Yhteensä 2391 liigaottelua – viime kauteen lopettaneiden pelaajien kokoonpano pistäisi Veikkausliiga-joukkueet koville

Kausi 2016 jäi monelle Veikkausliiga-pelaajalle uran viimeiseksi. Päästimme sisäisen Football Managerimme irti ja kokosimme lopettaneet pelaajat yhteen kokoonpanoon. Kokoonpano on varsin kokenut, sillä pelaajien yhteen laskettu otteluiden määrä Veikkausliigassa on huikeat 2391 ottelua. Joukkue näyttää varsin iskukykyiseltä, kun sen formaatioksi laitetaan aina seksikäs 3-1-4-2-muodostelma.

Maalivahti:

Jukka Lehtovaara oli tämän vuosituhannen lahjakkaimpia maalivahteja Veikkausliigassa. Loukkaantumiset söivät kuitenkin isoimman terän pois miehen tekemisestä uran varrella. Lehtovaara pelasi Turun joukkueissa Tepsissä ja FC Interissä yhteensä 189 liigaottelua.

Puolustus:

Fantasiajoukkueen puolustuksessa vallitsee kolmen topparin linja. Sattumalta linjassa jokaisen pelaajan sukunimi on Aho.
Heikki Aho oli viime vuoden Ilveksen kapteeni ja pelasi Veikkausliigasssa yhteensä 211 ottelua. HIFK:n toppari, entinen MyPa-legenda, Tuomas Aho on ottelumäärältään koko joukkueen kokenein pelaaja 363 ottelullaan. Kolmas Aho on FC Interin Joni Aho, joka tunnettiin paremmin oikeana puolustajana, mutta välillä hänet nähtiin myös topparin paikalla. Niin myös nyt. Turun oma pellavapää pelasi liigassa 269 ottelua.

Puolustus on sopiva sekoitus liikkuvuutta ja pääpelivoimaa. Tuomas Aho edustaa tätä jälkimmäistä taitoa, jonka vuoksi hän on keskimmäinen toppari.

Keskikentän keskusta:

Keskikentän pohjapelaajan paikan ottaa Alexei Eremenko Jr. ”Losa” oppi tuon roolin viimeisellä kaudellaan FF Jarossa, ja oli siinä vakuuttava pelintekotaitojensa ansiosta. Mittavan uran ulkomailla luonut toisen polven futaaja ehti pelata urallaan 92 liigaottelua Suomessa.
Eremenko saa tuekseen keskikentän keskustaan kaksi pelaajaa; Eero Korteen ja Jussi Vasaran. Korte tunnettiin pelaajana varsin rauhallisena ja nöyränä kaverina, joka hoiti oman tonttinsa keskikentän keskustassa aina moitteettomasti. Miehen ura Veikkausliigassa alkoi jo 16-vuotiaana. Yhteensä hänelle kertyi 206 ottelua Veikkausliigassa. Vasaralle otteluita kertyi puolestaan 240 kappaletta. Vasara tuo keskikentälle luovuutta ja maalintekovoimaa.

Kolmikko täydentää hyvin toisiaan ja fakta on se, että monella kauden 2017 joukkueella ei ole marsittaa vastaavaa määrää osaamista kentälle.

Laitapelaajat:

Kokoonpanon vasemman laidan ottaa haltuunsa Jonne Hjelm. Hjelm oli Ilves-ikoneita, joka tunnettiin ehkä paremminkin hyökkääjänä, mutta pelasi viime kaudella laidalla, kun tehot olivat hieman kateissa kärjessä. Hjelmille kertyi otteluista Veikkausliigassa 147 kappaletta. Hjelm oli yksi Ilveksen tärkeimpiä pelaajia, kun joukkue nousi Kakkosesta aina Veikkausliigaan asti.
Oikealla laidalla viilettää Jussi Länsitalo. Länsitalo lopetti pelaamisen valitettavasti jo 26-vuotiaana, koska kroppa ei tahtonut kestää pelaamista. Monipuolinen Länsitalo pelasi viime kauden FC Lahdessa ja yhteensä pelejä Veikkausliigassa kertyi 108.

Hyökkääjät:

FC Lahden 99 Veikkausliiga-osuman mies Rafael ja Ilveksen kulttihyökkääjä Mika Lahtinen, muodostavat joukkueen kärkiparin. Kaksikosta löytyy ainakin kokemusta, sillä Rafaelille otteluita kertyi huikeat 358 ja Lahtiselle myös hienot 205. Rafael on kaksikosta se, joka tuo kentälle juonikkuutta ja kliinisyyttä, kun taas Lahtinen on se rämäpää, joka survoo palloa maaliin viidestä metristä vaikka reidellään.

Vaihtopenkki:

Jukka Sinisalo, Nicholas Otaru ja Patrik Lomski

 

Kansikuva: All Over Press/ Matti Raivio