Mourinho kyykytti Manchester Unitedia

eto_o_chelsea_mourinho_getty

Chelsea oli aivan liian kova pala mestaruustaistoon mukaan pyrkineelle Manchester Unitedille. Chelsea vei ManUa 3-1. Sinisten kaikki maalit viimeisteli Samuel Eto’o. United lähti otteluun vahvasti ja hallitsi peliä ensimmäisen kymmenyksen luoden pari mukavaa maalipaikkaa. Paras paikka siunaantui Ashley Youngille hyvän seinäpelin kautta Danny Welbeckin kanssa. Alun hyvän rynnistyksen jälkeen Chelsea oli ottelun herra. Eto’o osui ensimmäisen kerran 17. minuutilla ja vielä uudestaan ensimmäisen puolikkaan lopussa. Kun mies iski 3-0 maalin toisen puoliajan alkuun oli ottelu selvä. ManUn kavennuksesta vastasi Javier Hernandez. Yliajalla vielä nähtiin muutama ylilyönti. Nemanja Vidic ajettiin suoralla punaisella ulos, hänen vedettyä kunnon viikatteella Eden Hazardia sukille. Myös Rafael haki kahden jalan liukkaria aivan ottelun loppuhetkillä, mutta onneksi mies osui palloon eikä jalkoihin.

ManU on nyt Valioliigassa seitsemäntenä. Sillä on jo 14 pistettä matkaa kärkijoukkue Arsenaliin. Kautta on jäljellä vielä 16 kierrosta eli mahdollisuuksia on vielä vaikka mihin. Jose Mourinho oli kuitenkin valmis hyvästelemään Unitedin mestaruustaistosta.

– Man United on Man United, matemaattisesti se on mahdollista, mutta se on vaikeaa, Mourinho ilmoitti Sky Sportsille

– Ero on 14 Arsenaliin mutta myös 13 Cityyn ja 12 meihin, joten ehkä yksi joukkue voi romahtaa, mutta että kaikki kolme romahtaisivat ja menettäisivät noin paljon pisteitä, se on minusta epätodennäköistä.

– Minusta he taistelevat pääsystä neljän joukkoon ja uskon heidän pystyvän siihen. Se on vaikeaa, mutta tuolla ylpeydellä ja perinteillä he taistelevat ja toivottavasti voittavat samalla muita kärkijoukkueita, koska me emme pelaa heitä vastaan enää liigassa, Mourinho sanoi.

Voitto oli Jose Mourinhon sadas Valioliigassa. Kovaa statistiikkaa miehellä, jolle ottelu oli liigassa vasta 142. Oivaa pelisilmää osoitti Eto’on valinta kärkeen Fernando Torresin sijasta.

Samuel-Etoo-Ferna

– Samuel on laadukas kuudentoista ulkopuolella kun taas Fernando käyttää enemmän nopeuttaan ja voimaansa hyväkseen. Minusta tuntui tänään, että ManU haluaa olla tiivis ja antaa meille painetta. Tarvitsin Samuelin tapaista pelaajaa ja hän teki tänään hyvää työtä, kuten myös Fernando.

Parhaat palat ottelusta: