Valioliigakierroksen topit ja flopit: Liverpool, Burnley ja Clattenburg

Valioliigakierros numero 25 ei tulosten puolesta jättiyllätyksiä tarjonnut. Kärkipään tiivistymistä, parin maalin iltapuhteita ja tuomarifarssin kylläkin. Tässä ovat jo perinteiseksi muodostuneet Valioliigakierroksen topit ja flopit.

Flopit:

3. Spurs

Kakkospallilta viikonloppuun lähtenyt Spurs pelasi yhden kauden heikoimmista peleistään ja jäi Anfieldilla pahasti alakynteen. Mauricio Pochettino piti periaatteistaan kiinni ja prässäsi ylhäältä, mikä on sopinut Liverpoolin juoksuvoimaiselle joukkueelle, niin tälläkin kertaa. Ainoastaan kaksi laukausta kotijoukkueen yhdeksää vastaan kohti maalia saanut Spurs oli läpiottelun todella epävarma omassa päässä ja topparina pelanneen Eric Dierin tötöily maksoi voittomaaliksi jääneen 1–0-osuman.

2. Leicester

Jos Ketut etenivät vuosi sitten näihin aikoihin voitosta voittoon, kulkee se tällä hetkellä tappiosta tappioon. Tällä kertaa Leicester jäi niin ikään putoamista vastaan taistelevan Swansean jyrän alle loppuluvuin 2–0. Kärkijoukkueille voi hävitä, mutta ”kuuden pisteen ottelussa” taipuminen aneemisella esityksellä ja vain yhdellä laukauksella maalia kohti alkaa olla jo anteeksiantamatonta. Jos seura ei pian potki viime kaudella kaikki mahdolliset valmentajapalkinnot ansaitusti napannutta Claudio Ranieria pihalle, saadaan Keski-Englannissa valmistautua jälleen Championship-kauteen. Leicesterin tämän hetkistä surkeutta kuvastaa se, ettei joukkue ole tehnyt vielä ainuttakaan Valioliiga-maalia vuoden 2017 puolella.

1. Mark Clattenburg

Alavireisin Arsenalin taaperrus jatkui lauantaina, mutta Tykkimiesten onneksi he saivat vetoapua Hullia vastaan pelatun kamppailun tuominneelta Mark Clattenburgilta. Arsenalin 34. minuutilla syntynyt 1–0-maali olisi pitänyt ehdottomasti hylätä, sillä pallo meni Alexis Sanchezin kädestä maaliin. Chileläistä ei kuitenkaan kannata tilanteesta ristiinnaulata, pallon kimmottua Sanchezin maalintekoyrityksen jälkeen Hull-puolustajasta hyökkääjän käteen. Hull-manageri Marco Silva paljasti Clattenburgin käyneen pahoittelemassa puoliajalla. Kokenut englantilainen ei Silvan mukaan ollut nähnyt käsivirhettä, mutta oli todennut, että maali olisi pitänyt hylätä. Virheen myöntämisestä plussaa, mutta vahinko oli ehtinyt jo tapahtua. Ironian lisäämiseksi Clattenburg tuomitsi ottelun loppuhetkillä rankkarin ja ajoi vieraiden Sam Clucasin ulos tämän estettyä maalin kädellään.

Topit:

3. Southampton

Vaikeaa alkuvuotta pelaava Southampton matkasi Koilis-Englantiin putoamista vastaan taistelevan Sunderlandin vieraaksi. Paremmasta joukkueesta ei kuitenkaan ollut mitään epäselvyyttä Pyhimysten tanssittua 0–4-lukemat Stadium of Lightin tulostaululle. Siirtoikkunan loppuhetkillä Napolista tullut Manolo Gabbiadini oli jälleen mies paikallaan iskemällä kaksi maalia. Italialaisen maalisaldo on nyt kolme nyyttiä kahdessa pelissä.

Kahdesti osunut Manolo Gabbiadini on sopeutunut Valioliigaan ja Southamptoniin välittömästi. Kuva: Ian MacNicol/Getty Images

2. Burnley

Turf Moor on tullut tunnetuksi vaikeasti valloitettavana linnakkeena, mutta että sarjaa suvereenisti dominoinut Chelsea joutuu ahtaalle on jo vielä asia erikseen. Burnleyn saama tasapelipiste ei ollut mikään rimpuilupinna, päinvastoin – isännät olivat parempi joukkue sunnuntaina. Pelin yksittäisenä huippuhetkenä erottuu luonnollisesti uuden hankinnan, Robbie Bradyn henkeäsalpaavan upea vapaapotku, jotka tasoitti ottelun. Burnley pelasi burnleymaisesti hyvin joukkueena, mutta Skotlannista palanneelle Joey Bartonille täytyy nostaa hattua. Sekoiluistaan tunnettu keskikenttämies oli kentän paras pelaaja sunnuntaina.

1. Liverpool

Pahassa alavireessä koko alkuvuoden ollut Liverpool heräsi henkiin lauantaina joukkueen isännöityä Tottenhamia. Alhaalla makaavia ryhmiä vastaan vaikeuksissa olleet punapaidat pääsivät jälleen juoksemaan ja tulos oli sen mukaista. Kaksi maalia viimeistellyt Sadio Mane oli luonnollisesti pelin ykköstähti, mutta koko Liverpoolin joukkue ansaitsee kehuja. Tulevana viikonloppuna Pool saa tarvittavaa lepoa tiputtuaan FA Cupista 4. kierroksella, joten Anfieldilla taistellaan jälleen paikasta neljän joukkoon.

Seuraa Valioliigan jännittäviä käänteitä ViaPlay-palvelusta.

Kansikuva: Mike Hewitt/Getty Images