Englannin FA-Cupin ottelu nähtävissä ilmaiskanavilla tänään klo 21.50

Viaplay Logohttps://viaplay.fi/sarjat/jalkapallo/premier-league

Eurokentillä nähdään tänään kahden kovan joukkueen yhteenotto Englannin FA Cupissa. Valioliigan sarjataulukossa sijoilla viisi ja kuusi majailevat Arsenal ja Manchester United iskevät yhteen ja ottelun voi katsoa suorana YLE:n TV2:sta.

Menestys on suorastaan rakastanut molempia seuroja FA Cupissa, sillä mestaruuksia Arsenalilla on peräti 12 kappaletta ja ManU:lla vain yksi vähemmän. Kaiken kaikkiaan joukkueet ovat kohdanneet FA Cupin nurmella historian saatossa 14 kertaa ja voitot ovat tasan 7-7.

Historian pölyttyneitä kirjoja saadaan katsella aina vuoteen 1894 asti, jolloin Woolwich Arsenal ja silloin Newton Heath -nimellä esiintynyt ManU kohtasivat ensimmäisen kerran ja otteluita on sittemmin kertynyt kaikkiaan 228. Vuosien saatossa Arsenal on kerännyt 13 englannin liigan mestaruutta ja Manchester United on ollut Englannin menestynein seura 20 liigamestaruudellaan, ohitettuaan Liverpoolin kauden 2010-2011 mestaruuden myötä.

Otteluparin historiasta löytyy monta mielenkiintoista tapahtumaa, joista tunnetuimpia on vuoden 1999 Cup-ottelu. ManU siirtyi tuolloin 1-0-johtoon David Beckhamin maalilla, jonka Arsenalin Dennis Bergkamp kuittasi 1-1-tasoituksellaan. Bergkampilla oli mahdollisuus toiseenkin osumaan, kun ManuU:n Phil Neville kaatoi Arsenalin Ray Parlourin rankkarialueella, mutta Peter Schmeichel torjui Bergkampin yrityksen.

Ottelun varsinainen peliaika päättyi 1-1. Jatkoajalla Ryan Giggs huudatti kotijoukkuetta huikealla soolomaalillaan, jota hän tuuletti villisti ilman paitaa. Ottelu päättyi ManU:n 2-1-voittoon.

Mainittakoon, että ilman paitaa tuulettaminen kiellettiin jalkapallon kattojärjestön toimesta vasta vuonna 2004. Syyksi on epäilty muun muassa rahaa, sillä lähikuvissa esiintyvän maalintekijän sponsorin logo ei saanyt tarpeeksi näkyvyyttä riisutun paitamytyn vuoksi.

Edellisen kerran joukkueet kohtasivat vuoden 2015 FA Cupin 6. kierroksella ja tällöin Arsenal korjasi potin lukemin 2-1.

Kansikuva: Ian Walton/Getty Images