NFL Pro Bowl – Isojen miesten lippupallo-ottelu

Yhdysvalloissa on tapana järjestää ammattilaisliigojen tähdistöotteluita ja näihin otteluihin valitaan ainoastaan sarjan parhaat ja suosituimmat pelaajat. Pro Bowl on kuitenkin monella tapaa täysin erilainen ottelu. Pro Bowl -ottelu on enemmän NFL:n maineella ratsastamista, kuin suurimpien tähtien pelaamista samassa jenkkifutisottelussa.

Urheilullisia ongelmia Pro Bowlissa riittää

Pro Bowlissa nähdään muita tähdistöotteluita enemmän keskinkertaisia ja vanhaksi tulleita ex-tähtiä. Tämänkin vuoden Pro Bowlista puuttuu todella monta juuri tällä kaudella hyvin pelannutta pelaajaa. Tähän ongelmaan tuskin on tulossa helpotusta niin kauan, kun yleisö saa äänestää pelaajia otteluun. Onhan tuttua ja turvallista pelaajaa huomattavasti helpompi äänestää kuin vasta nousussa olevaa ”piilotähteä”, jonka otteita ei ole vielä hehkutettu mediassa vuosien ajan. Ongelma on myös jenkkifutisjoukkueen koko, jonka vuoksi äänestettäviä pelaajia pitää olla esimerkiksi koripallojoukkuetta enemmän. Juuri pelaajien määrä onkin se syy, miksi jenkkifutiksessa tähdistöotteluun pääsee myös ”keskinkertaisia” pelaajia.

Parhaiden pelaajien puuttuminen ei kuitenkaan ole ottelun suurin ongelma, koska huomattavasti suurempia ongelmia ottelulle tuottaa sen ajankohta ja lajin ”vaarallisuus”. Yksikään otteluun osallistuva pelaaja kun ei varmasti halua loukkaantua juuri ennen lomaansa ja varsinkaan suhteellisen turhassa ottelussa. Sen vuoksi Pro Bowlissa ei nähdäkään kunnon taklauksia ja loppuun asti pelaamista. Ottelun pelaaminen muistuttaakin enemmän lippupalloa kuin oikeaa jenkkifutista. Juuri se on koko ottelutapahtuman suurin ongelma. On tyhmää puhua maailman kovimman jenkkifutissarjan tähdistöottelusta, koska kyseessä on enemminkin isojen miesten huvitteluviikko, jonka päätteeksi nähdään lippupallo-ottelu.

Urheilu voi olla myös pelkkää viihdettä

Pro Bowl ei ole siis kunnon jenkkifutista, mutta toisaalta ottelun tarkoitus voikin olla fanien viihdyttämisessä ja silloin pelkästään urheilulliset asiat eivät ratkaise ottelun arvoa. Ehkä Pro Bowl siis lopulta ajaakin asiansa ja antaa yleisölle juuri sitä viihdettä, mitä se odottaa näkevänsä. Pro Bowlin puolustukseksi pitää sanoa myös se, että NFL:n viime aikaiset uudistukset ovat parantaneet ottelun viihdearvoa. Nykyisellään otteluissa kun voidaan nähdä normaalisti samassa joukkueessa pelaavien tähtipelaajien kaksintaisteluja. Tämän vuoden Pro Bowlissa esimerkiksi mielenkiintoinen taistelu nähdään Coltsin tähtilaitahyökkääjä T.Y. Hiltonin ja normaalisti samassa joukkuessa pelaavan kulmapuolustaja Vontae Davisin välillä. Kaksikko onkin kerennyt jo viikolla huutelemaan toisilleen leikkimielisesti, ja sen vuoksi on mielenkiintoista nähdä kumpi parivaljakosta on lopulta ensi yön ottelussa parempi. Se nimittäin on varmaa, että leikittelyä kaksikon välillä jatketaan läpi kesän ja tappion kärsinyt osapuoli saa kuulla tappiostaan vielä pitkään.

Muita mielenkiintoisia juttuja tämän vuoden Pro Bowlissa on:

– Monellako eri pelipaikalla JJ Watt tulee pelaamaan

– Minkälaisia kikkoja valmentajat käyttävät ottelussa

– Kuinka moni pelaaja pääsee kokeilemaan heille normaalisti vieraita pelipaikkoja

Tyhjätaskun tipsi otteluun: Team Irvin 2.09.

Nordicbetin tarjoama yli 2 kerroin otteluun, jossa ei ole panosta, on allekirjoittaneen mielestä outoa. Sen takia kerrointa ei voi sivuuttaa. Team Irvinen osakkeita nostaa myös huomattavasti paremmat pelinrakentajat. Pelinrakentajien tärkeys korostuu juuri tälläisissä leikkimielisissä otteluissa, koska pisteiden tekeminen on normaalia runkosarjaottelua huomattavasti helpompaa.