TOP 10: Veikkausliigan alkukauden parhaat pelaajat

Ruutu LogoVeikkausliiga palaa maajoukkuetauolta 14.06. Voit seurata kaikki ottelut Ruutu+ -palvelun kautta.

Veikkausliigassa vetäydyttiin 1,5 viikon mittaiselle maajoukkuetauolle. Kautta on takana jo noin kolmannes, joten jyvät alkavat hiljalleen erottua akanoista. Tässä on alkukauden osalta Veikkausliigan kymmenen parasta pelaajaa.

10. Igor Jovanovic, FC Lahti

Tammikuussa FC Lahden kanssa vuoden sopimuksen tehnyt Igor Jovanovic on noussut väkevillä otteillaan jopa sarjan kärkipuolustajien joukkoon. Viimeksi Israelin pääsarjassa pelannut toppari johtaa esimerkillisesti lahtelaisten puolustuslinjaa ja joukkueen verkkoon onkin tehty 11 ottelussa vain seitsemän maalia. Jovanovic pelaa fyysisesti, mutta pallo pysyy jalassa myös ahtaissa väleissä. Erinomainen hankinta FC Lahdelta.

9. Urho Nissilä, KuPS

Urho Nissilä on ollut yksi alkukauden komeetoista. 21-vuotias keskikentän taituri on ottanut valtavia kehitysaskeleita viime kaudesta ja vastustajan maaliverkko on heilunut Nissilän toimesta jo neljästi, kun taas viime vuonna 26 ottelussa täysosumia ei syntynyt ainuttakaan. Nissilä loukkaantui KuPS:n edellisessä ottelussa IFK Mariehamnia vastaan ja palannee peleihin vasta syksyllä, uutisoi Savon Sanomat. Alle 21-vuotiaiden maajoukkueeseenkin valitun taiturin loukkaantuminen tuli sekä miehen itsensä että KuPS:n kannalta erittäin ikävään saumaan.

8. Juha Pirinen, HJK

HJK:n puolustuslinja on ollut kuluvalla kaudella rautaa, sillä joukkue on päästänyt 12 ottelussa vain kuusi maalia. Helsinkiläisten takalinjojen avainpelaajia on ollut RoPS:sta hankittu Juha Pirinen, joka on uurastanut Klubin kenttäpelaajista eniten. Vasen puolustaja hoitaa puolustusvelvoitteet moitteettomasti, mutta nousee erittäin aktiivisesti myös tukemaan hyökkäyksiä. Viimeisissä otteluissa Pirinen on muodostanut Atomin kanssa erittäin vaarallisen duon ja valtaosa helsinkiläisten hyökkäyksistä onkin vyörynyt vasemman laidan kautta. Pirisen mainiot otteet palkittiin kutsulla maajoukkueeseen.

7. Robbin Sellin, IFK Mariehamn

Viimeiset kaudet GIF Sundsvallissa palloillut Robbin Sellin on ollut erinomainen hankinta IFK Mariehamnilta. 27-vuotias on erittäin monipuolinen peluri, joka on ollut hallitsevan mestarin hyökkäyspelin sielu. Kahden viimeistellyn maalin lisäksi Sellin on alustanut viisi osumaa, millä irtoaa hopeasija Veikkausliigan syöttötilastossa. 24 vedollaan ruotsalainen on ollut myös joukkueensa ahkerin laukoja.

6. Otso Virtanen, KuPS

Otso Virtanen on noussut Veikkausliigan parhaiden maalivahtien joukkoon. Kauden kaikki 11 ottelua kuopiolaisten maalilla pelanneen Virtasen torjunnoista saisi jo nyt kasattua melkoisen highlight -pätkän. 23-vuotias maalivahti oli KuPS:lta rohkea hankinta, sillä Virtaselle ei kertynyt juurikaan peliminuutteja viime vuonna Hiberinianissa. Savossa pallo on vastaavasti tarttunut näppeihin erittäin hyvin.

5. Tuco, Ilves

Tuco on ollut Ilveksen kantavia voimia läpi alkukauden. Viime kauden päätteeksi SJK:sta Tampereelle siirtynyt kamerunilainen on ottanut joukkueen hyökkäyspelin harteilleen, kun esimerkiksi Emile Paule Tendengillä on ollut haastava alkukausi. Tuco on monipuolistanut Ilveksen hyökkäyspeliä ja on aktiivinen myös hyökkäysten rakenteluvaiheessa, minkä lisäksi hän luo myös itselleen tontteja. Tuco on kuudella täysosumallaan joukkueensa paras maalintekijä.

4. Aleksei Kangaskolkka, IFK Mariehamn

Aleksei Kangaskolkka on aloittanut kauden räväkästi. Kymmenen ottelun jälkeen täysosumia on kasassa jo kuusi, kun niitä syntyi viime kaudella saman verran 29 ottelussa. IFK Mariehamn menetti mestaruuskauden päätteksi paljon ruutia hyökkäyspäästä, mutta Kangaskolkka on näyttänyt, että saappaat eivät olleet liian suuret täytettäväksi. 28-vuotias hyökkääjä haistaa maalipaikat mainiosti, minkä lisäksi hän luo hyökkäyspäässä erinomaisesti tilaa muille. Kultaakin kalliimpi pelaaja IFK Mariehamnille tällä kaudella.

3. Steven Morrissey, VPS

Kolmannen kautensa Vaasassa aloittanut Steven Morrissey on ollut huimassa liidossa alkukauden. 30-vuotias hyökkääjä on ollut yksi joukkueelleen tärkeimmistä pelaajista, sillä hän on viimeistellyt kuusi maalia sekä tehnyt esityön neljään. VPS on tehnyt tällä kaudella yhteensä 17 osumaa, joten jamaikalainen on ollut vahvasti mukana yli puolissa joukkueensa osumista. Parannus viime vuoteen on melkoinen, sillä edellisellä kaudella Morrissey teki viisi ja syötti kaksi osumaa 27 ottelussa.

2. Mosa, HJK

Moshtagh Yaghoubi, eli Mosa kuten pelipaidassa lukee, on ollut HJK:n moottori keskikentällä. 22-vuotias peluri on erittäin paljon pallossa, mutta tekee käytännössä vain oikeita ratkaisuja viheriöllä. Mosa on erittäin taitava pelaaja, mutta ei kaihda fyysistäkään peliä ja yhdeksässä ottelussa miehelle on tuomittu jo viidesti keltainen kortti. Huuhkajiin valittu keskikenttämies tekee ottelusta toiseen valtavasti töitä kentällä, minkä lisäksi hän on mainioiden erikoistilanteiden myötä iso uhka vastustajan puolustajille. Yhdeksässä ottelussaan Mosa on tehnyt kaksi ja alustanut kolme maalia.

1. Alfredo Morelos, HJK

Veikkausliigan tämän hetken parhaasta pelaajasta ei ole kahta sanaa. Alfredo Morelos on tykittänyt kauden 12 ottelussa peräti 11 täysosumaa, minkä lisäksi kolumbialainen on alustanut neljä maalia. Maaliahne hyökkääjä on jatkuvasti vaarallinen vastustajien kenttäpuoliskolla ja laukaus lähtee erittäin terävästi vaikeistakin asennoista. 20-vuotias hyökkääjä on ollut Klubilla korvaamattoman tärkeä pelaaja alkukaudella ja on erittäin mielenkiintoista seurata, siirtyykö Morelos isompaan seuraan jo kuluvan kesän siirtoikkunassa. Mikäli kolumbialainen jää Veikkausliigaan, niin maalipörssin voittajasta ei ole epäselvyyttä.

Kansikuva: All Over Press