Veikkausliiga-viikon topit ja flopit: Tuhnu, tuhnumpi, HJK

Ruutu LogoSeuraa parasta kotimaista futista Ruutu+ -palvelusta, joka tarjoaa jokaisen Veikkausliiga-matsin suorana.

Veikkausliigassa nähtiin kahden kierroksen viikko, jonka odotetuin ottelu oli torsoksi jäänyt Stadin derby. Jättionnistujia tällä viikolla ei nähty, mutta muutamia yllätyksiä sekä erittäin suurta kunnioitusta herättävä merkkipaalu. Floppeihin sen sijaan oli enemmänkin tunkua, mutta vain kolme oli valittava. Tässä on kuluneen viikon topit ja flopit kotimaan viheriöiltä.

Flopit

3. Shefkin kyvyttömyys voittaa perättäisiä pelejä

Lyhyen valmentajauransa aikana kulttihahmoksi nousseelle Shefki Kuqille siunaantui erinomainen tilaisuus murtaa kyseenalainen kirous tällä viikolla. Yhteensä 74 ottelua Veikkausliigaa FC Hongassa, PK-35 Vantaassa ja FC Interissä valmentanut entinen Huuhkaja-hyökkääjä ei ole onnistunut voittamaan kahta perättäistä ottelua kertaakaan pääsarjavalmentajana. Viime viikolla Ilveksen voittanut Inter koki niin sanotun katastrofitappion kotonaan PS Kemille ja Kuqin kirouksen rikkoutuminen jäi näin ollen haaveeksi. Vähemmän yllättäen turkulaiset kävivät hakemassa voiton lauantaina Helsingistä, joten Sheriffi pääsee hakemaan putken katkeamista keskiviikkona, Lahden saapuessa Veritas Stadionille.

2. Sani Kaita & Toni Pohjoismäki

Veikkausliigaan poikkeuksellisen kovalla CV:llä operoiva Sani Kaita on ollut kaikkea muuta kuin hyvä vahvistus RoPSille. Kuluneen viikon aikana nähtiin monta kamalaa suoritusta, mutta hirveimmän esitti Nigeriaa vuoden 2010 MM-kisoissa edustanut keskikenttäpelaaja. KuPSin Joni Mäkelän jalkoihin kohdistuneet sakset oli tämän Veikkausliigakauden ylivoimaisesti rumin taklaus. Vielä keskikenttäpelaajan pimenemistä käsittämättömämpää oli se, ettei ottelun tuominnut Toni Pohjoismäki nostanut Kaitalle tilanteesta kuin keltaisen kortin. Juuri tuota selvempää ulosajoa ei voi olla. Hyi hyi!

1. HJK:n tuhnuilu

Sarjakärki HJK:n piti kaiken järjen mukaan ottaa kuusi pinnaa tältä viikolta, mutta ylivoimaisella materiaalilla operoiva Klubi ei onnistunut HIFK:ta, eikä Lahtea vastaan edes maalinteossa. Stadin derbyssä jopa maalipaikkojen rakentelu tuotti tuskaa. Lahdessa Klubi sentään pääsi tonteille, luoden muutaman itse ja saaden pari lahjaa isänniltä, mutta jokainen yritys päättyi tuloksetta. Pahimpana tuhnuna on kunnostautunut täksi kaudeksi Helsinkiin palannut Demba Savage, joka oli Stadin derbyssä koko alkukauden tapaan täydellinen turhake. Klubin tämän hetkisestä tuhnuilusta kertoo kaiken olennaisen se, että edellinen ei Alfredo Moreloksen tekemä maali ajoittuu huhtikuun 23. päivään.

Topit

3. JJK:n avausvoitto

Pisteautomaatiksi povattu JJK näytti jäävän pakan pohjalle ylhäiseen yksinäisyyteen, mutta Juha Pasojan suojatit onnistuivat kuin onnistuivatkin raapimaan elintärkeän avausvoiton lauantaina Ilveksestä. Kaunista JJK:n peli ei ollut, mutta maalipaikkansa se käytti tehokkaasti ja kaksi komeaa viimeistelyä esitellyt Gael Etock kunnostautui kettupaitojen ykköstähtenä. Kotivoiton myötä JJK avasi pistepottinsa myös kotinurmella ja nousi kahden pisteen päähän karsijan paikalla majailevasta PS Kemistä.

Lauantaina Gael Etock ei tuskaillut, vaan upotti kaksi elintärkeää maalia Ilveksen reppuun. (AOP)

2. FC Lahti

Yksikään joukkue ei säväyttänyt tällä viikolla sen kummemmin, mutta Lahdessa viikkoon voidaan olla erittäin tyytyväisiä. Tiistaina Mustat kuhnurit hakivat yllätysvoiton Maarianhaminasta ja vaikka Grönävittin puolustus antoi vetoapua, on voitto saarella aina kova suoritus. Lauantaina Lahti taas puolusti maalittoman tasurin hegemoniaottelussa HJK:ta vastaan ja vaikka maalipaikat menivät vieraille, on pinna Klubia vastaan niin ikään hyvä suoritus.

1. Juha Malinen ja 500 valmennettua Veikkausliiga-ottelua

Veikkausliigasta ei löydy montaa yhtä arvostettua hahmoa, kun Rovaniemen Palloseuraa valmentava Juha Malinen, joka saavutti 500. valmennetun Veikkausliiga-ottelun rajapyykin lauantaina. Malinen on Antti Muurisen jälkeen toinen kyseisen ottelumäärän saavuttanut valmentaja koko sarjan historiassa. TPS:aa, MyPaa, KuPSia, AC Oulua, Hakaa, FC Lahtea ja RoPSia urallaan valmentanut Malinen ei valitettavasti saanut toivomaansa lahjaa RoPSin hävittyä juhlaottelun miehen ex-seura KuPSille. Joka tapauksessa merkkipaalu on komea ja kuluneen viikon ylivoimainen ykköstoppi.

Kansikuva: Matti Raivio/All Over Press