Tyhjätaskusta taivaisiin: Chicago Bears – Dallas Cowboys

NFL:n runkosarja on kääntynyt loppusuoralle ja sen vuoksi yksittäisten otteluiden panokset ovat kasvaneet todella suuriin mittasuhteisiin.

Lähtökohdat otteluun

Tämän ”iltainen” Chicago BearsDallas Cowboys ottelu on hyvä esimerkki otteluiden panoksista: Dallas Cowboysin mahdollisuudet pudotuspeleihin lähes romuttuvat, jos tämän iltaisesta ottelusta ei tule voittoa.

Dallas Cowboys:

Cowboys pelasi viimeksi torstaina, jonka vuoksi joukkue on saanut valmistautua otteluun todella hyvin ja sen pitäisi näkyä tämän päiväisessä ottelussa. Takaraivossa kuitenkin varmasti painaa edellisen ottelun epäonnistuminen ja sen vuoksi Cowboys kaipaa tänään isoja onnistumisia jo heti ottelun alkuun. NFL on sarja, jossa erot ovat todella pieniä ja yleensä ottelun voiton ratkaisee hyvä valmistautuminen ja henkiset asiat.

Chicago Bears:

Kovilla odotuksilla kauteen lähtenyt Chicago Bears on joutunut toteamaan jo joulukuun alkuun mennessä olevansa ulkona pudotuspeleistä. Lähtökohdat tämän viikkoiseen otteluun eivät ole siis todellakaan ne parhaat ja se varmasti tulee näkymään joukkueen otteissa. Edellisen ottelun Bears pelasi viime torstaina, joten sen suhteen joukkue ei joudu antamaan tasoitusta vierailleen. Viime viikon ottelu kuitenkin oli todella hyvä esimerkki siitä kuinka haavoittuvainen Bearsin puolustus on ja sen korjaamiseen ei ole riittänyt muutama ylimääräinen päivä.

Ottelu vedonlyöjän silmin:

Kummankaan joukkueen puolustus ei ole mitenkään hyvä ja sen vuoksi on helppo ennustaa ottelussa tulevan paljon pisteitä. Yleensä myös ottelut jossa tehdään paljon pisteitä voivat ratketa isommilla eroilla, joten Cowboysin pelaaminen isommallakaan tasoituksella ei tuntunut kovin huonolta vaihtoehdolta. Cowboys kuitenkin lähtee otteluun motivoituneempana ja vastassa on yksi sarjan huonoimmista puolustuksista, joka yleensä on epäonnistunut huonompiakin hyökkäyksiä vastaan. Bearsin voitto tulisi vaatimaan kotijoukkueelta noin 35-40 pisteen tekemistä ja ei kuulosta ennakkoon kovinkaan realistiselta.

Pelaajista tänään esille on helppo nostaa DeMarco Murray jolta voidaan odottaa tänään todella isoa peliä, kun viime viikolla suoritus oli todella keskikertainen. Toinen isoja jaardeja keräävä Cowboys pelaaja tulee olemaan Dez Bryant, jonka puolustaminen tuntuu ennakkoon mahdottomalta Bears puolustuksen kannalta. Bears pelaajista taas esille on pakko nostaa Matt Forte, jonka suoritus tulee ratkaisemaan tänänä paljon. Parhaimillaan Forte tulee keräämään tänään tilastoihinnsa lähemmäs 150jaardia ja 2-3 TD:tä.

Tyhjätaskun vetovinkit:(Nordicbet)

Chicago Bears +3,0 – Dallas Cowboys 2 1.80

Cowboysin motivaatio ja tasaisempi joukkue tulee ratkaisemaan ottelun vierasjoukkueen hyväksi. Bearsin puolustus on yksinkertaisesti niin huono, että sen kanssa ei vaan voi voittaa otteluita.

Chicago Bears – Dallas Cowboys yli 51 pistettä 1.95

Molempien joukkueitten hyökkäykset pystyvät tekemään pisteitä ja sen vuoksi kummallekaan joukkueelle ei pitäisi 20 pisteen tekeminen olla vaikeaa. Bears puolustuksen huonous pitää nostaa esille myös tässä kohteessa, koska Cowboys pystyy tekemään sen ansiosta jopa 30-35 pistettä ottelussa.

Dez Bryant yli 85.5 kiinniotettua jaardia 1.85

Viime viikolla Calvin Johnson leikitteli 146 jaardia Bearsin takakenttää vastaan ja suoritus ei vaatinut edes toisella puoliajalla ihmeellisiä suorituksia. Joten liigan top5 laitahyökkääjiin kuuluvan Bryantin pitäisi pystyä  keräämään tilastoihinsa yli 100 jaardia heikkoa Bears puolustusta vastaan.