David Moyesille kenkää ManU:sta

David Moyesin ManU kärsi viikonloppuna ehkä sen viimeisen tappion (Getty)

David Moyesin ManU kärsi viikonloppuna ehkä sen viimeisen tappion (Getty)

Brittitabloidien mukaan nyt on koittamassa se hetki, kun Manchester Unitedin johtokunta on menettänyt kärsivällisyytensä ja David Moyes tulee näkemään kengän kuvan takamuksessaan. Monen Manchester United -fanin mielestä vihdoin, ja onhan kausi ollut Unitedin kannalta katastrofaalinen. Manchester United varmisti Moyesin potkut tänään tiistaina ja Ryan Giggs luotsaa joukkuetta loppukauden.

David Moyes astui Manchesterin ylpeyden peräsimeen Evertonista. Onkin ironista, että juurikin vanhalle seuralle kärsitty tappio olikin se viimeinen niitti. ManU hävisi sunnuntaina Evertonille vieraissa 2-0 ja Toffees manageri Roberto Martinez vei managerien taistossa selkeästi pitemmän korren. Unitedin alkuvuosi on ollut historian karmein. Joukkue on hävinnyt tämän vuoden puolella 22 ottelustaan jo kymmenen. Joukkue on rikkonut monia negatiivisia ennätyksiä tällä kaudella ja se on nyt matkalla huonoimpaan sijoitukseen Valioliigassa vuoden 1990 jälkeen.

David Moyesin paikalle brittilehdistössä kaavailtiin pitkään seuralegenda Ryan Giggsiä ja tämä skenaario nyt toteutuu. Joukkueella on jäljellä neljä ottelua Valioliigassa.

Huhuissa on myös nostettu esille Jürgen Kloppin siirtyminen kesällä Dortmundista unelmien teatteriin. On vain odotettava Glazerin perheen päätöksiä, mutta nyt on se hetki käsillä jolloin jotain tapahtuu. Viimeisimpänä on nostettu esiin Lois van Gaalin nimi. Miehellä on edessään Brasilian MM-kilpailut Hollannin maajoukkueen luotsina. Tässäkin tapauksessa Giggs ottaisi siis vetovastuun kauden loppuun saakka, kunnes hollantilainen nousisi joukkueen päävalmentajaksi.

ManU on valmis laittamaan kesän siirtomarkkinoilla peliin yli 150 milj. puntaa, joten uudella managerilla tulee olemaan hyvä paikka alkaa rakentamaan joukkuetta alusta.