Veikkausliiga-viikon topit ja flopit: Selätetty saarelais-peikko ja älyvapaa hyökkääjähankinta

Ruutu LogoSeuraa parasta kotimaista futista Ruutu+ -palvelusta, etkä missaa yhtäkään sekuntia meneillään olevalla Veikkausliiga-kaudella.

 Kotimainen futiskausi on täydessä vauhdissa – katso kaikki pelit ilmaiseksi

Veikkausliigan otteluohjelmasta on vaikea löytää minkäänlaista konsensusta, kun pelejä pelataan siellä täällä. Mennyt viikko oli kuitenkin mukava poikkeus, jokaisen 12 joukkueen oltua tulessa lauantaina, joka oli samalla viikon ainoa pelipäivä. Itse otteluissa nähtiin muutamia yllätyksiä, kuten HJK:n kauden avaustappio Vaasassa. Sysimustaa alkukautta pelaava SJK jatkoi tuskailuaan, mutta viikon puhutuin tempaus tapahtui kentän ulkopuolella Interin tehtyä paljon arvostelua herättäneen hyökkääjähankinnan. Tässä ovat Veikkausliiga-viikon topit ja flopit.

Flopit

3. PS Kemin paluu maan pinnalle

Odotuksiin nähden pirteästi kautensa avannut PS Kemi alkaa palaamaan maan pinnalle. SJK:n Karihaarassa muutama viikko sitten yllättänyt muukalaislegioona hävisi lauantaina kotonaan Kuopion Palloseuralle 1–4. Viikkoa aiemmin kemiläiset ottivat jänkhän derbyssä RoPSilta pataan 1–3, mikä tekee kahden aiemman ottelun maalierosta lohduttoman 2–7. Kolmessa seuraavassa pelissään pisteautomaatiksi povailtu Kemi kohtaa vieraissa IFK Mariehamin sekä Interin ja isännöi HJK:ta, joten kemiläisille on helppo povata vaikeampaa jaksoa.

2. Surkea SJK

Muutosten kourissa kauden alla olleelle SJK:lle oli odotettavissa haastavampi alku, mutta että seinäjokiset ovat olleet näin surkeita, on ehdottomasti koko alkukauden suurin farssi. Lauantaina SJK hävisi vieraissa Lahdelle 1–0. Tapa, jolla Stenion voittomaali syntyi ei varsinaisesti vieraita mairittele, sillä SJK:n pakka puhkaistiin yhdellä pitkällä syötöllä, jonka brassikärki jatkoi komealla nostolla verkon perukoille. Mr. SJK Raimo Sarajärven luottoa Sixten Boströmiin mitataan nyt todenteolla, sillä kolmen edellisen pelin yksi piste sarjataulukon häntäpäähän povattuja Kemiä, HIFK:ta ja Lahtea vastaan alkaa olla jo anteeksiantamatonta tasoa.

1. Kandjin hankinta

Turkulainen Inter voitti lauantaisen ottelunsa odotetusti heikkoa JJK:ta vastaan, mutta floppilistan kärkeen se pääsee HJK:sta tutun Mac Kandjin käsittämättömällä hankinnalla. Interin hyökkäysosasto on ehdottomasti joukkueen parasta antia, joten 18 kuukautta pelaamatta olleen Big Macin hankinta tuntuu kaikkea muuta kuin loogiselta. Toki Kandji pystyy pelaamaan myös laidalla, mutta jos Shefki Kuqi olisi halunnut vahvistaa laituriosastoaan olisi tarjolla ollut varmasti parempiakin miehiä. Kattavampaa purnausta Kandjin hankinnasta voit lukea perjantaina sivustollamme julkaistusta kommentista. Kandjin ja Shefkin mietteitä voit katsoa oheiselta videolta.

HJK:n paidasta tuttu Mac Kandji (oik.) nähdään jälleen Veikkausliigassa. (Matti Raivio/AOP)

Topit

3. Urho Nissilä, KuPSin kapellimestari

Vaikka KuPS uudistui täksi kaudeksi pelaajiston ohella myös pelitavallisesti, heräsi monien mieleen kysymys: miten Petteri Pennasen jättämä aukko paikataan? KuPS-kipparin saappaat on täyttänyt jo ennakoissamme läpimurtajaksi ennustettu Urho Nissilä. 21-vuotias kuopiolainen oli loistavalla pelipäällä Kemissä, jossa pellavapäinen keskikenttämies viimeisteli kaksi osumaa. Veikkausliigan johtavaksi pelaajaksi Nissilällä on vielä matkaa, mutta tätä menoa älykkäästi pelaava nuorukainen herättää varmasti isompien ulkomaalaisseurojen mielenkiinnon. Papukaijamerkki täytyy antaa myös KuPS-kapteeni Sebastian Sorsalle, jonka laukaus/keskitys upposi kaukaa sivurajalta aivan takayläkulmaan.

2. Ilves nujersi IFK Mariehamn -kirouksen

Kolmatta kauttaa Veikkausliigassa pelaavalla Ilveksellä on ollut todellinen IFK Mariehamn -kirous. Tupsukorvat hävisivät viime kaudella joukkueiden kaikki kolme kohtaamista ja toissa kaudella saldona oli yksi tasuripiste. Lauantaina IFK-peikko selätettiin kerta heitolla, kun Ilves murjoi hallitsevan mestarin Ratinassa. Loppulukemat 3–0 kertovat kaiken olennaisen joukkueiden välisestä ottelusta, jossa Ilves oli täysin suvereeni jokaisella osa-alueella. Mitaleista on turha puhua vielä näin aikaisessa vaiheessa, mutta tällä hetkellä Ilves näyttäisi olevan HJK:n ykköshaastaja ja pisteen päässä toisistaan oleva kaksikko ottaakin toisistaan mittaa torstaina Telia 5G -areenalla.

1. VPS

Ylivoimaisena mestarisuosikkina kauteen lähtenyt Klubikaan ei ole lyömätön. Sen osoitti Vaasan Palloseura, joka tarjoili helsinkiläisille kauden avaustappion. 2–1-kotivoittoa juhlineelle Vepsulle täytyy nostaa hattua, sillä kauden avauksessa koetusta 5–0-nöyryytyksestä oli otettu opiksi. Avausmaalissa vaasalaiset saivat apua pahasti tötöilleeltä Rafinhalta, mutta voittomaali oli todella kaunis sommitelma, Juha Hakolan löydettyä VPS-kasvatti Joonas Vahteran boxin rajalta ja tämän sijoitettua pallon tarkasti takakulmaan. Petri Vuorisen suojatit ovat toipuneet katastrofaalisesta kauden avauksesta (HJK-VPS 5–0, VPS-SJK 1–3) ja lauantainen voitto nosti vaasalaiset tasaisen sarjan viidenneksi.

8 eurolla NBA-finaaleihin? Osallistu kilpailuun tästä!

Kansikuva: Matti Raivio / All Over Press