Valioliiga herkkua maanantaina, Aston Villa – Arsenal

gunners

Maanantain herkkupalana klo 22.00 Aston Villa haastaa kotonaan Arsenalin. Vain voitto nostaa Arsenalin takaisin Valioliigan piikkipaikalle. Viikonlopun aikana ensin Chelsea nousi kärkeen voitolla Hullista (0-2) ja myöhemmin sunnuntaina kärkipaikan valtasi Manchester City voittamalla Newcastlen samoin lukemin. Voitolla Arsenal siirtyisi pisteen johtoon ennen Cityä.

Arsenal kärsi Valioliigan avauskierroksella tappion kotikentällään Paul Lambertin miehille 1-3. Paljon on siitä muuttunut. Tuo avausottelu aiheutti paljon protestointia ja epäilyksiä Arsene Wengerin joukkueen johtamista kohtaan. Nyt ei enää monikaan huutele, kun joukkue taistelee mestaruudesta.

Aston Villa on tuskaillut koko kauden epätasaisten peliesitysten vuoksi. Joukkue on sarjan keskikastissa sijalla 11, mutta sarjan viimeiseen Crystal Palaceen on eroa vain kuusi pistettä. Viimeksi joukkue tippui FA Cupista Sheffield Unitedille. Joukkue on voittanut kotonaan vasta kaksi ottelua eikä tämä ottelu tuo historian valossa siihen helpotusta. Arsenal on pelannut tappioitta Villa Parkilla 14 ottelua putkeen ja viimeisestä tappiosta on kulunut jo 15 vuotta. Kotitaikaa on Villa Parkilta vaikea kaivaa, kun joukkue on jäänyt ilman maaleja jopa viidessä viimeisestä seitsemästä pelaamastaan kotiottelusta. Kaukana on ajat kun Christian Benteke tuntui osuvan joka ottelussa, nyt Benteke ei ole tehnyt maaliakaan viimeiseen 12 otteluun. Helpotusta villalle tuo erittäin tärkeän Gabriel Agbonlahorin ja maalivahti Brad Guzanin palaaminen kokoonpanoon.

benteke

Arsenalin murheena pysyy jatkuva loukkaantumiskierre. Tästä puhuimme jo artikkelissamme Theo Walcottin loukaannuttua. Walcott on siis sivussa loppukauden. Olivier Giroud palaa kokoonpanoon ja myöskin Alex Oxlade-Chamberlain on jälleen pelikunnossa. Tulivoimaa Gunnersilla on vielä takanaan, kunhan Özil, Giroud, Podolski sekä Wilshire pysyvät hengissä. Mukavaa olisi myös nähdä nuori ja nopea Serge Gnabry kentällä. Gnabry pääsi väläyttelemään osaamistaan viimeksi FA Cupin ottelussa Tottenhamia vastaan(2-0).

Moni ei anna paljoa mahdollisuuksia Villalle. Samaa povaavat myös kertoimenlaskijat. Aston Villa-Arsenal 6.85-4.30-1.49 (Betsson). Linkki Betssonin kohteeseen.