi on tunnettu hyökkäävänä laiturina, mutta tällä kaudella hän on esiintynyt myös hieman puolustavammassa roolissa ja esimerkiksi Bayern Munchenin päävalmentaja Carlo Ancelotti on kovasti ollut 23-vuotiaan pelimiehen kintereillä.

LW: Keita Balde, Lazio

Barcelonan maineikkaan La Masian kasvatti Keita Balde on ollut pitkään yksi Serie A:n mielenkiintoisimmista lupauksista, mutta monenlaiset sekoilut pelikenttien ulkopuolella ovat hidastaneet nuoren miehen kehitystä. Tällä kaudella Balde on kuitenkin keskittynyt jalkapalloon ja tuloksena on ollut hänen nuoren uransa ylivoimaisesti paras kausi. 14 maalia melko vapaassa roolissa on kova näyttö Senegalia maajoukkuetasolla edustavan monipuolisen hyökkäyspään pelaajan osaamisesta ja Laziolla on ensi kesänä täysi työ miehen pitämisessä. Viime viikkoina on uutisoitu, että Juventus olisi kovasti Balden perässä ja pelaaja itse tuntuu halukkaalta siirtoon, joten Lazion kannattajien kannattaa nauttia hänen palveluksistaan vielä kun se on mahdollista.

ST: Andrea Belotti, Torino

Tämä kausi on ollut suurta Andrea Belottin juhlaa. Hän esiintyi edukseen jo viime kaudella, mutta tuskin kukaan uskalsi odottaa tämän kauden tapaista dominointia tämän kauden liigapeleissä. Kasassa on jo 25 liigamaalia ja monipuolisesti viimeistelevä 23-vuotias Italian maajoukkueen ykköskärki on noussut Euroopan kuumimpien hyökkääjien joukkoon. Torino on uutisoinut haluavansa 100 miljoonan euron siirtosumman suurimmasta timantistaan, mutta eiköhän Albinoleffen kasvatti irtoa myös hieman maltillisemmalla summalla. Joka tapauksessa tämä kausi jäänee Belottin viimeiseksi Torinossa, sillä moni Euroopan huippuseura haluaa kovasti Serie A:n maalikuninkuudesta taistelevan pelimiehen itselleen.

ST: Marco Borriello, Cagliari

Kokeneen Marco Borriellon renessanssi tällä kaudella on ollut komeaa katseltavaa. Sarjanousija Cagliari pelaa erinomaista kautta ja yksi suurimmista syistä saarelaisten erinomaisille otteille on 16 maalia liigapeleissä paukutellut Borriello. Viime vuosina on tuntunut siltä, että sosiaalinen media ja naisten naurattaminen on vienyt Romaa ja Milania edustaneen hyökkääjän suurimman mielenkiinnon, mutta tällä kaudella hän on todistanut kaikille epäilijöilleen olevansa yhä kypsässä 34-vuoden iässä parhaimmillaan loistava hyökkääjä Italian pääsarjaan.

Kansikuva: Gabriele Maltinti/Getty Images