Veikkausliiga-viikon topit ja flopit: HJK alkaa karkaamaan, JJK on väärässä sarjassa

Ruutu LogoKatso kotimaan parasta jalkapalloa suorana Ruutu+ -palvelusta. Koko kauden ja jokainen ottelu.

Veikkausliigassa pelattiin kahdelle päivälle jaettu kierros ennen siirtymistä juhannuksen viettoon. Näin ollen kokosimmekin viikon topit ja flopit jo nyt, sillä Veikkausliigasta lienee turha odottaa mitään uutisia juhannuspyhinä.

Flopit:

3. ”Post-moderni” SJK

Sixten Boströmin pursiseurapallo piisasi ja SJK:n puikkoihin palkattiin Manuel Roca, jonka saldo on nyt kolmen ottelun jälkeen voitto ja kaksi tappiota. Sinällään vierastappio Ilvekselle ei ole yllättävää, mutta kuten alkukaudella, ei SJK:n pelaamisesta meinaa löytyä punaista lankaa, vaikka Roca haluaa pitää pallon maassa. Seinäjokisten keskikenttä oli pahasti hukassa ilman Mehmet Hetemajta ja ainoat vaaralliset tilanteet syntyivät Billy Ionsin henkilökohtaisen taidon myötä. Ennen hienojen ideoiden tuomista SJK:n peliin, espanjalaisluotsin pitäisi saada pelaajat samalle sivulle.

2. Kristian Kojola ja lahjamaali

Kovavireisen HJK:n kaataminen Helsingissä on tällä hetkellä lähes mahdoton tehtävä, eikä yllätyspisteitä haeta jos joukkueen runkopelaaja lahjoittaa isännille johtomaalin. Torstaina pelatussa ”kärkikamppailussa” vieraiden Kristian Kojola töhöili 24. minuutin kohdalla menetettyään pallon helposti Demba Savagelle rankkarialueen rajalla. Umpisurkeaa jalkapalloa koko alkukauden pelannut gambialainen kiitti lahjasta ja sijoitti pallon taka-alakulmaan viimeistellen kauden ensimmäisen osumansa. Savagen näkökulmasta Kojolan lahjamaali oli varsin solidaarinen ele, mutta nyky-Klubille lahjoja ei sovi antaa jos meinaa pisteistä taistella.

1. JJK on väärässä sarjassa

Veikkausliigassa ei taideta sittenkään nähdä putoamiskamppailua JJK:n ja PS Kemin välillä. Kemiläiset ovat kiilanneet keskikastiin, kun taas JJK on jo viisi pinnaa karsijan paikalla olevan HIFK:n perässä. Jumbofinaalin 0–3-kotitappio helsinkiläisille summaa JJK:n nykytilanteen osuvasti. Joukkuetta on kotimaisuuden ja etenkin jyväskyläläisyyden myötä sympattava, mutta riittävän montaa Veikkausliiga-tasolle laadukasta peluria kettupaitojen riveistä ei löydy. Se, että HIFK näytti hyökkäyssuuntaan vaaralliselta joukkueelta, kertoo enemmän JJK:n surkeudesta kuin HIFK:n hyvyydestä.

JJK sai jopa HIFK-hyökkäyksen näyttämään vaaralliselta Harjulla. (Vesa Pppönen/AOP)

Topit:

 

3. Vahva ja kompakti Ilves

Ilves todentotta käytti maaottelutauon hyväkseen ja tamperelaisten kriisi on historiaa. SJK:n kotonaan kaatanut Ilves oli kuskin paikalla läpi ottelun ja pelasi varsin eheän 90-minuuttisen. Keltapaitojen näkökulmasta erityisen positiivista oli Emile Paul Tendengin vahva ottelu. Useita pitkiä kuljetuksia tehnyt senegalilainen näytti viime kaudelta tuttua pelaamista. Ex-SJK Tucon viimeistelemällä maalilla tullut 1–0-voitto oli samalla Ilveksen kolmas ottelu peräjälkeen ilman takaiskuja. Hauskana kuriositeettina ottelussa nähtiin SJK-fanien Tucolle suuntaama lakana, jossa luki ”Good Guy, Gone Bad”. Viesti oli varsin hupaisa, ottaen huomioon kamerunilaisen olleen Seinäjoella kaksi kautta rivipelaajana.

2. Jopa HIFK voitti

Näin siinä totta vie kävi. HIFK voitti hännänhuippujen välisen kuuden pisteen ottelun ja kasvatti eroa putoajan paikkaan, jonne matkaa on nyt viisi pistettä. Edellisen kerran toukokuussa maalannut HIFK nautiskeli kerralla kolme maalia ja näytti jopa Veikkausliiga-tasoiselta joukkueelta. Tahtipuikkoa heilutti Xhevdet Gela, joka maalasi kerran ja nappasi pelin parhaan pelaajan palkinnon. Voitolla HIFK paranteli asemiaan merkittävästi ja suoran säilyjän paikka tuli taas näköpiiriin.

1. HJK alkaa karata

Klubin viikko oli kaksijakoinen, sillä vääjäämätön tapahtui Alfredo Moreloksen lähdön myötä. Veikkausliigan parhaan pelaajan lähdön lisäksi Atomu Tanaka loukkasi takareittään ja on ainakin hetken sivussa. Positiivisella puolella Klubi käytti viime aikoina hurjaan vireeseen äityneen Evans Mensahin lainasopimuksessa olleen osto-option. Myös pelikentällä kulki, eikä HJK jättänyt mitään mahdollisuuksia IFK Mariehamnille, vaan nappasi Demba Savagen ja Akseli Pelvaksen maaleilla vakuuttavan 2–0-voiton. Voiton myötä ero kakkosena majailevaan Vepsuun on jo kahdeksan pistettä, joten Klubi alkaa karata haastajiltaan.

Kansikuva: Toni Hekkala / All Over Press