Shefki Kuqin kikat Hongan kaudelle 2014

Hongan uudella valmentajalla ei tule olemaan helpot kengät mihin astua (Faneille.com)

Hongan uudella valmentajalla ei tule olemaan helpot kengät mihin astua (Faneille.com)

Suomen A-maajoukkueen kannattajien suuri suosikki, pommikonetuuletuksilla kansaa ihastuttanut Shefki Kuqi kokeilee nyt siipiään valmentajana.

Shefki Kuqi tarttui FC Hongan valmennustehtäviin helmikuun puolivälissä Mika Lehkosuon saatua potkut espoolaisseurasta. Kuqi on tuonut lyhyessä ajassa joukkueeseen uuden pelisysteemin ja koettanut saada sitä mahdollisimman hyvin ajettua sisään rajoitetussa ajassa.

– Jokaisella valmentajalla on oma tyyli, miten pelataan ja miten pisteitä haetaan. Tässä ollaan pari kolme peliä pelattu ja se uusi tapa mitä yritetään pelata on suht’koht toiminut, mutta ei vielä ihan niin kuin olisin itse toivonut. Tämä on kuitenkin iso muutos pelaajille, kun ovat olleet pitkään yhdessä vanhan valmentajan kanssa, Kuqi toteaa.

Kuqi on tehnyt todella pitkän ja komean uran ulkomailla. Pelejä on tilillä pelkästään Brittein saarilta yli kymmenestä eri joukkueesta ja maalejakin tilillä on roimasti yli sata. Pelaajana meriitit on hommattu, mutta entäpä millainen mies Kuqi on valmentajana?

– En ihmisenä muutu siitä, mikä olin pelaajana. Tehtävä ja rooli nyt vaihtui, mutta pyrin olemaan oma itseni ja pyrin käyttämään niitä vahvuuksia jotka ovat toimineet omalla uralla. Se on tietysti etu minulle, että olen ollut monessa eri seurassa ja monen eri valmentajan alaisuudessa tehnyt hommia. Olen koettanut poimia sieltä niitä itseltä oikeilta tuntuvia juttuja.

Katso Kuqin haastattelu kokonaisuudessaan tästä videosta.