Veikkausliigan maalitykki haluaa taas verkot tötterölle

FC KTP:hen siirtynyt Tamás Gruborovics paukutteli kausien 2010-2012 välissä tasaisesti yli kymmenen maalin kausia. Parhaana vuonna JJK:ssa syntyi keskikenttämiehelle kunnioitettavat 16 täysosumaa kaudella 2012.

Interissä Gruborovics toimi yleismiehenä pelaten milloin missäkin, myös topparin tontilla, josta harvaksemmin pääsee maaleja iskemään.

– Edellisessä komennuspaikassani pelitapaa ei rakennettu pelaajien vahvuuksien varaan tai se tehtiin vain muutaman pelaajan kautta. Se miten pelattiin, ei palvellut minun vahvuuksiani. En tunne että minulla oli sellainen rooli, että olisin loppujen lopuksi kuulunut siihen. Ehkä sitten valmentaja ei nähnyt minussa sitä pelaajaa mitkä monet muut ovat nähneet, Gruborovics pohtii.

– Monella tapaa kehityin kyllä Turussa pelaajana, mutta olen ajanut itseni siihen ansaan, että minua voi peluuttaa monella eri pelipaikalla. Historian takia minulta kuitenkin odotetaan paljon maaleja, vaikka pelaisin topparina. Sieltä pitäisi vain keretä toiselle maalillekin, että verkot saisi tötterölle.

Kotkassa maalitykki toivoo saavansa taas roolin, jossa pääsee iskemään maaleja.

– Pitäisi olla luvassa sellainen rooli. Näen kuitenkin omat vahvuuteni parhaina sellaisella paikalla että ehdin vastustajan maalille, Gruborovics sanoo.

Gruborovics on ehtinyt pelata Veikkausliigassa KuPS:ssa, IFK Mariehamnissa, JJK:ssa, Interissä ja myös Kotkassa KooTeePeen riveissä kaudella 2008.

– Nyt alkaa sitten toinen kierros, Gruborovics naurahtaa. Aiemmat pestit ovat olleet tasaisesti kaksivuotisia. Viimeksi ehdin olla Kotkassa vain vuoden, joten nyt sitten tulee se toinen. Maisemanvaihto aina virkistää. No jos ei ole tullut maailmaa kierrettyä, niin onpahan ainakin nähnyt paljon Suomea, Gruborovics hymähtää.