Ykkösvahti Mäenpää: Emme ole keskittyneet Kreikan pelaamiseen liikaa

Suomen EM-karsintaurakka jatkuu lauantaina kotiottelulla Kreikkaa vastaan ja tiistaina Huuhkajat isännöivät Romaniaa. Maajoukkueen maalivahti Niki Mäenpää on innoissaan, kun ryhmä on jälleen kokoontunut tulevia karsintaotteluita varten.

– Tämä on aina todella kivaa, kun ollaan maajoukkueen kanssa kasassa. Tämä porukka on aivan huippu. Tunnelma on katossa ja olemme saaneet paljon onnistumisia ennen näitä karsintapelejä omissa seurajoukkueissa yksilötasolla. Se näyttää tietenkin lupaavalta maajoukkuetta ajatellen, Mäenpää hehkuttaa.

Kreikka hävisi monen yllätykseksi karsintojen avauspelissään kotonaan Romanialle.

– Kreikka on Kreikka. He ovat tunnettuja siitä pelityylistä, että he vetäytyvät alas ja pitävät oman puolustuksensa tiiviinä. He pystyvät nopeisiin ja vaarallisiin vastahyökkäyksiin. Tietysti siellä on nyt uusi valmentaja, jolla on vasta yksi peli takana. He kokivat tappion kotonaan avausmatsissa. Näimme hieman tuota ottelua ja siinä Romania vetäytyi ja Kreikka piti palloa. Kreikka yritti heittää palloja sinne puolustuksen taakse ja väleihin ja sitä kautta murtautua tilanteisiin. He kuitenkin hävisivät kotikentällä ja heillä on nyt kovat paineet meitä vastaan.

Mäenpää eikä moni muukaan Suomen pelaaja osaa vielä kertoa millainen Kreikka lauantaina Olympiastadionilla nähdään.

– Paha sanoa vielä, miten he näkevät Suomen vastustajana. Emme ole kuitenkaan liikaa keskittyneet heidän peliinsä. Olemme keskittyneet omaan tekemiseemme vielä toistaiseksi aika paljon. Katsotaan sitten lauantaina miten he lähtevät meitä vastaan pelaamaan.

Hollannissa toiseksi korkeimmalla sarjatasolla VVV-Venlossa maalia vartioiva Mäenpää aloittaa todennäköisesti Suomen maalilla lauantaina.

– Toivon tietysti, että pelaan. Sitä en tietenkään voi mennä lupaamaan. Sen päättää valmennusjohto, hän naurahtaa.

Maalivahdin kannalta Mäenpää pitää Kreikan Georgios Samarasta heidän vaarallisimpana pelaajana.

– Tietysti Samaras on suhteellisen vaarallinen. Hän pystyy ratkaisemaan pelejä. Hän voi olla täysin näkymätön koko ottelun ja sitten iskeä sen ratkaisun kuin tyhjästä. On siellä totta kai muitakin kovia pelaajia, mutta näin maalivahdin näkökulmasta Samaras on se vaarallisin. Kreikka on tunnetusti hyvä myös erikoistilanteissa. Niissä pitää olla erittäin tarkkana.

Hän odottaa mielenkiinnolla myös kotiyleisön vastaanottoa lauantaina.

– Odotan melkein täyttä stadionia lauantai-iltana, ellei jopa aivan täyttä. Todella kiva tulla taas pelaamaan meidän kotikentälle Olympiastadionille, Mäenpää sanoo.

Suomi-Kreikka lauantaina klo 21.45. Meillä on 26 lippua jaossa käynnissä olevassa kilpailussa. Muista siis osallistua.