Bröndbyn hylkiö loistaa HJK:ssa – katso syvähaastattelu

Joskus maisemanvaihto tekee hyvää. Michael Tørnes päätti lähteä Tanskan vehreiltä nurmilta Suomeen ja tekaisi heti ensitöikseen Veikkausliigan nollapeliennätyksen uusille lukemille.

Michael Tørnes pelasi Bröndyn ykkösmaalivahtina kunnes hänet syrjäytettiin pallilta. Uutta nousua uralleen hän haki ensin Tanskan kakkosdivarista ja nyt HJK:sta. Tanskalaisvahdin ura Suomessa on ollut tähän asti loistava ja hän piti maalinsa koskemattomana yhtäjaksoisesti uudet Suomen ennätyslukemat 961 minuuttia.

– Kiitos siitä kuuluu maalivahtivalmentajalleni ja koko joukkueelle. Jos joukkue on pelannut täyden kympin arvoisesti, niin itselleni annan yhdeksikön, vaatimaton tanskalaisherrasmies toteaa.

Veikkausliigan taso on yllättänyt maalivahdin positiivisesti.

– Täällä on hyvä taso. Tällä joukkueella joka meillä on HJK:ssa, taistelisimme Tanskan liigan mitaleista.

Mielenkiintoinen seikka on, että Michael Tørnesin seurassa Brönbyssä torjuu suomalainen Lucas Hradecky ja Tørnes siirtyi Suomeen. Tuntuuko asetelma hassulle?

– Ei. Hän on hyvä maalivahti ja seurassa ei voi olla kahta hyvää maalivahtia. Joskus jalkapallo on sellaista. Olin kahdeksan vuotta siellä ja minun oli aika hakea uusia haasteita ja näyttää, että en ole huono maalivahti, Tørnes toteaa.

Katso haastattelu kokonaisuudessaan tästä videosta: