Kommentti: HJK:lla on jo käsissään ”uusi Morelos”

Ruutu LogoVoit seurata kaikki Veikkausliigan ottelut Ruutu+ -palvelun kautta.

Alfredo Morelos on ollut Veikkausliigan paras pelaaja tällä kaudella ja kolumbialainen onkin siirtymässä Skotlantiin. HJK:lla on kuitenkin jo riveissään eräs toinen poikkeuksellisen lahjakas pelaaja.

Morelos on osoittanut olevansa täysin poikkeuksellinen lahjakkuus Veikkausliigaan. Viime vuoden helmikuussa Helsinkiin siirtynyt hyökkääjä tykitti jo debyyttikaudellaan 16 osumaa helsinkiläisille ja kannatteli joukkuettaan käytännössä yksin erityisesti loppukesän vaikeina hetkinä. Morelos valittiinkin lokakuussa Veikkausliigan parhaaksi hyökkääjäksi.

Morelos saapui Helsinkiin lainasopimuksella, mutta HJK käytti kauden päätteeksi diilissä olleen osto-option. Siirtohuhut isompiin seuroihin kävivät kuumana jo talvella, mutta kolumbialainen jäi vielä Suomeen.

Kuluvalla kaudella jälki onkin ollut vielä tuhoisampaa. Morelos on ollut ylivoimaisesti Veikkausliigan paras pelaaja ja hyökkääjä tykitti kauden 12 ensimmäisessä ottelussaan peräti 11 täysosumaa ja  antoi neljä maaliin johtanutta syöttöä.

Veikkausliiga on Morelosille aivan väärä sarjataso. Kolumbialainen osaa haistaa maalipaikat poikkeuksellisen hyvin sekä pystyy viimeistelemään erittäin tehokkaasti. Myös laukaus lähtee vaikeastakin paikasta todella tulisesti.

Nyt Morelos onkin siirtymässä skotlantilaisen Rangersin riveihin. Siirron pitäisi varmistua aivan lähipäivinä. HJK netonnee kolumbialaisesta Suomen mittakaavalla varsin mukavan summan.

Melko hyvää bisnestä, kun hyökkääjä vaikutti HJK:ssa reilun 16 kuukauden ajan. Klubi otti toki ison riskin myös Morelosin suhteen, sillä myös helsinkiläisten maksama siirtosumma on huhujen mukaan ollut Suomen mittakaavassa melko iso. Tällä kertaa kaikki näyttää menevän helsinkiläisten kannalta juuri suunnitelmien mukaan.

Tällaiset napakympit ovat toki harvinaisia, koska Morelosin kaltaisia kultakimpaleita ei liiaksi ole. HJK:lla on kuitenkin jo nyt riveissään eräs huiman potentiaalin omaava peluri.

Kyseessä on Evans Mensah. Viime vuoden elokuussa Helsinkiin siirtynyt ghanalainen pelasi edellisellä kaudella vain muutamia hajaminuutteja kolmessa ottelussa, mutta HJK päätti silti käyttää lainaoptionsa.

Tämä kausi on osoittanut, että päätös oli ehdottomasti kannattava. Jo harjoitusotteluissa pirteästi esiintynyt Mensah on tykittänyt 12 ottelussa kuusi täysosumaa, millä irtoaa toinen sija Veikkausliigan maalipörssissä. Varsinkin viime aikoina jälki on ollut tuhoisaa. Kuudesta osumasta neljä on syntynyt kolmessa edellisessä ottelussa.

Morelosta ja Mensahia on kuitenkin haastavaa vertailla keskenään. Morelos oli jo Veikkausliigaan saapuessaan erittäin laadukas pelaaja, mutta Mensahilla on vielä muutamia askeleita kohti tähtistatusta. Ghanalainen laituri omaa erittäin hyvän laukauksen ja haastaa puolustajia erinomaisesti, mutta varsinkin fysiikan kanssa riittää vielä töitä. Potentiaalia on kuitenkin valtavasti, mikä on tullut jo lyhyessä ajassa selväksi.

Suurimman tähden lähtö on HJK:lle luonnollisesti iso takaisku, mutta se on samalla mahdollisuus joukkueen muille pelaajille. Enää Töölössä ei voida odottaa Moreloksen kääntävän kamppailuja joukkueen eduksi, vaan toisten pelaajien on otettava enemmän vastuuta. Morelos oli keskiviikkona sivussa JJK:ta vastaan ja Mensah vastasi huutoon tykittämällä kaksi maalia.

Suora vertaaminen Morelokseen ei ole reilua kenellekään pelaajalle ja Mensahilla on vielä pitkä matka kolumbialaisen tasolle, mutta potentiaali on kiistaton.

Mensah pelaa HJK:ssa lainasopimuksella, mutta helsinkiläisillä on diilissä osto-optio ghanalaiseen. Sen käyttämisen suhteen ei pitäisi olla enää mitään epäselvyyttä.

Kansikuva: All Over Press