Serie A-ennakko osa 1/3: Suomalaisjoukkueet sarjataulukon häntäpäässä

Faneille.com LogoFaneille.com – Urheilumedian Zlatan.

Italian pääsarja Serie A alkaa tänä vuonna hieman tavallista myöhemmin, elokuun 19. päivänä. Totuttuun tapaan 20 joukkueen sarjassa pelataan 38 kierrosta ja Italian mestari on selvillä toukokuun 20. päivänä pelattavan viimeisen kierroksen jälkeen. Serie A loppuu tällä kertaa tavallista aikaisemmin, sillä Italian maajoukkueen päävalmentaja Gianpiero Ventura toivoi saavansa reilusti valmistautumisaikaa ennen ensi kesänä pelattavaa MM-lopputurnausta.

Alkavasta kaudesta on lupa odottaa aikaisempia tasaisempaa. Faneille.com sijoitti kaikki Serie A-joukkueet rankingiin ja kolmeen osaan jaetussa ennakossa pyritään tiivistetysti avaamaan jokaisen joukkueen asetelmat ennen alkavaa kautta. Ensimmäisenä vuorossa on alemman keskikastin seurat. Putoamiskamppailuun on tyrkyllä useita joukkueita ja kolmen putoajan ratkeaminen saattaa venyä aivan sarjan viimeisille kierroksille asti.

11) Udinese

Udinesen kultaiset vuodet tuntuvat olevan jo takana päin. Vahvaan pelaajaskouttaukseen koko toimintansa perustanut seura oli vielä 2000-luvun puolessa välissä Antonio Di Natalen johdolla vakiokävijä europeleissä ja parhaimmillaan se ylsi jopa Serie A:ssa kolmanneksi. Di Natalen hiipumisen myötä koko seura tuntui hiipuvan samalla ja viime kausina Udinese on ollut lähinnä alemman keskikastin seura. Viime vuonna nähtiin jo askel parempaan, kun kokeneen Luigi Del Nerin valmentaja joukkue sijoittui vuoristoratamaisen kauden jälkeen lopulta sijalle 13.

Udinese luottaa jälleen kerran nuoriin pelaajiin, sillä joukkue on keski-iältään koko Serie A:n nuorin. Sillä onkin riveissään useampi varsin mielenkiintoinen pelaaja, jota jo nyt kesällä huhuiltiin moniin eurooppalaisiin suurseuroihin. Uusista hankinnoista ehdottomasti kiinnostavin on viime kaudella 17 maalia Turkin pääsarjassa pommittanut Bosnian maajoukkuepelaaja Rian Bajic ja myös Palermosta siirtyneeltä Italian nuorisomaajoukkuepelaajalta Giuseppe Pezzellalta odotetaan lopullista läpimurtoa aikuisten tasolla.

Ota seurantaan: Jakub Jankto

21-vuotias Tsekin maajoukkuemies pelasi loistavan viime kauden ollen selkeästi Udinesen paras yksittäinen pelaaja. Vahvat otteet herättivät myös esimerkiksi Arsenalin kiinnostuksen, mutta nuori mies päätti jäädä ainakin vuodeksi Udinesen riveihin. Päätös lienee oikea, sillä alkavallakin kaudella tarjolla on isoa roolia keskikentän keskustassa, missä Jankto viihtyy parhaiten. Slavia Prahan kasvatti on moderni kahden suunnan keskikenttäpelaaja, joka alustaa maalipaikkoja, mutta taitaa myös viimeistelyn. Jos hänen kehityksensä jatkuu nähdyllä tasolla, ei hän tule viihtymään Udinesen riveissä ensi kautta pidempään.

Arvio:

Nuori joukkue tuo aina mukanaan pienoiset riskit, mutta paperilla Udinese vaikuttaa varsin vahvalta ja pelkoa akuuttiin putoamiskamppailuun joutumisesta ei juuri ole. Kokenut Luigi Del Neri lienee juuri oikea valmentaja nuorelle ja nälkäiselle joukkueelle. Keskikastissa käydään tiukkaa taistoa tärkeistä sarjapisteistä ja Udinese tulee petraamaan sarjasijoitustaan viime kaudesta muutamalla sijalla.

12) Genoa

Italian vanhimman jalkapalloseuran viime kausi oli liki täydellinen pannukakku. Joukkue konttasi pelikentillä ja taustalla käytiin kovaa taistoa seuran toimintaan täysin kyllästyneiden ultrien ja seuran pitkäaikaisen presidentin Enrico Preziosin välillä. Genoan kannattajat eivät ole katsoneet hyvällä sitä, että seura on myynyt vuosi vuoden jälkeen parhaita pelaajiaan muualle hankkimatta heidän tilalleen kuitenkaan mitat täyttäviä korvaajia. Lopulta Preziosi ilmoitti luopuvansa puheenjohtajuudesta ja Genoan odotetaan saavan uudet omistajat vielä alkavan kauden aikana.

Genoa on perinteisesti ollut melkoinen pelaajien osto- ja myyntimarketti eikä tämäkään kesä tehnyt kaavaan poikkeusta. Tänä kesänä seura ei kuitenkaan ainakaan vielä ole myynyt yhtään avainpelaajaansa pois ja ainoa isompi menetys lienee kokenut Nicolas Burdisso, joka päätti lähteä tienaamaan eläkerahoja Azerbaidzaniin. Vastaavasti sisään on tullut muutama varsin mielenkiintoinen pelimies. Keskikenttäpelaaja Andrea Bertolacci palaa lainasopimuksella Genoan paitaan muutaman vuoden tauon jälkeen ja hyökkäyksessä odotetaan kovia tehoja Milanista saapuneelta Gianluca Lapadulalta.

Ota seurantaan: Gianluca Lapadula

27-vuotiaan Lapadulan nousu alasarjoista AC Milaniin ja Italian maajoukkueeseen on ollut melkoinen tarina. Lapadula etsi pitkään omaa paikkaansa, mutta lopulta henkinen koti löytyi Pescarasta, jossa hän paukutti toissa kaudella Serie B:ssä peräti 27 maalia. Näytöt riittivät Milanin kiinnostukseen ja Lapagol lempinimellä tunnettu jässikkä debytoi viime kaudella Serie A:ssa tarunhohtoisen Milanin riveissä. Kausi oli vähintäänkin kelvollinen, sillä pääasiassa vaihtopelaajana esiintynyt Lapadula paukutti lopulta kahdeksan maalia. Tänä vuonna tarjolla on enemmän peliaikaa ja vastuuta ja myös Perun kansalaisuuden omaavalla hyökkääjällä on kaikki mahdollisuudet hätytellä jopa 20 liigamaaliin maagista rajaa.

Arvio:

Genoassa tuntunee palautuneen jonkinlainen välirauha sekavan viime kauden jälkeen. Viime kaudella Genoa alisuoritti pahemman kerran pelaajamateriaalinsa nähden ja tällä kaudella Italian vanhimman jalkapalloseuran kurssi kääntyy kohti parempaa. Joukkueen laadun pitäisi riittää helppoon keskikastisijoitukseen, mutta päävalmentaja Ivan Juricilla on vielä paljon todisteltavaa oman tasonsa riittävyydestä.

13) Cagliari

Sardinian ylpeys Cagliari palasi vuoden tauon jälkeen Italian pääsarjaan viime kaudeksi. Seura teki varsin nimekkäitä vahvistuksia ja se pelasikin mainion kauden sijoittuen lopulta komeasti kahdenneksitoista. Cagliarin viime vuosia ovat varjostaneet jatkuvat sekoilut kotistadion suhteen, sillä joukkue on jotunut pelaamaan useamman kauden evakossa varsinaiselta kotiareenaltaan. Nyt vihdoin näyttää siltä, että ikiprojektilta näyttänyt uuden stadionin rakentaminen on oikeasti nytkähtänyt eteenpäin, sillä 20.000 paikkaisen uuden stadionin pitäisi valmistua parin seuraavan vuoden aikana.

Cagliarin viime kauden joukkue oli varsin kokenut, sillä tärkeimmät avainpelaajat olivat varsin iäkkäitä pelaajia. Rikkonaiset viime vuodet pelannut Marco Andreolli hankittiin toppariosastolle korvaamaan Rangersin riveihin siirtynyt Bruno Alves. Keskikentälle Luca Cigarini on mainio täsmähankinta korvaamaan Lazion riveihin siirtynyt Davide Di Gennaro. Hyökkäyksessä tehoja odotellaan häikäisevän hyvän viime kauden pelanneelta Marco Borriellolta. Mainion lainakauden La Ligan Gijonin riveissä pelannut monipuolinen hyökkääjä Duje Cop on mielenkiintoinen nimi, joka voi hyvinkin nousta alkavalla kaudella Cagliarin avauskokoonpanoon asti.

Ota seurantaan: Han Kwang-Song

19-vuotiaasta Han Kwang-Songista tuli viime kaudella ensimmäinen Serie A:ssa esiintynyt pohjois-korealainen. Huhtikuun alussa Kwang-Song myös onnistui tekemään uransa ensimmäisen Serie A-maalin ottelussa Torinoa vastaan. Pohjois-Korean maajoukkuemies on alkavalla kaudella selkeä vaihtopelaaja, mutta Italiasta tulleiden raporttien perusteella kyseessä on aidosti varsin lupaavasta pelaajasta, jolla on potentiaalia luoda komea ura Euroopan kentillä.

Arvio:

Cagliari on tehnyt jälleen kerran mainioita hankintoja. Joukkueen vaihtuvuus on ollut melko kova, mutta nimekkäiden tulijoiden myötä sardinialaisseura tuskin romahtaa pahasti ja viime kauden sijoituksen uusiminen on täyttä realismia. Ensi kauden keskikastista on odotettavissa perinteisen tasaista ja Cagliari on ehdottomasti mukana menossa kamppailemassa sijoituksista kymmenen parhaan joukkoon.

14) Bologna

Seurahistoriansa 72. Serie A-kauden aloittava Bologna tuntuu jämähtäneen paikoilleen. I Rossoblu on perinteinen ja vahvasti kannatettu seura, jolla pitäisi olla potentiaalia paljon nähtyä parempaan. Bologna siirtyi pari vuotta sitten uuteen yhdysvaltalaisomistukseen, mutta ainakaan vielä toistaiseksi satsaukset eivät ole näkyneet ainakaan siirtomarkkinoilla, sillä seura on vahvistanut rivejään melko maltillisesti. Viime kaudella Bologna oli käytännössä koko ajan alemmassa keskikastissa. Loppusijoitus oli 15. mikä ei miellyttänyt seuran kannattajia, jotka protestoivat heikkoa kautta avoimesti loppukauden kotiotteluissa.

Päävalmentaja Roberto Donadonin tähti on ollut viime vuosina laskusuunnassa, mutta kyseessä on kuitenkin kokenut ja meritoitunut huippuvalmentaja. Donadonin alaisuudessa Bologna on pelannut varsin kurinalaista jalkapalloa. Kesällä Bologna oli melko maltillinen, mutta se onnistui kuitenkin tekemään muutaman varsin kelvollisen hankinnan. Puolustukseensa se hankki kokeneen Sebastian De Maion, joka palaa Serie A:han parin vuoden tauon jälkeen. Keskikentällä Andrea Polin pitäisi olla ehdottomasti johtava pelaaja. Entinen superlupaus ei lopulta kehittynyt aivan potentiaalinsa mahdollistamalle tasolle, mutta epäonnistuneen Milan ajanjakson jälkeen Bolognassa tarjolla on entistä suurempi ja vapaampi pelillinen rooli.

Ota seurantaan: Simone Verdi

25-vuotias Simone Verdi tiedettiin lahjakkaaksi pelaajaksi, mutta läpimurto aikuisten tasolla on antanut odottaa itsenään. Kaikki Italian juniorimaajoukkueet läpi käynyt laitapelaaja pelasi kuitenkin mainion viime kauden, jonka myötä hän pääsi myös debytoimaan Italian maajoukkueessa. Verdin ongelmana on pienoinen epätasaisuus, sillä hänen parhaan ja huonon päivänsä ero on vielä aivan liian suuri. Parhaimmillaan Verdi on liki pysäyttämätön pelaaja ja hänen kaukolaukauksensa on aito uhka maalivahdille kun maalivahdille. Pitkän jatkosopimuksen Bolognan kanssa tehnyt Verdi on alkavalla kaudella joukkueensa tärkein yksittäinen pelaaja ja häneltä odotetaan vielä viime kauttakin parempia otteita.

Arvio:

Bolognan kaudesta on helppo ennustaa samanlaista kuin vuosi sitten. Joukkue on materiaaliltaan liian hyvä putoamiskamppailuun, mutta vastaavasti sen laatu ei riitä nousemaan kamppailuun ylemmän keskikastin sijoituksista. Bolognalla on riveissään muutama varsin mielenkiintoinen nuori pelaaja, joiden kehittymistä on mukava seurata alkavalla kaudella.

Domenico Berardin tähti ei tuiki aivan samalla tasolla kun vielä muutama vuosi sitten. (Stephen Pond/Getty Images)

15) Sassuolo

Piskuinen Sassuolo aloittaa seurahistorian viidennen Serie A-kautensa uusista lähtökohdista. Seuran Serie B:stä pääsarjaan nostanut Eusebio Di Francesco lähti AS Roman valmentajaksi ja nyt vetovastuun Sassuolosta ottaa toinen nuori, hyökkäävään jalkapalloon uskova nouseva valmentajassuuruus Cristian Bucchi. Sassuolo tuli Di Francescon aikana tunnetuksi hyökkäävästä jalkapallosta ja nuoresta kokoonpanostaan. Nyt kuherruskuukausi tuntuu loppuneen ja edessä on karun arjen alkaminen.

Sassuolon viime kausi oli vallan mainio, sillä se sijoittui maltillisista odotuksista huolimatta lopulta kymmenenneksi. Kesällä se menetti päävalmentajansa, mutta myös muutaman ehdottoman avainpelaajan. Di Francescon perässä Romaan lähteneet Gregoire Defrel ja Lorenzo Pellegrini ovat vaikeasti korvattavissa Sassuolon pienin resurssein. Seura onnistui kuitenkin pitämään Domenico Berardin riveissään, sillä lopulta mikään seura ei ollut valmis maksamaan Sassuolon pyytämää kovaa, liki 40 miljoonan euron siirtosummaa.

Ota seurantaan: Pol Liraola

Moni odotti, että Liraola jäisi Juventuksen riveihin mainiosti sujuneen lainavuoden jälkeen, mutta Juventus päätti kuitenkin lähettää nuoren espanjalaisen vielä vuodeksi kehittymään Sassuolon riveihin. Espanyolin kasvatti on moderni laitapuolustaja, joka loistaa erityisesti hyökkäyspäässä. Liraolan suurimmat heikkoudet ovat vielä puolustuspäässä, sillä nuori mies on omalla kenttäalueella vielä liian huolimaton. Liraolan tulevaisuus vaikuttaa kuitenkin varsin valoisalta ja vuoden päästä hän taistelee tosissaan paikasta Juventuksen avauskokoonpanoon.

Arvio:

Sassuolo on hieman vaikeasti arvioitava joukkue. Parista kovasta menetyksestä huolimatta sen pelaajamateriaali on varsin kelvollinen, mutta uusi valmentaja on iso kysymysmerkki pääsarjatasolla. Periaatteessa Sassuolo voi hyvinkin vaikka uusia viime kauden kymmenennen sijoituksen, mutta realistisempaa on pieni pudotus alaspäin. Pelkoa putoamisesta tuskin kuitenkaan on, ilman useamman avainpelaajan pahoja loukkaantumishuolia.

16) Chievo Verona

Piskuinen kaupunginosaseura Chievo on uhmannut jalkapallolakeja jo pitkään säilymällä kaiken loogisuuden vastaisesti Serie A:ssa, vaikka ennen kautta joukkuetta on perinteisesti ennustettu putoamistaistoon. Chievo on hyvin johdettu seura, joka on tuntunut löytäneen viime vuosina itselleen sopivan tavan toimia. Kentän ulkopuolella se on selkeä Veronan kakkosseura, mutta pelikentällä se on ollut viime vuosina isoveli-Hellasta selkeästi parempi.

Chievo on lähihistoriansa aikana luottanut kokeneisiin pelaajiin ja alkavallakin kaudella joukkueen keski-ikä on koko sarjan korkein. Chievo on pieni seura, joka ei juuri siirtomarkkinoilla mällää. Seurahistorian kallein yksittäinen hankinta on maksanut reilut viisi miljoonaa euroa ja viime kesänä joukkue käytti siirtoihin rahaa vaivaiset kaksi miljoonaa. Nykyisen kulutushysterian aikakaudella Chievon kaltaiset seurat ovatkin piristävä poikkeus massasta. Kesällä Chievo hankki useamman varsin kiinnostavan nuoren pelaajan. Pavel Jaroszynski ottanee oman paikkansa puolustuslinjan vasemmalta laidalta kun taas Luca Garitanolta ja Alejandro Rodriquezilta odotetaan tehoja hyökkäyspäässä.

Ota seurantaan: Gianluca Gaudino

Gianluca Gaudino on vasta parikymppinen nuori pelaajan alku, mutta hänestä kohistiin kovasti jo muutama vuosi sitten. 17-vuotias superlahjakkuus nimittäin hurmasi otteillaan itsensä Pep Guardiolan, joka nosti nuorukaisen Bayern Munchenin ykkösjoukkueeseen. Lopulta keskikenttäpelaaja pelasi Bayernin riveissä kahdeksassa ottelussa ennen kahden vuoden mittaista lainasopimusta Sveitsin pääsarjaan. Gaudinon kehitys tuntui hieman tyssänneen Saksassa, mutta kyseessä on eittämättä äärimmäisen lupaava pelaaja, jolla on potentiaalia nousta jo ensi kaudella Chievon ehdottomien avainpelaajien joukkoon.

Arvio:

Chievon vanhat herrat jaksavat vielä ainakin vuoden verran pitää seuran Serie A:ssa. Chievolal on parin vuoden sisällä edessä iso sukupolven vaihdos, kun kokeneet kaverit ripustelevat pikku hiljaa nappulakenkiään naulaan. Materiaaliltaan Chievo on keskinkertainen, mutta kuitenkin riittävän laadukas uusiakseen sarjapaikkansa. Hyökkäyspää on pienoinen kysymysmerkki, sillä 38-vuotias elävä seuralegenda Sergio Pellissier lienee alkavallakin kaudella joukkueen ykköskärki.

17) SPAL

SPAL:n viime kautta voi hyvällä omatunnolla kuvailla sanalla sensaatiomainen. Piskuinen Keski-Italian perinneseura nousi vuosi sitten Serie B:hen ja kaikkien yllätykseksi jatkoi täksi kaudeksi matkaansa Italian korkeimmalle sarjatasolle. Pitkään talousvaikeuksien kanssa paininut seura luotti rohkeasti nuoriin pelaajiin, mikä tuotti tulosta. Fiorentinan juniorijoukkueita useamman vuoden ajan valmentanut Leonardo Semplici peluutti joukkuettaan melko hyökkäävällä 3 – 5 – 2 formaatiolla, mikä tullaan hyvin todennäköisesti näkemään myös alkavan kauden Serie A-otteluissa.

Kesällä SPAL on vahvistunut nousijajoukkueista eniten ja seura onkin tehnyt erinomaista työtä rajallisin resurssein. SPAL:n suurin tähti on nuori parikymppinen maalivahtilupaus Alex Meret, joka on jo noussut mukaan Italian maajoukkuerinkiin. Puolustukseen se hankki Suomen maajoukkueen Sauli Väisäsen, joka harjoituspelien perusteella saattaa hyvinkin olla avauskokoonpanossa Serie A:n startatessa. Hyökkäyspäässä Alberto Paloschi on parhaimmillaan sarjan eliittihyökkääjä ja hän hakeekin uralleen nostetta heikosti menneiden parin kauden jälkeen.

Ota seurantaan: Alberto Grassi

Alberto Grassi on tiedetty jo pitkään varsin lupaavaksi pelaajaksi. Taitava keskikenttäpelaaja nousi nuorena poikana maineikkaan kasvattajaseura Atalantan avauskokoonpanoon ja hienosti menneen syyskauden jälkeen hän siirtyi talven 2016 siirtoikkunassa Napoliin peräti kymmenen miljoonan euron siirtosummalla. Grassi ei kuitenkaan missään vaiheessa mahtunut nimivahvan Napolin pelaavaan kokoonpanoon ja nyt edessä on lainasopimus nousijajoukkueeseen. SPAL:ssa Italian nuorisomaajoukkueiden vakiokasvolle on tarjolla isoa tonttia ja Grassilla onkin edessään loistava mahdollisuus näyttää omaa osaamistaan.

Arvio:

Pelkästään se, että SPAL pelaa vuonna 2017 Serie A:ssa on pienoinen ihme. Joukkue vahvistui kuitenkin kesän siirtoikkunassa niin paljon, että sarjapaikan säilyttäminen on täyttä realismia. Kaudesta on helppo ennustaa vaikeaa, mutta piskuinen seura taistelee viimeiseen asti pisteistä ja lopulta onnistuu uusimaan sarjapaikkansa ainakin vuodeksi.

18) Hellas Verona

Veronan ehdotonta ykkösseuraa Hellasta voidaan pitää italialaisena suurseurana, vaikka menestys pelikentän puolella onkin ollut hieman hiljaista viimeisten vuosien aikana. Hellas on kuitenkin laajasti kannatettu ja vihattu seura, jonka paikka on ehdottomasti pääsarjakentillä. Nyt se palaa vuoden tauon jälkeen Serie A:han vahvistuneena, mutta silti melko nimettömällä joukkueella. 43-vuotias päävalmentaja Fabio Pecchia on mielenkiintoinen nouseva valmentajanimi. Pecchia on Rafa Benitezin luottoapulainen, joka toimi viiden vuoden ajan Rafan apuvalmentajana Napolissa ja Newcastelssa. Nyt edessä on ensimmäinen kausi pääsarjassa vastuuvalmentajana.

Hellaksen kesän suurimmat otsikot on kerännyt Antonio Cassano, joka onnistui lopettamaan uransa kahteen otteeseen reilun viikon sisällä. Tämän hetken tiedon mukaan Cassanon ura jatkuu, mutta hänellä ei ole voimasssaolevaa sopimusta Hellaksen kanssa, joten hänen esiintymisensä ensi kaudella keltasinisessä pelipaidassa lienee hyvin epätodennäköistä. Alessio Cercin ja Gianpaolo Pazzinin tähdittämä hyökkäys vaikuttaa paperilla kelvolliselta ja puolustuksessa loukkaantumisista kärsineen Martin Cacereksen pitäisi olla hyvä täsmähaku, mikäli hän vaan pysyy pelikunnossa.

Ota seurantaan: Daniele Verde

AS Roman kasvatti pelasi vuosi sitten mainion lainakauden Serie B:n Avellinon riveissä ja nyt edessä on mahdollisuus näyttää osaamistaan pääsarjatasolla. Vikkelä, haastamiskykyinen ja maaliahne laitapelaaja on lähtökohtaisesti Hellaksen avauskokoonpanon pelaaja ja kaiken mennessä nappiin hänen, Cercin ja Pazzinin muodostama hyökkäyskolmikko voi tehdä tuhoisaa jälkeä.

Arvio:

Hellaksen paluukaudesta pääsarjatasolle ei tule helppoa. Joukkueen pelaajamateriaali on kelvollinen, mutta edessä on tuskainen taisto putoamista vastaan. Hellas kamppailee paikasta auringossa SPAL:n ja paikallisvastustaja Chievon kanssa, mutta varsin todennäköisesti edessä on jälleen kerran matka kohti toiseksi korkeinta sarjatasoa.

19) Crotone

Crotone lähti vuosi sitten Serie A:han ehdottomana putoamissuosikki numero ykkösenä. Joukkueen päävalmentaja Davide Nicola jopa lupasi pyöräillä yli 1000 kilometrin pituisen matkan mikäli joukkue onnistuisi säilyttämään sarjapaikkansa. Pitkään näytti huonolta, mutta kuin ihmeen kaupalla piskuinen Crotone äipyi kevättalvella loistavaan vireeseen ja nousi aivan viime kierroksilla ohi Empolin putoamisviivan yläpuolelle. Joukkueen säilymien Serie A:ssa oli yksi viime vuosien suurimmista yllätyksistä, mutta kurinalaisesti pelannut joukkue onnistui ylittämään itsensä hienosti.

Nyt Crotone on jälleen kerran yksi suurimmista putoajasuosikeista. Joukkueen pelaajamateriaali on auttamatta liian heikko pääsarjaan ja sarjapaikan uusiminen vaatisi jopa viime vuotta suurempia urotekoja. Lähtökohtaisesti Crotone tulee pelaamaan varsin puolustusvoittoista jalkapalloa luovuttaen pallonhallinnan suosiolla vastustajalle. Mikä tahansa muu pelitapa olisi täydellinen itsemurha, sillä käytettävissä oleva pelitapa ei oikein taivu pelillisiin hienouksiin.

Ota seurantaan: Marcelo Trotta

Marcelo Trotta on Italian nuorisomaajoukkueiden pitkäaikainen luottoratsu. Trotta lähti nuorena poikana Fulhamin akatemiaan, mutta murtautuminen ykkösjoukkueeseen jäi lupaavista lainaesityksistä huolimatta lopulta tekemättä. Pari kautta sitten Trotta esiintyi edukseen Serie B:n Avellinossa ja hän siirtyikin kovin odotuksin Sassuolon riveihin. Vastuu jäi kuitenkin pieneksi ja edessä oli lainaseuran etsiminen. Crotonessa isokokoinen target-kärki on ehdoton avainpelaaja Trottan olisi syytä paukutella ensi kaudella kaksinumeroinen maalimäärä liigamaaleja, mikäli joukkue haluaa edes haaveilla sarjapaikan säilyttämisestä.

Arvio:

Crotonen tarina on sympaattinen ja osoitus siitä, että raha ja nimimiehet eivät ole välttämättä avain onneen. Jossain vaiheessa pelaajamateriaalin rajat tulevat kuitenkin vastaan ja Crotonella on edessä tuskainen kausi putoamisviivan alapuolella. Mikään muu kuin sijoitus kolmen huonoimman joukkoon olisi valtava yllätys.

20) Benevento

Piskuinen, Napolin kupeessa sijaitseva Benevento nousi kaikkien yllätykseksi seurahistorian ensimmäistä kertaa Serie A:han pudottamalla ratkaisevassa otteluparissa ehdottomana ennakkosuosikkina pidetyn Carpin. Benevento on nousijajoukkueista selkeästi vakaavaraisin ja se käyttikin kesällä yli kymmenen miljoonaa euroa riviensä vahvistamiseen. Seurassa ehkä tajuttiin realiteetit ja joukkuetta vahvistettiin reippaasti yli kymmenellä uudella hankinnalla.

Kovasta yrityksestä huolimatta Beneventon pelaajamateriaali on auttamatta liian köykäinen Serie A-hulinoihin. Päävalmentaja Marco Baroniota ei voi kuitenkaan uskalluksen puutteesta syyttää. Komealla pelaajaurallaan mm. AS Romaa edustanut valmentajavelho nimittäin haluaa peluutta joukkuettaan varsin hyökkäävästi, vaikka pelaajamateriaali ei kestä vertailua sarjan muihin joukkueisiin. Beneventon ottelut saattavatkin olla melkoista hurlumheitä, sillä maaleja tullaan varmasti näkemään molempiin kenttäpäihin.

Ota seurantaan: Danilo Cataldi

Jos joku olisi muutama vuosi sitten sanonut, että Danilo Cataldi tulee vuonna 2017 pelaamaan Beneventon riveissä, olisi sanojaa pidetty varmasti puolihulluna. Cataldi oli nimittäin vahvasti matkalla kohti tähteyttä kasvattajaseuransa Lazion riveissä. Keskikenttäpelaajaa pidettiin seuran seuraavana kapteenina ja vain taivas tuntui olevan miehen rajana. Cataldi kuitenkin kärsi ikävistä loukkaantumisista ja miehen kehitys tuntui pysähtyneen täysin. Viime kaudella hän riitautui Lazion kannattajien kanssa ja edessä oli uuden seuran etsiminen. Nyt 22-vuotias nuori mies hakee uralleen uutta alkua Beneventossa, jonka tärkein yksittäinen pelaaja hän on. Tiedossa on valtava pallollinen vastuu ja Cataldin pitää esittää ihmeitä, mikäli Napolin naapuriseura meinaa pelata pääsarjapelejä vuoden päästä.

Arvio:

Etukäteisarviosissa Benvento ja Crotone ovat kaksi varmaa putoajaa. Benevento on uudistanut kokoonpanoaan paljon viime vuodesta, mutta materiaali on auttamatta liian heikko ja kapea ja edessä on nopea paluu takaisin Italian toiseksi korkeimmalle sarjatasolle.

Kansikuva: Mario Carlini/gettyimages