Otteluennakko: Valioliigan kärkiottelu Manchester City – Chelsea

Viaplay LogoValioliigan kaikki kauden ottelut Viaplayssa ja Viasatilla

Sunnuntain herkkupala otellaan Manchester Cityn kotikentällä, kun sarjan viidentenä oleva Chelsea saapuu vierailulle. Cityn valmentaja Pep Guardiola peräänkuuluttaa pelaajilleen, että kohtaamiseen tulee lähteä kuin loppuottelua pelaamaan.

Kauden edellisessä kohtaamisessa Chelsea kaatoi kotikentällään Cityn maalein 2-0. Tuolloin City hallitsi ottelua pitämällä palloa enemmän ja vei kulmapotkut peräti 13-1, mutta kotijoukkueen viimeistely oli tehokkaampaa. Maalinteossa onnistuivat tuolloin N’Golo Kante komealla potkulla yläkulmaan rankkarialueen keskeltä suoraan syötöstä ja David Luiz puski Chelsean ainoasta kulmasta 2-0:aan. Voiton takeena erityisesti Chelsean puolustuksen keskiö blokkasi kiitettävästi laukauksia ja taisteli mallikkaasti keskityspalloja vastaan.

Chelsean valmentaja Maurizio Sarri toteaa, että hänen joukkueensa oli onnekas siinä mielessä, että he onnistuivat maalinteossa oikeaan aikaan joulukuussa pelatussa ottelussa. Eniten krediittiä hän jakoi puolustukselleen, sillä Cityllä oli vain kolme maalipaikkaa koko ottelussa, hallinnasta huolimatta.

Illan ottelusta Cityltä puuttuvat puolustajat Benjamin Mendy ja Vincent Kompany sekä maalivahtiosastolta pitkäaikaispotilas Claudio Bravo.  Chelsealta puuttuvat varmuudella keskikenttäpelaaja Marco van Ginkel ja puolustaja Gary Cahillin pelaaminen on epävarmaa. Puolustaja Antonio Rudiger sen sijaan on mahdollinen vahvistus Chelsean puolustukseen, sillä mies on toipunut pelikuntoon.

Tilastollisesti Chelsea on edellisen kerran hakenut pisteet Cityn kotikentältä vuosina 2014 ja 2016 ja hävinnyt edellisestä yhdeksästä ottelusta kuusi, kerran on pelattu tasan. Pep Guardiolan aikana Chelsea on Valioliigan ainoa joukkue, joka on voittanut Cityn kolmesti sarjaotteluissa. Chelsean Eden Hazard on viimeistellyt kolme ja syöttänyt kaksi maalia Cityä vastaan edellisissä viidessä ottelussa. Cityn Sergio Aguero on viimeistellyt maalin 11 kotiottelussa tällä kaudella ja näiden joukossa on kaksi hattutemppua. Hän on kaikki joukkueet huomioiden kauden tehokkain maalintekijä kotikentällä pelatuissa otteluissa.

Ennakkoon Chelsean mahdollisuudet kasvavat, mitä pitempään ottelu pysyy tasaisena ja Cityn täytyy onnistua murtamaan Chelsean puolustus paremmin kuin edellisessä kohtaamisessa.

Ottelu alkaa klo 18.00.

Kansikuva: Lintao Zhang/Getty Images

Lähde: Skysports