Ilveksen Jonne Hjelm ripustaa nappikset naulaan: ”Ei vaan löydy innostusta”

Viime kaudella Tampereen Ilveksen hyökkääjistöön kuulunut Jonne Hjelm on päättänyt lopettaa jalkapallouransa. 29-vuotias Hjelm kertoo Faneille.comin haastattelussa, ettei häneltä löydy enää riittävää motivaatiota pelaamiselle.

– Aikansa kutakin. Ilmoitin viime kauden lopulla Ilvekselle, että en jatka pelaamista.

Toisen polven kärkimies pelasi viimeiset vuotensa niin, että päivät kuluivat kylppäriremonttien merkeissä ja iltaisin mies keskittyi jalkapalloon. Rankka yhtälö sekä viime keväänä tullut perheenlisäys helpottivat lopettamispäätöstä.

– Kun heräät neljä vuotta seitsemäksi töihin ja olet kaikki viikonloputkin kiinni, niin kyllä se motivaatio siinä lopahtaa. Ei vaan löydy enää innostusta. Nyt pääsen nauttimaan elämän muista jutuista, Hjelm toteaa iloisesti.

Hjelmin mukaan tilanne voisi olla toinen, jos jalkapallon asema olisi Suomessa erilainen.

– Jos jalkapallo olisi samassa asemassa kuin lätkä, niin sitä uran jälkeistä elämää ei olisi niin paljon tarvinnut miettiä. Tilanne on kuitenkin tämä.

Tamperelainen Hjelm ei aio täysin jättää Ilvestä, sillä todennäköisesti hän tulee työskentelemään osittain seuran ottelutapahtumissa ja myyntihommissa. Valmennushommat häntä ei kuitenkaan ainakaan vielä kiinnosta.

Uraansa muistellessaan Hjelm pystyy nostamaan esille muutaman kohokohdan.

– TamU:ssa meillä oli paljon hyviä vuosia ja menestystä tuli. Ilveksen nostaminen liigaan oli hienoa, jonka lisäksi oli mahtava pelata heidän kanssaan vielä pari vuotta. Sain kokea myös ulkomaat ja pelejä juniorimaajoukkueissa en tule myöskään unohtamaan, Hjelm päättää.

Hjelm pelasi viime kaudella Ilveksen paidassa 26 ottelua. Yhteensä otteluita Veikkausliigassa miehelle kertyi 147, joissa mies täräytti 26 maalia. Ykkösessä Hjelm osui urallaan maalipuiden väliin komeat 28 kertaa 52 ottelussa.

Hjelm edusti aikuisurallaan Tampere Unitedia, PP-70:tä, Tampereen Pallo-Veikkoja, saksalaista SV Wehen Wiesbadenia, Valkeakosken Hakaa ja Tampereen Ilvestä.

Kansikuva: All Over Press