NFL Power Ranking: viikko 14

Pienten viivästysten vuoksi julkaisemme tämän viikkoisen Power Rankingin vasta tänään. Sen vuoksi lukijoiden pitää ottaa huomioon, että viime öistä Arizona Cardinalsin voittoa ei ole huomioitu tätä listaa tehdessä.

10. Pittsburgh Steelers

Pittsburgh Steelers nousi voitollaan Cincinnati Bengalsista AFC Northin suurimmaksi voittajaksuosikiksi, ja sitä kautta joukkueen pudotuspelipaikka alkaa näyttää melko varmalta. Mahdollisuudet pudotuspeleissä ei kuitenkaan ole kovin hyvät, sillä AFC:n puolella on kaksi huomattavasti kovempaa joukkuetta.

9. Dallas Cowboys

Dallas Cowboysin kohtalo ratkeaa tulevana viikonloppuna, kun joukkue kohtaa Philadelphia Eaglesin vieraskentällä. Tappio tuosta ottelusta tietäisi Cowboysin jäävän lähes varmasti divisioonansa toiseksi ja silloin pudotuspelipaikka ei ole mitenkään varma, vaikka tilastoihin kertyisi lopulta 11 voittoa.

8. Indianapolis Colts

Keskushyökkääjä Ahmad Bradshawin loukkaantuminen, ja jo ennestää epävarma juoksuhyökkäys voi nousta Indianapolis Coltsin menestysmahdollisuuksien tielle. Viime viikonlopun Cleveland Browns-ottelu oli siitä hyvä esimerkki: Kun Colts ei pysty juoksemaan, on vastustajan helppo panostaa heittopuolustukseensa ja silloin Colts-hyökkäys on ongelmissa. Pienistä kysymysmerkeistä on siis muuttumassa huomattavan suuria ja sen vuoksi sijoitus putoaa listalla.

7. Detroit Lions

Kiitospäivänä herännyt Lions-hyökkäys nostaa leijonalauman mahdollisuuksia huomattavasti. Nyt sarjan parhaalla puolustuksella on tukenaan suhteellisen hyvä hyökkäys, joten Lionsin mahdollisuudet jopa divisioonansa voittoon on edelleen olemassa.

6. Arizona Cardinals

SITKEÄ JA USKOMATON PORUKKA! Mitään muuta tästä joukkueesta on turha sanoa. Joukkue kärsii edelleen todella monen avainpelaajan loukkaantumisesta ja silti voittoja kertyy tilastoihin. Tämän vuoden Super Bowl pelataan Cardinalsin kotikentällä, joten mikään ei ole mahdotonta, jos joukkueen taika pitää myös tulevina viikkoina. On silti todella epätodennäköistä, että näkisimme tänä vuonna ensimmäistä kertaa todellisen kotijoukkueen Super Bowlissa.

5. Philadelphia Eagles

Keskikastin mestarin taso ei tule riittämään Super Bowliin, mutta toisaalta pudotuspelipaikan pitäisi olla suhteellisen varma. Eagles tuntuu olevan jonkinlainen väliinputoaja, jonka tasoa on todella vaikea arvioida. Parhaat joukkueet pyyhkivät kotkilla lattiaa ja taas aivan kirkkaimman kärjen takana ei ole joukkuetta joka voittaisi kotkat. Joten 5. sija tuntuu olevan täysin oikea Eaglesille.

4. Denver Broncos

Neljä joukkuetta tulee todennäköisesti ratkaisemaan Super Bowlin kohtalon ja niistä huonoimpana juuri nyt voidaan pitää Denver Broncosia. Viime vuoden Super Bowlin häviäjä ei vakuuta ja Peyton Manningin kikat tuntuvat menettäneen hieman taikaansa viime viikkoina. Joten ei Broncosinkaan tie Super Bowliin tule olemaan helppo, kun AFC:n finaali tullaan pelaamaan hyvin todennäköisesti New England Patriotsin kotikentällä.

3. Seattle Seahawks

Sarjan paras heittopuolustus löytyy jälleen Seattlestä ja sen ansiosta Seahawks voi nousta vielä NFC:n kärkipaikoille ennen runkosarjan päästöstä. Jos Seahawks saa kotiedun pudotuspeleihin, tulee sen menestymismahdollisuudet kasvamaan huomattavasti. Vierasjoukkueelle Seattlessä pelaaminen on todella epämiellyttävää ja sieltä vierasvoiton hakeminen on lähes mahdotonta.

2. Green Bay Packers

Pelinrakentaja Aaron Rodgers on edelleen pelipaikkansa paras, ja niin kauan kun Rodgers on kunnossa tulee Packers olemaan NFC:n suurin ennakkosuosikki Super Bowliin.

1. New England Patriots

Vakuuttava voitto San Diego Chargersista nosti Patriotsin jälleen askeleen lähemmäs AFC:n runkosarjan voittoa. AFC:n runkosarjan voitto takaisi joukkueelle todella hyvät lähtökohdat pudotuspeleihin. Joten Patriotsia voidaan pitää selvästi AFC:n kovimpana joukkueena.