NFL Power Ranking: viikko 10

Tämän viikon listalla nähdään jälleen uusi joukkue ja nyt voidaan puhua jopa superyllättäjästä, jos ajatellaan lähtökohtia ennen kauden alkua. Viime viikon lista on muutenkin mennyt täysin uusiksi isojen loukkaantumisten ja suhteellisen suurten romahtamisten vuoksi, joten eiköhän käydä suoraan listan kimppuun ilman sen suurempia höpinöitä.

10. Cleveland Browns

Viime torstain vakuuttava voitto Cincinnati Bengalsista nosti Cleveland Brownsin osakkeita rajusti ja joukkue jopa johtaa AFC Northia 6-3 saldollaan. Kauden superyllättäjän mahdollisuudet pudotuspeleihin ovatkin nyt täysin joukkueen omissa käsissä kun otteluviikkoja on jäljellä 7.

9. Kansas City Chiefs

Puolustus nosti jälleen rooliaan viime viikonloppuna Buffalo Billsiä vastaan. Tyylillä ei kuitenkaan ole väliä kunhan voittoja tulee, joten sijoitus pysyy entisellään.

8. Seattle Seahawks

Seahawksin hyökkäyksenlinja pääsi pelaamaan viime viikonloppuna jälleen parhaalla miehistöllään ja tulos oli musertava. Yhden ottelun ylivoimaisuus ei kuitenkaan kerro vielä kaikkea joukkueen ongelmista ja sen vuoksi sijoitus putoaa yhdellä sijalla.

7. Indianapolis Colts

Pelinrakentaja Andrew Luck on ollut hurjassa iskussa viimeiset 7 ottelua heittäen jokaisessa vähintään 300 jaardia. 7 ottelun putki on jo sinänsä kova suoritus, mutta 8 ottelun putki olisi liigan ennätys. Luckin harmiksi ensi viikonloppuna vastaan asettuu tulikuuma New England Patriots, jota vastaan ennätyksen heittäminen vaatisi jo todella hyvää ottelua. Luckin ennätys on kuitenkin hyvin mahdollinen, koska mies saa pieniä apuja olosuhteista, jotka ovat varmasti kunnossa sisähallin ansiosta. Jos Colts pystyy voittamaan Patriotsin tulee joukkuen sijoitus nousemaan listalla todella rajusti, mutta ennen kyseistä ottelua joukkuetta ei voi nostaa tämän ylemmäs.

6. Arizona Cardinals

Palmer-kirous käytännössä romutti joukkueen mahdollisuudet tämän kauden osalta. Palmer-kirouksessa on siis kyse pelinrakentaja Carson Palmerin kirjoittamista jatkosopimuksista ja sen jälkeen hajonneesta polvesta. Ensimmäisen kerran kirous iski kaudella 2005, tuolloin Palmer allekirjoitti Cincinnati Bengalsin kanssa 6 vuoden ja 118 miljooonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen kärsien vakavan polvivamman ainoastaan 10 päivää myöhemmin. Toisen kerran kirous iski viime viikonloppuna, kun Palmer kärsi jälleen vakavan polvivamman ainoastaan 3 päivää myöhemmin kun herra oli allekirjoittanut 3 vuoden ja 50 miljoonaan dollarin jatkosopimuksen Arizona Cardinalsin kanssa. Sattumaa tai ei niin Palmerin molemmat isot jatkosopimukset ovat olleet kohtalokkaita ja sen vuoksi jenkkilässä on alettu puhumaan herran ylle langenneesta kirjouksesta. Cardinals voitti viime viikonloppuna vaikka Palmer loukkaantui, joten pidetään joukkueen mahdollisuudet edelleen elossa ja joukkue listalla.

5. Green Bay Packers

Clay Matthewsin ensimmäinen ottelu sisempänä tukimiehenä oli menestys ja Packers murskari Chicago Bearsin 55-14 lukemin. Matthews ei ollut kuitenkaan ainoa onnistuja Bearsia vastaan, koska pelinrakentaja Aaron Rodgers oli Matthewsiakin suurempi tähti heittäen jo ottelun ensimmäisellä puoliajalla 6 TD. Rodgersin jatkaessa viime viikonlopun tasollaan tulee Packers menemään todella pitkälle tämän vuoden pudotuspeleissä.

4. Detroit Lions

Calvin Johnsonin kanssa pelaava Lions-hyökkäys on noin 10 kertaa vaarallisempi, kun ilman Johnsonia pelaava Lions-hyökkäys. Siitä hyvänä esimerkkinä voidaan pitää viime viikonlopun ottelua. Johnson oli heti palatessaan todella hurjassa iskussa kopaten 113 jaardia ja 1 TD:n. Tähän kun vielä lisätään liigan paras puolustus on Lions vihdoin lunastamassa niitä odotuksia, joita monet kärkipään varaukset on joukkueelle asettaneet viime vuosina.

3. Denver Broncos

Patriots tappio pitää Broncosin edelleen pois listan kärjestä. Eikä viime viikonlopun esityskään aivan kaikkia vakuuttanut, vaikka toinen puoliaika olikin ensimmäistä puoliaikaa selvästi parempi. Isoin kysymys on silti pystyykö Peyton Manning ja Denver Broncos voittamaan kovia joukkueita silloin, kun sääolosuhteet ovat vähän huonommat? Patriotsia vastaan se ei ainakaan onnistunut.

2. Philadelphia Eagles

Monen haukkuma Mark Sanchez näytti heti ensimmäisessä Eagles-ottelussaan olevansa pelimies. Siinä missä Nick Foles pystyi pyörittämään nopeaa Eagles hyökkäystä jotenkin, niin Sanchez pyöritti sitä todella tehokkaasti ja pystyi jopa nostamaan koko hyökkäyksen tempoa. Nopeampi tempo nostikin koko Eagles hyökkäyksen vaarallisuutta huomattavasti, eikä olekkaan väärin sanoa Eagles-hyökkäyksen olevan vaarallisempi kuin koskaan aiemmin tällä vuosituhannella. Lisäksi esille pitää nostaa Eaglesin puolustus, joka säkitti viime viikonloppuna Carolina Panthersin pelirakentaja Cam Newtonin 9 kertaa. Säkkien lisäksi puolustaminen näytti muutenkin todella hyvältä, ja Panthers-hyökkäys ei saanut oikeastaan mitään aikaan ennen viimeistä neljännestä ja kotkien varamiesten peluuttamista.

1. New England Patriots

Broncosin voittaminen nostaa joukkueen osakkeita huomattavasti. Patriots oli viime viikonlopun vapaalla, joten pelaamisesta ei paljon ole uutta sanottavaa sitten viime viikon listauksen.