Englannin Valioliiga: West Ham – Liverpool -jälkipyykki

Viaplay LogoEnglannin Valioliigan kaikki ottelut Viaplayn ja Viasatin kanavilla.

Liverpoolin johto sarjan kärjessä kutistui toisen perättäisen 1-1-tasapelin myötä kolmeen pisteeseen. Valioliigaa on pelattu nyt 25 kierrosta ja kaikilla joukkueilla on nyt 13 ottelua jäljellä.

Voittoa Hammersin kotistadionilta hakemaan tullut Liverpoolin valmentaja. Jurgen Klopp ei ollut tyytyväinen ja televisiosta näki, miten hän purki tuntojaan riitelemällä sekä tuomariston että West Hamin valmentajan, Manuel Pellegrinin kanssa päätösvihellyksen jälkeen.

Liverpoolin pahimmalla kilpakumppanilla, Manchester Cityllä on mahdollisuus nousta keskiviikkona tasapisteisiin jos se kaataa Evertonin vieraskentällä. Cityn voiton myötä Liverpool olisi ensi kertaa pitkään aikaan tilanteessa, että vastustaja menee edelle voittojen ja maalieron turvin. Liverpoolin seuraava ottelu on lauantaina, kun Bournemouth vierailee Anfield Roadilla.

Eilisessä ottelussa Liverpool oli onnekas saatuaan edes yhden pisteen, sillä joukkue oli ajoittain helisemässä etenkin West Hamin hyvin suunniteltujen vapaapotkutilanteiden kanssa ja tällaisesta syntyi myös Hammersin tasoitusmaali.

Hyvin kyseenalainen Liverpoolin johtomaali puhutti läpi ottelun, sillä maalin syöttänyt James Milner oli selvässä paitsiossa, kun hän sai syötön kentän laidassa. Tilannetta ei vihelletty poikki, joten Sadio Mane viimeisteli rankkarialueen keskeltä 1-0-maalin Liverpoolille.

Tarkasti puolustanut West Ham pelasi tasapainoisen ottelun ja edellisen kohtaamisen kaltainen 4-0-ryöpytys Liverpoolin kotistadionilla oli vain muisto.

Kansikuva: Clive Rose/Getty Images