KuPS-valmentaja odottaa Gbolahan Salamilta onnistumisia: ”Hän pystyy helposti rikkomaan viime kauden maalimääränsä”

Jani Honkavaara nimitettiin Kuopion Palloseuran uudeksi päävalmentajaksi täksi kaudeksi. Honkavaara ei ole ainoa uusi naama KuPS-organisaatiossa, vaan ovet ovat käyneet suuntaan ja toiseen. Se tulee näkymään myös joukkueen pelityylissä, Honkavaara kertoo Faneille.comin haastattelussa.

– Pyrkimus on olla aiempaa aktiivisempi ja hyökkäysvoittoisempi KuPS. Olemme voimakkaasti uudistuneet ja seurassa on paljon uusia pelaajia.

Kuopiolaisten yksi mielenkiintoisimmista pelaajahankinnoista on HJK:sta tullut laitapuolustaja Sebastian ”Seba” Sorsa. Kokenut pelaaja valittiin saman tien uuden joukkueensa kapteeniksi. Sorsalle on luvassa iso pelillinen vastuu KuPS-miehityksessä.

– Minun futiksessa laitapakit on aina nousevia ja aktiivisesti eteenpäin meneviä. Sen myötä edessä on koko ajan pieni kasvamisprosessi, koska joukkue on koko ajan epätasapainossa. Se pitää hallita, mutta se ei ole tietenkään helppoa. Meillä on Seba ja Tuomas Rannankari kokeneita pelaajia sillä osastolla.

KuPS:n terävin syömähammas oli viime kaudella nigerialaisvahvistus Gbolahan Salami, joka pyssytti 14 osumaa Veikkausliigassa. Valmentaja Honkavaara odottaa 25-vuotiaalta jälleen tehoja, jopa viime kautta enemmän.

– Hänellä oli hyvä viime kausi. Kun hän nyt tuli Nigeriasta takaisin lomilta Suomeen, hän oli huimassa kunnossa. Perhetilanne on totta kai nyt vaikeuttanut tekemistä, mutta hän pystyy helposti rikkomaan viime kauden maalimääränsä. Voin sanoa, että helposti. Hän on ilmiömäinen hyökkääjä. Hieman arvaamaton sekä hyvässä että pahassa.

Kaiken mennessä nappiin 188-senttinen Salami voi olla Veikkausliigassa jopa pelipaikkansa paras pelaaja.

– Pystyy olemaan, mutta ehkä hän ei ole ihan niin monipuolinen kuin esimerkiksi Atomu Tanaka tai Alfredo Morelos. Salami on sniper-tyylinen hyökkääjä. Parhaimmillaan hän on todella vaikea pideltävä, koska hän on todella hyvä suojaamaan palloa.

Honkavaara odottaa joukkueeltaan tietynlaista kasvutarinaa Veikkausliigassa. Puheista käy ilmi, että valmentajan tavoite on mitalisijoissa kauden päätteeksi.

– Meillä on keski-ikä 22 vuotta, joten voi sanoa, että joukkueemme on todella nuori. Aloituskokoonpanossamme on paljon pelaajia, jotka eivät saaneet viime kaudella vastuuta tai istuivat vaihtopenkillä. Kasvamisen paikka on monella henkisesti ja steppejä pitää ottaa. Pelaajien pitää näyttää se mentaliteetti, jolla pystymme kilpailemaan niistä korkeammista sijoituksista. Tällä hetkellä emme ole vielä siellä.

Kansikuva: All Over Press/ Matti Raivio