Englannin Valioliiga 3.2.2019: Manchester City – Arsenal -ennakko

Viaplay LogoEnglannin Valioliigan kaikki ottelut Viaplayn ja Viasatin kanavilla.

Tällä kaudella eniten maaleja Valioliigassa viimeistellyt Manchester City saa vieraakseen Arsenalin tykkimiehet. City lähtee otteluun 3. sijalta, kun edellisellä kierroksella ottelunsa voittanut Tottenham ilmoittautui taas mestaruustaisteluun mukaan ohittamalla Cityn pisteellä ja nousten neljän pisteen päähän kärkijoukkue Liverpoolista. Voitolla ero olisi vain kaksi pistettä ennen Liverpoolin seuraavaa ottelua, jonka jälkeen kärkijoukkueet ovat pelanneet 25 kierrosta.

Edellisessä ottelussa ManC kärsi tappion vieraissa Newcastlelle, joka karisti voiton myötä putoamispeikon kauemmas. Tätä ennen City oli voittanut kahdeksan ottelua peräkkäin ja viimeistellyt näissä peräti 30 maalia, joka on lähes puolet koko kauden 63 tehdystä maalista. Tilastojen valossa City hallitsi vierasottelua mielin määrin ja piti palloa 79-prosenttisesti joukkueellaan. Newcastle kuitenkin taisteli, blokkasi palloja ja torjui Cityn lähentelyt. Newcastle oli ennen City-voittoa hävinnyt ottelun tällä kaudella 12 kertaa 12:sta oltuaan tappiolla.

Tilastojen valossa City on voittanut Arsenalin kolmessa edellisessä kohtaamisessa. Neljän voiton putkea saadaan kuitenkin hakea monen sukupolven takaa, sillä edellisen kerran City voitti Arsenalin neljästi perättäin yli 80 vuotta sitten, tarkalleen vuonna 1937. City lähtee otteluun varmasti ärsytettynä Newcastle-tappion jälkeen ja mikään muu kuin kotivoitto ei kotiyleisölle ja joukkueelle kelpaa. Vain Crystal Palace on onnistunut tällä kauden Valioliigassa hakemaan voiton Cityn kotikentältä, kun joukkue kaatoi Cityn lukemin 2-3 joulukuun lopulla. Arsenalilla ottelusta on panosta eurokenttäpaikan verran. Arsenalin takana väijyy nousukuntoinen ManU, joka on vain kolmen pisteen päässä, Arsenalin ollessa sijalla viisi.

Manchesterilaisilla on loukkaantuneiden listalla veteraanimaalivahti Claudio Bravo ja belgialaispuolustaja Vincent Kompany. Lisäksi puolustaja Benjamin Mendyn pelaaminen on epävarmaa. Arsenalin riveistä puuttuvat Hector BellerinRob HoldingSokratis ja Danny Welbeck. Lisäksi Ainsley Maitland-Niles ja Henrikh Mkhitaryan saattavat olla poissa joukkueen vahvuudesta.

Ottelu alkaa Suomen aikaa kello 18.30,

Kansikuva: Michael Regan/Getty Images