Sinisen bussin paluu, Manchester City – Chelsea klo 22.00

16.14885360

Manuel Pellegrinin ja Jose Mourinhon välit ovat jo valmiiksi jäiset (All Over Press)

Eikö olisikin mielenkiintoista jos Jose Mourinho lähtisi voittamaan peliä hyökkäämällä!? Mitä pelissä tapahtuisi jos the Special Onen Chelsea lähtisi taistelemaan ottelun voitosta vastustajansa vahvuuksilla? Niin..näinhän pelissä ei tule tapahtumaan! Mutta kiinnostava, räjähdysherkkä ja erityislaatuinen ottelu on meille illalla tarjolla. Vastakkain ovat Valioliigan tehokkain hyökkäys ja paras puolustus. Manuel Pellegrinin Manchester City siirtyisi voitolla Valioliigan kärkeen.

Jose Mourinho haluaa tehdä ottelusta taktisen asemasotataistelun. Mourinhon Chelsea on pelannut kaikki kärkijoukkueita vastaan pelaamansa vierasottelut samalla 4-3-3 taktiikalla, jossa keskikenttä miehitetään puolustusvoittoisilla pelaajilla. Kehissä on siis nähty vain kolme hyökkäyspäässä vahvuuksillaan elävää pelaajaa. Blues on päästänyt vain maalin koko tammikuun aikana ja takana on jo kymmenen tappiotonta ottelua. Joukkue on sarjataulukossa kolmantena viisi pistettä kärki Arsenalia ja kolme toisena olevaa Cityä jäljessä. The Special One on alkanut tekemään taidetta vastahyökkäyksiin perustavasta taktiikastaan.

Citizens on ollut yksi viihdyttävimmistä joukkueista koko Euroopassa. Man City on iskenyt tammikuussa huikeat 35 maalia vain yhdeksään otteluun. Joukkueen tulivoiman uhriksi ovat tällä kaudella jo joutuneet Manchester United, Arsenal sekä Tottenham. Lisäksi joukkue lähtee hakemaan hyvitystä lokakuiselle tappiolle Stamford Bridgellä. Fernando Torres pääsi silloin rokottamaan ottelun viimeisillä hetkillä Cityn puolustuksen hölmöiltyä ja Chelsea vei pisteet 2-1 voitolla.

Cityn kotivire Etihadilla on käsittämätön. Joukkue on voittanut kaikki 11 kotiotteluaan ja niissä maaliero on käsittämätön 42-8. Joukkue on siis paukuttanut kotonaan enemmän maaleja kuin suurin osa Valioliigajoukkueista koko kaudella. Chelsean maaliero kauden 23 ottelussa on 43-20, joten siinä hieman perspektiiviä millainen joukkue Etihadilla tänään on vastassa.

Pellegrini joutuu tulemaan toimeen ilman talismaaniaan Sergio Agueroa. 15 maalia Valioliigassa paukuttaneen Agueron on arveltu olevan sivussa noin kuukauden, kun mies loukkasi takareitensä ottelussa Tottenhamia vastaan. Myös Samir Nasri, James Milner sekä Javi Garcia ovat sivussa ottelusta. Paikkaajia Cityn ringistä Aguerolle löytyy. Ottelussa Spursia vastaan miehen tilalle vaihdettiin Stevan Jovetic. Kokoonpanosta löytyy myös maalinälkäiset Alvaro Negredo sekä Edin Dzeko.

Chelsean kokoonpanosta on sivussa polvivaivainen Fernando Torres. Torresin tilalla avauksessa nähdään Samuel Eto’o. Mou on välillä vedellyt yllättäviä kortteja hihoistaan näihin kärkiotteluihin, joten mahdotonta ei ole että kärjessä viilettäisikin yllätyskortti Demba Ba.

Silva vastaan Hazard, vaiko sittenkin Silva vastaan Ramires!?

Monen pelaajan puristuksessa Silva joutuu vääntämään tänään? (All Over Press)

Monen pelaajan puristuksessa Silva joutuu vääntämään tänään? (All Over Press)

On selvää, että David Silva sekä Eden Hazard kuuluvat tällä hetkellä Valioliigan parhaimmistoon. Näkisin silti, että ottelussa ratkaiseva asetelma tullaan näkemään Silvan ja Ramiresin kaksinkamppailuissa. Silva liikkuu tällä hetkellä kentällä kuin balettitanssija ja löytää tilaa pienimmistäkin väleistä. Espanjalainen on todella nopea liikkeissään ja pystyy liikuttamaan palloa todella pienessä tilassa. Se on ollut yksi syy Cityn hyökkäyspelin mahtavuuteen. Pelissä Stamford Brigellä Silva antoi eniten syöttöjä sekä aiheutti jatkuvasti vaaraa Chelsean boksin läheisyydessä. Mourinho luultavasti kohdistaa espanjalaiseen erityishuomiota ja näkisin, että Ramiresin tehtävä ottelussa tulee ottaa tila pois Silvan leikkauksilta keskisektoriin. Brasilialainen Ramires jääkin usein Chelsean peleistä huomioimatta, mutta siksi hän onkin työssään juuri niin hyvä. Hän tulee olemaan pelissä ehkä se tärkein palanen Mourinhon puolustuksen toiminnassa. Kukaan muu Chelsea pelaaja ei ole muuten ottanut peleissä yhtä paljon rikkeitä kuin brasilialainen. Hazard taas on ollut tällä kaudella todella tärkeä mies Chelsealle hyökkäyspäässä. Mies on tehnyt kaudella 9 maalia ja antanut kahdeksan syöttöä. Mutta en näe, että tässä ottelussa mies saa montaa tilaisuutta onnistua. Jos Chelsean taktiikka onnistuu täydellisesti, olen suhteellisen varma, että tässä on mies joka on mukana järjestelemässä sitä vastaiskumaalia, jolla Chelsea pisteet nappaa.

Nähdäänkö ottelussa Chelsean bussi, jota tulitetaan ympäri hyökkäysaluetta kansalaisten toimesta? Saako Mourinhon joukkue tarvitsemansa vastaiskupaikat vai jääkö joukkue Cityn jalkoihin niin kuin kaikki muutkin tällä kaudella Etihadilla yrittäneet? Managereiden välit ovat jo ainakin valmiiksi jäissä. Chelsean juhliessa viimeksi voittoa kotikentällään Mourinhon johdolla, ei perinteistä ottelun jälkeistä managerien kättelyä päästy todistamaan. Pellegrinin mielestä Mourinho juhli liian voimakkaasti joukkueensa tuurilla saamaa voitto-osumaa. Nähdäänkö kättely tänään vai onko Pellegrini niin kova, että näyttää Mourinholle pelin jälkeen vain pitkää nenää!? Se kruunaisi kaiken.

”I didn’t shake hands because I didn’t want to” – Pellegrini taistelun tauottua Stamford Bridgellä

Man City on voittanut joukkueiden neljä edellistä kohtaamista Etihad Stadiumilla. City on voittanut kahdeksan peliä nyt putkeen, ensimmäistä kertaa sitten kauden 1946-47. Yhdeksän ottelun voittoputkeen joukkue ei ole pystynyt sitten 1912-13. Negredo on osunut Etihadilla 16 kertaa viimeiseen 13 otteluun.

Chelsea ottaisi voitolla tuplan Cityä vastaan, johon on viimeksi pystynyt Everton kaudella 2010-11. Vain ManU ja Liverpool ovat onnistuneet Chelseaa vastaan maalinteossa seitsemässä viime pelissä (5 nollapeliä). Mourinhon Chelsea on noussut tappioasemasta voittoon neljä kertaa tällä kaudella ja se on Valioliigassa eniten. Hazard on iskenyt kaudella yhdeksän maalia ja se on jo yhtä paljon kuin mies iski koko viime kautena.