Valioliigan viikkokierros jatkuu, Arsenal-Manchester United klo 21.45

Moyes vs Wenger (All Over Press)

Moyes vs Wenger (All Over Press)

Viikkokierros Valioliigassa jatkuu. Eilen nähtiin muutama yllätys, kun West Brom piti Chelsean 1-1 tasatuloksessa kotonaan. Viimeistely ei Jose Mourinhon miehiltä sujunut. Laukauksia maalia kohti suuntautui ottelussa vain neljä. Chelsean tasapeli aukaisi mahdollisuuden Arsenalille ja Manchester Citylle hyökätä voitolla kärkeen.

Myös Hammers faneilla alkaa olla aihetta jo jopa juhlaan. Joukkue on selkeästi vahvistunut ja matkalla parempaan. Joukkue voitti eilen Norwichin 2-0 ja on voittanut nyt kolme ottelua putkeen. Viimeisestä kolmen ottelun voittoputkesta onkin jo hetki aikaa, viimeksi joukkue on pystynyt samaan kaudella 06/07.

Klo 21.45 Arsenal-Manchester United 2.24 – 3.35 – 3.25

Arsenal koki nöyryyttävän 5-1 tappion Liverpoolille viikonlopun kierroksella. ManU:n nousemista omalle tasolleen on odotettu jo muutaman kierroksen ajan. Kummallakaan ei ole ottelua varaa hävitä. ManU pyristelee mukana taistelussa top4 sijoituksesta. Arsenalilla on voitolla mahdollisuus nousta Valioliigan kärkeen.

United miehistön shokeeraava tasurointi kotonaan Old Traffordilla liigajumbo Fulhamia vastaan sopi hyvin David Moyesin kauteen. Se oli oikeastaan se puuttuva palanen, tai oikeastaan tappio Fulhamille olisi ollut jo se piste. Tasapeliä merkityksellisempää oli tapa jolla se ”ansaittiin”. Moyes päätti taktiikallaan palata takaisin jonnekin modernin jalkapallon ulkopuolelle. Joukkue lähetti käsittämättömät 81 keskitystä Fulhamin boxiin. Pallonhallinta oli ManUlle 75-25, joten mahdollisuuksia olisi ollut muuhunkin. Merkillisen taktiikasta tekee se, että United sai tilanteista vain yhdeksän laukausta maalia kohden.

Arsene Wenger haluaa jatkaa miehistönsä hyvää kotivirettä. Arsenal on hävinnyt vain yhden kotipelinsä kauden aikana. Joukkue on pelannut nyt 11 ottelua putkeen Emiratesilla ilman tappiota. Joukkueen puolustus on ollut kauden aikana vireessä vaikka Liverpool ison tahran sen ylle jättikin. Joukkue on päästänyt kotonaan vain kuusi maalia ja se on pitänyt nollat seitsemässä viimeisestä kahdeksasta kotipelistään.

Gunnersilla on ollut vaikeuksia muita isoja joukkueita vastaan. Myös Manchester Unitedia vastaan tilastot näyttävät pahalta. Arsenal on voittanut vain yhden joukkueiden viimeisestä 13 ottelusta. Se on saalistanut vain pisteen viimeisestä viidestä kohtaamisesta. Nyt joukkueella on kuitenkin todella hyvät saumat parannella noita tilastoja. ManUn Van Persie ja Rooney eivät pelaa tällä hetkellä yhteen ja Moyesin taktinen järki oli ainakin edellisessä ottelussa lähtenyt jonnekin kauas laitumille laukkaamaan. ManUlla on potentiaalia aiheuttaa vaikeuksia Gunners puolustukselle, mutta missään nimessä se ei pelaa samalla tasolla kuin Liverpool. Arsenal miehistölle on taas kriittistä saada Mesut Ozil heräämään taas Valioliigan rytmiin. Oliver Giroud on näyttänyt edellisissä otteluissa uupuneelta, joten tekikö Arsene Wenger virheen jättäen vahvistamasta hyökkäystään.

ManUn superkolmikko MataRooneyRVP kohtaavat tänään Arsenalin superkeskikentän. Näkisin, että Arsenalin vahvuus löytyy tason laajuudessa. Giroud laittaa pallot pussiin, kun tilanne avautuu. Oxlade-Chamberlain, Cazorla ja Ozil tukevat Giroudia boxin läheisyydessä ja taustalta vahvoja nousujaan tekee vielä ikiliikkuja Jack Wilshere. Unitedin supermiehillä on potentiaalia aiheuttaa vaikeuksia Arsenalin topparille Per Mertesackerille vain jos pallo pysyy maassa. Jos Moyesin miehet lähtevät samalla taktiikalla kuin Fulhamia vastaan (jota en todellakaan usko), on saksalaisjätti vahvimmillaan.

Keskiviikon muut ottelut:
Everton-Crystal Palace
Man City-Sunderland
Newcastle-Tottenham
Stoke-Swansea
Fulham-Liverpool