Kohti Tinamaljaa: Rovaniemi Nordmen – Pori Bears

Jenkkifutiksen 3. divisioona huilaa virallisesti tämän viikonlopun, mutta Nordmenin elokuisten rahaakeruutalkoiden vuoksi 3. divisioonassa pelataan tulevana viikonloppuna. Ottelussa kohtaavat kaksi sarjan kuuminta joukkuetta, joten Rovaniemellä nähdään lauantaina varmasti yksi tämän kesän parhaista 3. divisioona otteluista.

Nordmen – Bears

25.07 kello 16:00 Susivoudin keinonurmi Rovaniemi

Nordmen pääsee mittaamaan pelillisen tasonsa

Nordmen aloitti kautensa kahdella tappiolla, mutta sen jälkeen joukkue ei ole hävinnyt kertaakaan. Totuus on kuitenkin se, että Nordmen ei ole vielä joutunut pelaamaan sarjan kovimpia joukkueita vastaan, ja sen takia joukkueen oikeaa iskukykyä on hyvin vaikea arvioida. Viime viikkojen perusteella on kuitenkin helppo uskoa, että Nordmen pystyy haastamaan sarjan kovimmatkin joukkueet ja alkukauden tapaista taaperrusta joukkueelta tuskin enään tullaan näkemään. Isoin kiitos siitä kuuluu espanjalaisille Alvaro Cosinille ja Jorge Huete Bonetille. Kaksikon tulo on nostanut koko Nordmenin tekemistä aivan uudelle tasolle. Ilman espanjanlaisiaan Nordmen olisi keskitason joukkue, mutta espanjalaisten kanssa Nordmen on sarjan parhaimmistoa. Onhan pelinrakentajan paikalla pelaava Bonet yksi sarjan parhaimmista pelinrakentajista ja vastaavasti Cosin taas on yksi sarjan parhaimmista laitahyökkääjistä. Kaksikon lisäksi Nordmenin hyökkäyksestä pitää nostaa esille keskushyökkääjä Aki Kiviniemi, joka on noussut heti ensimmäisellä 3. divisioona kaudellaan pelipaikkansa parhaiden pelaajien joukkoon. Tämän kolmikon ympärille Nordmenin onkin helppo rakentaa tämän kauden menestystään.

Bears matkustaa Rovaniemelle pienellä porukalla

Pori Bears on käytännössä varmistanut runkosarjan voittonsa ennen tulevan viikonlopun ottelua ja se varmasti rajoittaa Porista Rovaniemelle lähtevien pelaajien määrää. Villeimpien huhujen mukaan Porista ei olisikaan lähdössä napapiiriä kohti kuin 16 pelaajaa ja tuollaisen määrän kanssa Bears tulee olemaan jopa altavastaajana. Huhut ovat kuitenkin vain huhuja ja on vaikea uskoa joukkueen ottavan riskejä lähettämällä pohjoiseen vain puolikkaan joukkueen. 16 pelaajalla pelaaminen on jo loukkaantumisten takia tyhmää ja yleensä juuri pienillä pelaajamäärillä pelaavat joukkueet kärsivät eniten loukkaantumisia. Allekirjoittanut ei jaksa uskoa Bearsin ottavan tyhmiä riskejä peluuttamalla vain osaa pelaajistaan viikonlopun ottelussa.

Arvio: Nordmen tarvitsee Bearsia enemmän voittoa viikonlopun ottelussa ja se tulee varmasti näkymään rovaniemeläisten tekemisessä. Ei olisikaan siis ihme, vaikka Nordmen todistaisi tasonsa ja olisi ensimmäinen joukkue, joka voittaisi Bearsin tämän kauden aikana. Bearsin puolesta puhuu joukkueen kokemus ja peruspelaamisen parempi taso, jonka seurauksena ottelusta tulee varmasti tiukka, vaikka porilaiset olisivat liikkeellä suhteellisen pienellä pelaajistolla. Ottelusta on vaikea kuvitella ennakkoon mitään pistejuhlaa, mutta siitä huolimatta katsojat tulevat varmasti näkemään paljon hienoja yksilösuorituksia. Löytyyhän molemmista joukkueista useita taitavia pelaajia, jotka pystyvät tekemään isoja pelejä yksilötaitojensa avulla. Ottelu päättyy 21-14