Kohti Spagettimaljaa: Hämeenlinna Huskies julkaisi yllätyksellisen rosterinsa

Viime kesänä jenkkifutiksen 2. divisioonan mestaruutta juhlinut Hämeenlinna Huskies julkaisi pääsiäisen kunniaksi 54 pelaajan rosterinsa, ja sen perusteella hämeenlinnalaiset tulevat taistelemaan mestaruudesta myös ensi kesänä, vaikka sarjataso on vaihtunut astetta kovemmaksi. Huskies on pystynyt kiinnittämään talven aikana joukkueeseensa kokemusta ja taitoa monen uuden kotimaisen nimen muodossa.

Kokemusta hämeenlinnassa tulee ensi kaudella edustamaan hyökkäyksenlinjasssa viihtyvä Antti Martikka. Viimeksi vuonna 1997 hämeenlinnalaista seuraa edustanut Martikka on pelannut viimeiset 19 vuotta Vaahteraliigaa ja näiden vuosien aikana pelejä on kertynyt myös maajoukkueessa. Nykyisin myös U19 maajoukkueen valmennusryhmään kuuluvan Martikan paluu ”kotikaupungin” väreihin saa syystäkin Huskies valmennuksen myhäilemään. Huskiesin hyökkäyksenkoordinaattorina toimiva Niclas ”Nesi” Carpelan kommentoikin Martikan sopimusta seuraavasti:

”Antti Martikan liittyminen joukkueeseen oli itselle yksi parhaita uutisia koko off-seasonilla. Jokainen QB rakastaa hyviä hyökkäyksen linjamiehiä ja Martikka on sellainen. Se että minulla on Tarkiainen ja Martikka takkeleinä luomassa heittosuojaa on kullanarvoista. Muutenkin hyökkäyksen linja on näyttänyt treeneissä hyvältä ja jo vahvaan ryhmään on saatu myös Harri Maunu Hyvinkäältä. Martikka kokeneena pelaajana on myös erittäin arvokas apu valmennuksellisesti.”

Taitoa ensi kaudella Huskies ryhmään taas tuo viime kaudella 1. divisioonan kiinniottotilaston voittanut Ottopekka Leskinen. Viime kesänä paikallisvastustaja Tampere Saintsia edustanut Leskinen onkin yksi 1. divisioonan nimekkäimmistä kotimaisista kaappauksista. Leskisen Hämeenlinnaan siirtymisen taustalta ei ilmeisestikkään löydy mitään sen suurempaa dramaa, vaan Huskiesin hyvä maine sai Leskisen hakemaan uusia haasteita ensi kesäksi. Leskisen sopimusta Carpelan kommentoi seuraavasti:

”Olen todella tyytyväinen Ottiksen liittymisestä joukkueeseen. 2014 kaudella Jussi Kähösellä oli taatusti eniten koppeja ja maaleja 2. divarissa ja Otto-Pekka puolestaan voitti 1. divisioonan kiinniottotilaston. Kun saamme nämä kaverit laidoille ja JJ pallonkantajaksi, niin toivottavasti saadaan vähän harmaita hiuksia vastustajien puolustuksien koordinaattoreille.”

Hämeenlinnassa näyttää olevan vetovoimaa

Huskiesiin on rosterin perusteella ollut muutenkin tulijoita, koska vielä viime kaudella muualle pelanneita pelaajia rosterista löytyy runsaasti: ex-Indians Lauri Tihula (DL/OL), ex-Falcons Tuukka Hietamäki (FB/RB), ex-ECG Tuomas Mäkinen (OL), ex-Falcons Jesper Salmi (DE), ex-Falcons Harri Maunu (OL) ja ex-Falcons Jyri Lappalainen.

Kokonaisuutena Huskies näyttääkin vahvistuneen huomattavasti viime kaudesta myös kotimaisten pelaajien osalta. Laadukkaiden kotimaisten pelaajien saaminen hämeenlinnaan onkin syy miksi Huskiesin voi nostaa taistelemaan jopa ensi kaudella mestaruudesta. Jenkkipelaajat tietenkin ratkaisevat paljon, mutta ainakin ennakkoon tämän asian pitäisi olla kunnossa. Jerell Jones oli viime kaudella 1. divisioonana ylivoimaisesti paras hyökkäystä pelannut pelaaja. Toiseksi jenkkipelaajaksi hankittu Joel Sisler ei ole ennakkoon yhtä varma valinta kuin Jones, mutta kukaan ei varmasti ihmettelisi, jos hänestäkin muodostuisi todella tärkeä pelaaja ensi kauden Huskies ryhmälle.

Faneille.comin tietojen mukaan Huskies voi tulla julkaisemaan vielä kevään aikana pari uutta sopimusta ja niistä tietenkin tiedotamme heti, jos ja kun sopimukset varmistuvat.