HJK:ssa ihastuttanut Taye Taiwo ylistää Klubin kritisoitua valmennusta: ”Toivon että tapaamme vielä”

Ruutu LogoJännittävä Veikkausliiga-kausi on potkaistu vauhdilla käyntiin. Voit seurata parasta kotimaista jalkapalloa Ruutu+ -palvelun kautta.

 Kotimainen futiskausi on täydessä vauhdissa – katso kaikki pelit ilmaiseksi

Viime kauden päätteeksi HJK:n taakseen jättänyt tähtipelaaja Taye Taiwo siirtyi tammikuussa Sveitsin pääsarjaan Lausannen riveihin. Kovapotkuisella puolustajalla on Sveitsin liigassa sarjataulukon häntäpäässä putoamista vastaan taistelevan seuran kanssa sopimusta jäljellä vain pari kuukautta. Nigerialainen kertoo viihtyvänsä Sveitsissä ja nauttivansa pelaamisesta, mutta miehen tulevaisuuden suunnitelmat ovat kuitenkin vielä täysin auki, Taiwo kertoo Faneille.comille puhelimitse.

– Se nähdään vasta silloin. Nyt haluan vain pelata hyvin ja auttaa joukkuetta kapuamaan ylöspäin sarjtaulukossa.

Taiwo kertoo, ettei ole unohtanut HJK:ta, vaan on katsellut aktiivisesti helsinkiläisten otteita internetin välityksellä.

– Olen katsonut pelejä, totta kai. HJK on aloittanut todella hyvin ja voittanut muutaman pelin. Joukkue pelaa hyvin yhteen ja mikäli se säilyy ilman monia loukkaantumisia, uskon, että se voittaa mestaruuden.

– Viime vuonna meidän isoin ongelma oli juuri loukkaantumiset. Miehiä vaihtui kentällä usein, eikä yhteistä säveltä löytynyt sitten niin hyvin. Hävisimme vääriä pelejä loppukaudesta. En olisi uskonut, että jäämme kakkoseksi, mutta tämä on jalkapalloa.

Meritoitunut vasen laitapuolustaja siirtyi HJK:n riveihin kauden 2015 lopussa ja jatkoi sinivalkoisissa myös kaudella 2016. Klubissa fanien suosikiksi noussut pakki tahkosi ensimmäisellä Veikkausliigakaudellaan 11 ottelua ilman maaleja. Viime kaudella HJK:n tärkeimpiin pelaajiin lukeutunut Taiwo tehtaili puolustajalle huimat kuusi maalia ja viisi maalisyöttöä 21 ottelussa. Mies muistelee aikaansa Helsingissä lämmöllä.

– Se oli kivaa aikaa. Viihdyin seurassa. Joukkuekaverit ja valmennus olivat täynnä mukavia ihmisiä. Bana oli hyvä valmentaja ja toivon, että tapaamme vielä joskus. Olin otettu myös fanien tuesta ja toivon seuralle jatkoon pelkkää hyvää.

Monen valmentajan kanssa Euroopan kovimmissa sarjoissa pitkällä urallaan työskennellyt kokenut puolustaja arvioi Mika ”Bana” Lehkosuota kehuen, vaikka Lehkosuo saikin pitkin kautta rapaa niskaansa ja oli kauden jälkeen jopa potku-uhan alla.

– Hän oli hiljainen tyyppi peleissä, mutta jos homma ei toiminut, hän antoi ohjeita, että tee sitä ja tee tätä. Yritän aina ottaa valmentajilta oppia ja niin tein myös Helsingissä. Bana on oikein mukava tyyppi ja minulla on ikävä häntä. Yritän tulla vielä joskus Suomeen katsomaan HJK:n peliä.

Taiwolta kysyttäessä pelaajia, jotka jäivät hänelle mieleen Veikkausliigasta, yksi nousi ylitse muiden.

– Pelasin Veikkausliigassa montaa laadukasta pelaajaa vastaan. Yksi heistä oli Soisalo (Mikael), sanoinko nimen oikein? Hän on todella lahjakas pelaaja. Meidän joukkueessakin oli monta lahjakasta nuorta Obi (Obed Malolo), Aapo (Halme) ja Dale (Sebastian Dahlström). Jos he jatkavat kehitystään, uskon, että heillä on hienot urat edessään.

Tiesitkö, että Soisalo siirtyi Englantiin Middlesbroughin riveihin?

– WAU! Hän on kyllä todella hyvä ja nopea. Mielestäni Suomessa on paljon hyviä pelaajia. Edellä mainitsemani pelaajat ansaitsevat peliaikaa jatkossa varmasti enemmän.

Kun Taiwon kaverit ovat tiedustelleet, millainen sarja Veikkausliiga on, vastaus on ollut jokseenkin ristiriitainen.

– Olen vastannut, että Veikkausliiga on kova sarja, koska siellä ei paljoa levätä. Pelejä on paljon ja muutaman päivän välein. Mielestäni yksi välipäivä lisää olisi ollut aina paikallaan. Jos pelejä on joka kolmas päivä, se on aivan liian usein.

 8 eurolla NBA-finaaleihin? Osallistu kilpailuun tästä!

Kansikuva: All Over Press/Matti Raivio