Jerry Voutilainen: ”Rajamäki toi KuPS:iin yhteishengen”

Jerry Voutilainen kuuluu KuPSin tulevaisuuden lupauksiin (Alloverpress)

Jerry Voutilainen kuuluu KuPSin tulevaisuuden lupauksiin (Alloverpress)

Kuopion Palloseura ei ole valmentajavaihdoksen jälkeen kärsinyt tappiotakaan Veikkausliigassa. Viimeisestä neljästä ottelusta joukkue on kerännyt peräti kahdeksan pistettä. KuPS:n hyvästä vireestä joukkueen nuori lupaus Jerry Voutilainen antaa paljon ”krediittiä” uudelle valmentajalle Marko Rajamäelle.

– Hän on tuonut joukkueeseemme hyvän yhteishengen. Meillä on nyt pelisysteemi, josta me kaikki pidämme. Pyrimme vahvasti pallolliseen peliin ja vastahyökkäykset ovat myös iso osa peliämme, kertoo Voutilainen.

Omaan suorittamiseensa Voutilainen on myös tyytyväinen.

– Olen saanut pelata, ja ihan hyvin on mennyt. Aina löytyy kuitenkin parannettavaa. Suurimmat kehityskohteeni ovat sijoittuminen kentällä ja peliasento. Varsinkin pakin paikalla pelatessani sijoittumisessani on vielä vähän tekemistä, Voutilainen miettii.

19-vuotias Voutilainen on Suomen mittakaavassa erittäin lupaava pelaaja. Hänet tiedetään paremmin keskikenttäpelaajana, mutta tällä kaudella hänet on nähty enimmäkseen laitapakkina. Roolistaan joukkueessa Voutilainen on varsin vaatimaton.

– Minulla on ihan perusrooli. Olen vain yksi joukkueen jäsenistä. Teen parhaani joukkueen menestymisen eteen. Minulle on ihan sama, pelaanko pakkina vai keskikentän keskellä. Kumpikin paikka käy.

Nuoren miehen vaatimattomuus paistaa läpi myös hänen tälle kaudelle asettamista tavoitteissaan.

– Haluan vain pelata ja saada onnistumisia. Tehoja myös kaipaan. Haluan etenkin jalalla tehdä maalin. Kaikki kolme maaliani Veikkausliiga-urallani olen tehnyt puskemalla., Voutilainen kertoo.

Pidemmän tähtäimen tavoitteet Voutilaisella ovat kuitenkin korkeammalla kuin vain jalkamaalissa.

– Tavoitteeni on ehdottomasti päästä ulkomaille pelaamaan tulevina vuosina. Hollanti voisi olla minulle sopiva maa.

Pelaajatyypiltään Voutilainen vertaa itseään Liverpool-legenda Steven Gerrardiin.

– Jotain olen yrittänyt ottaa hänen pelaamisestaan itsellenikin. Omat vahvuuteni ovat varmastikin tilannekovuus ja oikean jalan potkuni, Voutilainen kertoo.

KuPS:n seuraava ottelu on perjantaina, kun se kohtaa MYPAn vieraissa. Veikkausliigaa perjantaina MyPa-KuPS klo 18.30