Valioliigakierroksen topit ja flopit: Liverpool, Chelsea ja Man City

Ennen katseiden kääntämistä tämän viikon maaotteluihin, on aika palata vielä hetkeksi Valioliigan 11.kierroksen tapahtumiin. Kierroksen huippuottelu Arsenalin ja Tottenhamin välillä ei spektaakkeliksi muodostunut, mutta muuten kierroksella nähtiin viihdyttäviä kamppailuja. Etenkin maaliverkkoja venytettiin kiitettävään tahtiin, yhteensä 36 kertaa. Keräsimmekin yhteen viikonlopun topit ja flopit, joiden lisäksi jaettiin muutama papukaijamerkki.

Flopit:

3. Maarten Stekeleburg

Floppilistalle voisi laittaa oikeastaan koko Evertonin joukkueen, mutta 34-vuotias hollantilaismaalivahti ansaitsee erityismaininnan oltuaan lammaslauman heikoin lenkki. Everton koki lauantain iltapelissä täydellisen tyrmäyksen, kun kovakuntoinen Chelsea myöhensi vieraita peräti 5–0. Ottelu oli taputeltu jo ensimmäisen nelivitosen aikana isäntien johtaessa tauolla 3–0. Etenkin kahdesta ensimmäisestä maalista Stekelenburg saa ottaa runsaasti omaan piikkiinsä. Eden Hazardin löysähkö sijoitus upposi luvattoman helposti takakulmaan ja Marcos Alonso yllätti hollantilaisen sijoittamalla pallon Stekelenburgin jalkojen välistä pussiin heti seuraavalla minuutilla.

2. Bournemouth

Kolmen voitottoman pelin jälkeen Bournemouthilta odotettiin kurssin korjaamista alkukauden yleisen vitsin, Sunderlandin tultua vierailulle Etelä-Englantiin. Isännät kyllä aloittivat hyvin Dan Goslingin vietyä The Cherries johtoon jo 11.peliminuutilla. Komean maalin jälkeen Bournemouth kuitenkin tuhlaili pahan päiväisesti. 70-prosenttisesti palloa pitäneet isännät laukoivat 22 kertaa, mutta onnistuivat pelin hallinnasta huolimatta lahjoittamaan kauden avausvoiton Sunderlandille, joka pelasi viimeisen puolituntisen miehen vajaalla.

1. Manchester City

Jos termin ”pupellus” käyttö on joskus perusteltua, on se ehdottomasti sitä Manchester Cityn isännöityä sarjanousija Middlesbroughia lauantaina. Suvereenisti peliä hallinneen Cityn olisi pitänyt johtaa puoliajalla 3–0, taululla loistaneen 1–0-johdon sijaan. 71-prosenttisesti palloa pitäneelle Citylle kävikin lopulta niin kuin arvata saattoi, tuhlailu kostautui ja täysin sillassa ollut Boro nousi Marten De Roonin puskumaalilla tasoihin lisäajan alussa.

Topit:

3. Sunderland

Kuten yllä todettiin, nappasi Sunderland kauden avausvoittonsa. Toimitsijakieltonsa vuoksi katsomosta peliä seurannut David Moyes saa ryöstön myötä hengähtää maaottelutauolla ainakin hieman rauhallisemmin. Merkittävin Moyesin tekemä muutos oli muuttaa ryhmitys perinteisempään 4–4–2-muottiin, jossa Jermain Defoen kärkipariksi tuli Victor Anichebe. Nigerialainen olikin avainroolissa, sillä Anichebe punnersi tasoitusmaalin ja hankki Defoen voittomaaliin johtaneen rankkarin ottelun viimeisellä kymmenminuuttisella. Tulos ei välttämättä ollut ottelutapahtumiin nähden oikeudenmukainen, mutta edellisen kerran toukokuussa voittanut ryhmä otti sen takuuvarmasti ilolla vastaan.

2. Liverpool

Liverpoolin hirmuvireinen hyökkäys on ollut yksi alkukauden puheenaiheista ja joukkue todisti jälleen miksi näin on. Tällä kertaa Redsin jyrän alle jäi Watford, joka kaivoi palloa omasta maalista peräti kuusi kertaa. Ilotulitusta johti hyvin yhteen hioutunut hyökkäystrio Sadio ManeRoberto FirminoPhilippe Coutinho. Mane iski kaksi maalia, Coutinho teki ja syötti yhden, kun taas Firmino merkkautti maalin lisäksi kaksi syöttöä. 6–1-voitto tarkoitti samalla Jürgen Kloppin miehistön siirtymistä sarjan piikkipaikalle.

1. Chelsea

Eden Hazard oli jälleen pitelemätön. Kuva: Getty

Vaikka Liverpool on hurmannut maalijuhlillaan, löytyy Valioliigan tämän hetken kuumin joukkue Länsi-Lontoosta. Edellisen kerran syyskuussa maalin päästäneen Chelsean nyljettäväksi päätyi tällä kerralla hyvän alkukauden pelannut Everton. 5–0-voiton korjanneet isännät olivat täysin ylivoimaisia alusta loppuun, eikä lopputulos valehtele pätkääkään. Varsinkin kaksi maalia tehnyt Eden Hazard oli jälleen hyvällä pelipäällä. Vapaassa roolissa hääränneen belgialaisen toinen maali oli yksi kauden komeimmista, kun seinäpeli Pedron kanssa mahdollisti Hazardin leikkauksen boxiin, josta pallo löysi tiensä tarkalla sijoituksella maalin etunurkkaan.

Papukaijamerkit:

Zlatan Ibrahimovic

Ruotsin kenties kaikkien aikojen urheilija juhlisti ruotsalaisuuden päivää katkaisemalla pitkän maalittoman putkensa Swansean vieraana. Voittokantaan palanneen Man Unitedin ykköspyssy maalasi avauspuoliajalla kahteen otteeseen. Komealla alanurkkavedolla osuneen Zlatanin kumpaankin maaliin syötön merkkautti ManU:n heikon jakson syntipukiksi leimattu Wayne Rooney.

Johan Berg Gudmundsson

Hyppy Championshipistä pudonneesta Charltonista Valioliigaan ei ole huimannut islantilaista Johan Berg Gudmundssonia. Työteliäs laituri oli avainasemassa Burnleyn ottaessa 3–2-voiton tappioputkeen ajautuneesta Crystal Palacesta. Avauspuoliajan maalistaan islantilainen saa kiittää vieraiden maalivahti Steve Mandandaa, mutta Ashley Barnesin 90+4.minuutilla iskemästä voittomaalista kunnia menee Gudmundssonille, joka tarjoili millintarkan keskityksen maalin eteen.

Kansikuva: Getty

Seuraa Valioliigaa Viasatin kanavilta ja ViaPlay-palvelusta.