FPL-viikkokatsaus: Hazard ja Sanchez, syynissä syksyn pahimmat flopit

Betsafe LogoBetsafe sponsoroi Fantasiavalioliigaa! Joka kierroksella kova Yhden euron kerroinkisa, jossa mahtavat palkinnot. Tsekkaa myös Valioliigan vetovinkit tälle kierrokselle.

Betsafe tarjoaa asiakkailleen viikonlopuiksi riskittömän 20 euron mobiilivedon. Katso tarkemmat tiedot ja tartu tarjoukseen tästä!

Valioliigaa on takana nyt 12 kierrosta, joka tarkoittaa ensimmäisen kolmanneksen ylittymistä tulevan kierroksen jälkeen. Ennen sitä on aika puida edellisen kierroksen tapahtumat fantasiavalioliigan osalta ja syventyä tämän syksyn pahimpiin floppeihin. GW12 oli äärimmäisen kovatasoinen, sillä Faneille.comin kisassa kärkiviisikkoon ei ollut asiaa alle 100 pisteen saaliilla.

Henkiin heränneitä tähtiä

Yksi aikakausi tuli lauantaina päätökseen, kun kulttimanageri Tony Pulisille näytettiin ovea The Hawthornsilla. Viimeinen niitti oli West Bromwichin kokema 0–4-kotitappio Chelsealle, joka on selättänyt syksyn toisen minikriisinsä. Länsilontoolaisten ilotulitusta johti kahdesti osunut Eden Hazard, joka näyttää vihdoin heräävän tähän kauteen. Kierroksen ykköstähden pistepussiin kilahti 18 täppää. Toinen vireessä ollut Chelsea-peluri oli pelin kallein puolustaja Marcos Alonso, jonka maali ja nollapeli toivat 14 pistettä.

Kierroksella nähtiin yksi hattutemppu, mutta ei niin tutun pelaajan toimesta. Pahoista polvivaivoista kärsinyt Bournemouthin Callum Wilson taiteili kolme osumaa Huddersfieldin reppuun, kun Kirsikat pöllyyttivät sarjanousijaa tylyin 4–0-lukemin. Eddie Howen suojatteja ei hidastanut edes Simon Francisin avausjakson lisäajalla saama ulosajo, vaan isännät osuivat kahteen otteeseen miehen vajaalla.

Valioliigan tämän hetken kuumin pelaaja, Liverpoolin Mohamed Salah jatkoi hurjaa virettään osuen kahdesti Southamptonin verkkoon. 16 pistettä summannut egyptiläinen siirtyi yhdeksällä osumallaan maalipörssin kärkeen ja nappasi samalla FPL:n piikkipaikan 88 pisteellään.

Viikonlopun helmenä nähtiin Arsenalin juhliin päättynyt Pohjois-Lontoon derby. Fantasyn näkökulmasta ottelun paras pelaaja oli isäntien avausmaalin puskenut Shkodran Mustafi, jolle merkattiin 14 pistettä. Huomionarvoista oli myös Paul Pogban paluu pelikentille. Ranskalaistaituri maalasi kerran ja alusti yhden osuman poimien mukavat 12 pistettä.

Pahimmat flopit löytyvät keskikentältä

Aiemmissa viikkokatsauksissa on puitu syksyn onnistujia ja yllättäjiä, joten tällä kertaa suuntaamme katseita floppien suuntaan. Floppi on monin paikoin suhteellinen käsite, mutta FPL:ssä tämä on helpompi määrittää, kun suhteutetaan kerätyt pisteet pelaajan hintaan.

Syksyn kenties pahin floppi on pelin toiseksi kallein ja viime kauden tuottoisin pelaaja Alexis Sanchez. Siirtohuhujen keskellä pitkin kesää ollut chileläinen on huilannut pelejä loukkaantumisten takia ja osoitti lauantain NLD:ssä piristymisen merkkejä, mutta kokonaisuudessaan Sanchez on ollut pettymys – niin kentällä kuin FPL:ssä. Keskikenttäpelaajaksi merkitty laituri on osunut kahdesti ja syöttänyt kolme osumaa, mikä on tuonut 37 pistettä. Sanchezin pistekeskiarvo 4,1 on lähes 12 miljoonaa maksavalle pelurille todella vaatimaton.

Nihkeämpää syksyä pelaa myös toinen viimeistä sopimuskauttaan operoiva Arsenal-tähti Mesut Özil. NLD:ssä liekehtinyt saksalainen on kirjannut tällä kaudella tehot 1+3, joka on tuonut vain 36 pistettä. Ottelukohtainen keskiarvo Özilillä on 3,6 pistettä ja hänen 9,5 miljoonan lähtöhinnasta on pudonnut 0,2m pois syksyn aikana.

Floppeihin voi hyvällä omalla tunnolla nostaa myös viime kierroksen ykköstähti Eden Hazardin. Alkusyksyn huilannut laituri on summannut 44 täppää, joista peräti 29 on tullut kahdessa ottelussa (Bournemouth 10.krs ja WBA 12.krs). Hazardin pistekeskiarvo 4,9 ei herätä riemunkiljahduksia, kun puhutaan 10,6 miljoonaa maksavasta pelaajasta.

Syksyn pettymyksiin lukeutuu myös Tottenhamin Dele Alli (9,2m), jonka FPL-pistelaskuri näyttää 51 pistettä. Yhtä vaille kaikissa ottelut avanneen englantilaisen pistekeskiarvo painuu 4,6 pisteeseen. 51 pisteen voi väittää jopa imartelevan heikosti pelannut Allia, sillä nuorukainen on ollut kaukana viime kevään lennosta.

Kärkijoukkueiden kalliiden tähtien takaa löytyy myös floppeja. Yksi heistä on 8,0m maksava Gylfi Sigurdsson. Evertonin ennätyshankinta avasi tehotilinsä viikonloppuna, kun islantilainen alusti yhden osuman Selhurst Parkilla. Sigurdsson on kerännyt vain 26 FPL-pistettä, joka tarkoittaa 2,4 pisteen keskiarvoa.

Sigurdssonin kanssa samaan hintaluokkaan kuuluva Pedro ei ole hänkään päässyt viime kauden vireeseen. 2+2 iskenyt espanjalainen on tuonut omistajilleen vain 36 pistettä.

Osviittaa pistekeskiarvoista voi hakea Paul Pogbalta (8,6p) tai Sergio Agüerolta (8,4p). Muutaman pinnan ero ei kuulosta isolta, mutta jaettaessa se useammalle kierrokselle aletaan puhumaan jo monen kymmenen pisteen erosta. Esimerkiksi Salahin ja Sanchezin väliin jää 51 pistettä.

Faneille.comin joukkue – 62p

Sivustomme oman joukkueen kierros oli tyydyttävä. 62 pistettä ei ole surkea tulos, mutta ottaen huomioon kierroksen kovan tason ei pistepottiin voi olla tyytyväinen. Eroa voittajaan kertyi lähes 50 pistettä. Tulevalle kierrokselle emme tehneet vaihtoja, vaan säästelimme tuplan ennen tiistain ja keskiviikon rutistusta. Joukkueemme GW13 näyttää tältä:

GW11 voittajat:

Tälläkin viikolla jakoon lähtee Ruutu+ -koodeja viime kierroksen viidelle parhaalle managerille. Muistutuksena vielä kaikille kisaajille: voittajat julkaistaan viikkokatsauksissa (!), emme siis ota voittajiin yhteyttä. Viikkokatsauksissa annetaan ohjeet mihin ottaa yhteyttä, jotta palkinto saadaan toimitettua.

Kahdennentoista kierroksen voittajat ovat tässä:

  1. Teemu Kukkonen – Chokestro_1021, 109p
  2. Juha Seppälä – Sons of Python, 106p
  3. Hiep Le – pakolaiset, 103p
  4. Aapo Kinnunen – UJ ATTACK SQUAD, 103p
  5. Simo Kauhanen – Taka-Töölö Vikings, 100p

VOITTAJAT, otatteko yhteyttä, joko sähköpostitse (info@faneille.com), Twitterissä (@faneille) tai yksityisviestillä Faneille.comin Facebookissa, niin saamme Ruutu-koodin toimitettua.

Paras tapa seurata Fantasy Premier Leagueta on tietysti katsoa itse pelejä. Ne näet koko kauden ajan Viaplay-palvelusta.

Kansikuva: Shaun Botterill/Getty Images