Valioliigasunnuntai – Arsenal ja Chelsea helppoihin voittoihin

Mesut Özil on ollut taas pelipäällä loukkaantumisen jälkeen. Kuva: Getty

Mesut Özil on ollut pelipäällä loukkaantumisen jälkeen. Kuva: Getty

Sunnuntain Valioliiga-kierroksella panoksia riittää, kun West Bromwich ja Norwich pelaavat putoamista vastaan ja Chelsea taistelee vielä mestaruudesta. Arsenalilla ottelussa West Bromwichia vastaan ei panosta ole, koska Mestarien liigan paikka ensi kaudeksi varmistui lauantaina, kun Everton hävisi kotonaan Manchester Citylle.

St. Totteringham day 19. vuotta putkeen

Päiväpelissä klo 15.30 alkaen Arsenal saa Emiratesille vieraaksi sarjan häntäpäässä maijailevan West Bromwichin. Arsenal varmisti Wengerin himoitseman 4. sijan ja Tykkimiehet pystyivät jättämään jo 19. vuotta peräkkäin arkkivihollisensa Tottenhamin selkänsä taakse ja tästä fanit saivat ilkkumisen aihetta. Tähän on Arsenal-fanien keskuudessa tyydytty nyt vuodesta toiseen. Tämä tuntuu riittävän Tykkimiesten seurajohdolle varsinkin, jos 17.5. pelattavasta FA cupin finaalista tulee kauan himoittu pokaali. Jossiteltavaa kaudesta silti jää, koska Arsenal johti sarjaa yli 120 päivää ennen perinteistä loukkaantumissumaa. Tykkimiesten peli on ollut lähiviikkoina taas uomissaan, kun loukkaantuneet Mesut Özil ja Aaron Ramsey ovat palanneet avausmiehistöön. Samoin saksalainen Lukas Podolski alkaa vihdoin lunastamaan odotuksiaan ja hän on ollut viime otteluissa erittäin vaarallinen. Mielenkiintoista on nähdä mitä Wenger tekee avauksen suhteen. Pelissä ei ole panosta, joten pienistä kolhuista kärsineitä pelaajia kannattaisi säästellä kohti FA cupin finaalia. Arsenalilta päivän kamppailusta poissa on 7-8 pelaajaa. Bakary Sagna saattaa palata takaisin kokoonpanoon, mutta uskon että Wenger säästelee ranskalaista ja laittaa Carl Jenkinsonin avaukseen oikean puolustajan paikalle.

West Bromwich on pelannut koko kauden ajan erittäin ailahtelevasti ja on tällä hetkellä neljä pistettä edellä viimeisenä putoajana majailevaa Norwichia. Joukkueesta ei ole löytynyt vastuunkantajia varsinkaan hyökkäyspäässä. Joukkueen paras maalintekijä sarjassa on ollut burundilainen Saido Berahino viidellä osumallaan. Viime kaudella joukkue sijoittui hienosti sijalle 9. pitkälti lainahyökkääjä Romelu Lukakun johdolla, kun belgialainen kolossi iski seuralle peräti 17 kaappia ollen koko sarjan 6. paras maalintekijä. Tällä kaudella joukkue ei ole pystynyt paikkaamaan Lukakun jättämää aukkoa ja tämän takia seura taistelee putoamista vastaan. The Baggies ei budjetoi pisteitä Emiratesilta, vaan luultavammin panostaa kaikkensa keskiviikon Sunderland-kamppailuun, jossa putoamistaistelu pitkälti ratkeaa. Joukkueen kärkinimistä Liam Ridgewell ja Zoltan Gera ovat poissa loukkaantumisten vuoksi.

Arsenal on iskenyt kolmessa edellisessä ottelussaan yhdeksän maalia ja päästänyt ainoastaan yhden maalin. Näin ollen Arsenal tulee pieksemään West Bromin kotonaan 3-1.

West Bromwichin hyökkäyksen tehoista on vastannut Saido Berahino. Kuva: Getty

The Baggiesin hyökkäys on ollut riippuvainen Saido Berahinon tehoista. Kuva: Getty

Norwich pulassa

Iltapelissä klo 18.00 alkavassa ottelussa kohtaavat Chelsea ja Norwich. Norwich on pakkovoiton edessä, jos se aikoo vielä pelata ensi kaudella Valioliigaa. Se on sarjassa viimeisen putoajan paikalla kolme pistettä Sunderlandia perässä, kun Norwichilla on enää kaksi ottelua pelaamatta. Tappio sunnuntaina ja kanarianlinnut pelaavat lähes varmasti sarjatasoa alempana, koska Norwichin maaliero on selvästi heikompi kuin Sunderlandilla tai West Bromwichilla. Norwich on pelannut kevään todella surkeasti, häviten 15. viimeisestä ottelustaan yhdeksän, hangaten kolme tasuria ja voittaen vain kolme kamppailua. Suurin murhe Norwichilla on ollut West Bromwichin tavoin maalinteossa. Se on tehnyt yhdessä Crystal Palacen kanssa vähiten maaleja koko sarjassa (28). Joukkue hankki tälle kaudelle maalitykiksi kovaa jälkeä Portugalissa ja Hollannissa tehneen Ricky van Wolfswinkel, joka on osoittautunut todelliseksi nuhapyssyksi tehden koko kaudella vain yhden maalin. Ainoa valopilkku joukkueessa on ollut Robert Snodgrass. Taitava laituri omaa sarjan parhaimmat suorat vapaapotkut, mutta yksin Snodgrass ei ole pytynyt pitämään joukkeuttaan putoamisviivan yläpuolella. Norwichin sairastupa on lähes tyhjä, joten lintuset pääsevät lähtemään otteluun lähes parhaalla kokoonpanolla.

Ricky van Wolfswinkel ei ole vastannut Norwichin seurajohdon odotuksia. Kuva: Getty

Ricky van Wolfswinkel ei ole vastannut Norwichin seurajohdon odotuksia. Kuva: Getty

Chelsea pelaa vielä Valioliiga-mestaruudesta, mutta jotta siniset nousisivat kauden päätteeksi mestariksi, tarvitsee se apuja muilta. Viikolla joukkue kärsi karvaan kotitappion Mestarien liigan välierässä Atletico Madridia vastaan ja nyt kaikki panokset laitetaan Valioliigan kahteen jäljellä olevaan otteluun. Ennen kahta viimeistä kierrosta Chelsea on kaksi pistettä kärkeä Liverpoolia ja Manchester Cityä perässä. Liverpoolin ja Cityn loppuohjelma on helpohko, joten uskon, että sinisten kausi päättyy ilman pokaalia. Toisaalta tämä kausi Valioliigassa on ollut jotain aivan käsittämätöntä ja loppuhuipennuksessa voi käydä vielä mitä tahansa. Chelsea tulee jyräämään kuitenkin Norwichin pystyyn. Chelsea lähtee otteluun parhaalla kokoonpanolla, vaikka Tsekki-molari Peter Cech on loukkaantuneena. Kokeneelle 41-vuotiaalle Mark Schwarzerille tuskin tulee ottelussa edes hiki, koska Norwich ei tule saamaan kahta laukausta enempää kohti Chelsean maalia. 

Chelsea on voittanut näiden kahden joukkueen kahdeksasta edellisestä kohtaamisesta seitsemän ja yksi on pelattu tasan. Maalisuhde Chelsealle 22-4, joten ottelu tulee päättymään sinisten vähintään 3-0 voittoon.