Tyhjätaskusta taivaisiin: Runkosarjan viimeinen kierros

Tämän viikkoinen Tyhjätaskusta taivaisiin on normaalia kattavampi, koska NFL:n runkosarjassa on päästy viimeiselle viikolle ja pudotuspelipaikkoja on edelleen muutama jaettavana. NFC:n puolella on jaossa jopa konferenssin 1. paikka, joka toisi kotiedun Super Bowliin saakka. AFC:n puolella 1. paikka on jo jaettu, koska Denver Broncos hävisi viime maanantaina Cincinnati Bengalsille ja sitä kautta New England Patriots varmisti AFC:n voiton.

20:00 Cleveland Browns – Baltimore Ravens

Lähtökohdat: Cleveland Browns näytti vielä muutama viikko sitten pudotuspelijoukkueelta, mutta sekoilut aloittavan pelinrakentajan kanssa sekottivat koko joukkueen hyökkäyksen ja sitä kautta joukkue jäi jälleen pudotuspelien ulkopuolelle. Myös Baltimore Ravens on pelannut viimeiset viikot todella epätasaisesti ja sen vuoksi joukkueen on pakko voittaa, jotta sillä olisi edelleen mahdollisuuden pudotuspeleihin. Voittokaan ei riitä jos San Diego Chargers voittaa oman ottelunsa, joten vierasjoukkueen kannalta ottelu on todella tärkeä.

Ottelun paras kohde: Browns +13.5 kuulostaa divisioonan sisäiseen otteluun todella suurelta tasoitukselta, joten poimitaan se pois 1.84 kertoimella. Lisäksi Brownsin 9.25 kerroin tuntuu todella suurelta, koska Ravens voi saada ottelun aikana kuulla San Diego Chargersin johtavan otteluaan selvästi ja silloin motivaatio voi laskea pohjalukemiin.

20:00 New England Patriots – Buffalo Bills

Lähtökohdat: New England Patriots on varmistanut AFC:n 1. paikan ja sen vuoksi joukkue ei varmasti peluuta parhaita pelaajiaan läpi ottelun. Buffalo Bills taas haluaa varmasti päättää suhteellisen hyvän kautensa voitolla. Lisäksi Bills-fanit varmasti saisivat loistavan lopetuksen kaudelleen, jos oma joukkue voittaisi tämän hetken suurimman Super Bowl suosikin.

Ottelun paras kohde: Bills +6 kuulostaa yllämainittujen lähtökohtien vuoksi todella hyvältä kohteelta ja kerrointa siihen saa 1.85 joten ei muuta kun vierasvoittoa pelaamaan tasoituksen kanssa.

20:00 Minnesota Vikings – Chicago Bears

Lähtökohdat: Molemmat joukkueet pelaavat ainoastaan kunniasta ja sen vuoksi ottelusta voi tulla aikamoinen lätkyttely. Vaikka lähtökohdat ottelulle eivät ole mitenkään parhaat, tullaan ottelussa varmasti pelaamaan ihan viihdyttävää jenkkifutista. Onhan molempien joukkueiden aloittavina pelinrakentajina nuoret ja kokemattomat pelaajat joiden pitää ottaa opikseen jokaisesta pelaamastaan ottelusta.

Ottelun paras kohde: Yleensä kun NFL ottelussa ei ole panosta tulee siitä pisterikasta ja sen takia pelaamme yli 44 pistettä kertoimella 1.89.

20:00 Tampa Bay Buccaneers – New Orleans Saints

Lähtökohdat: NFL:n huonoimman divisioonan huonoimpien joukkueitten kohtaaminen. New Orleans Saint menetti mahdollisuutensa pudotuspeleihin viime viikolla, kun taas Tampa Bay Buccaneers menetti ne jo monta viikkoa sitten. Materiaalisesti Saintsin pitäisi olla selvästi parempi joukkue, mutta tämän kauden otteiden perusteella ero ei ole kovinkaan suuri. Ennakkoon ottelu vaikuttaisi kierroksen turhimmalta ja sen vuoksi sitä ei voi suositella edes joukkueiden faneille katsottavaksi.

Ottelun paras kohde: Buccaneersin joukkueenjohto ei varmasti halua voittaa ottelua, koska tappiolla Buccaneers varmistaa itselleen kevään varaustilaisuuden 1. varausvuoron ja samalla parhaat lähtökohdat varaustilaisuuteen. Tämän tietävät myös kotijoukkueen pelaajat, joten asenne otteluun ei varmasti ole mitenkään loistava. Pelaammekin Saints-6 2.17 kertoimella.

20:00 New York Giants – Philadelphia Eagles

Lähtökohdat: Kausiennakkoiden mukaan ottelun piti ratkaista divisioonan voitto, mutta toisin kävi ja nyt kummallakaan joukkueella ei ole edes mahdollisuuksia pudotuspeleihin. Siinä missä Giants-fanit ovat saaneet tuskailla koko kauden joukkueen tekemistä, saivat Eagles-fanit juhlia vielä pari viikkoa sitten. Sen jälkeinen romahdus on kuitenkin pyyhkinyt Eagles-fanien huulet ja hymyilyn aihetta ei ole enää ollut. Joten ottelu on ainoastaan divisioona-vastustajalle isottelua ja jonkinlaista motivaation hakemista lomakaudelle. Se on kuitenkin selvää, että divisioonan sisäisiä otteluita ei kumpikaan halua hävitä ja sen takia myös molemmat joukkueet peluuttavat mahdollisimman paljon parhaita pelaajiaan.

Ottelun paras kohde:  Ottelun puoliaika/lopputulos = 1/1 kertoimella 2.03. Giantsin heittohyökkäys tuntuu olevan juuri nyt niin kovassa iskussa, että vierasjoukkueen huonosti pelannut takakenttä tulee vuotamaan kun haulikolla reijitetty muoviämpäri. Toinen loistava kohde on Odell Beckhamin jaardit jos ne ovat alle 100.5, koska Beckhamin puolustaminen tulee olemaan lähes mahdotonta Eagles-puolustukselle.

20:00 Washington Redskins – Dallas Cowboys

Lähtökohdat: Washington Redskins yllätti viime viikolla Philadelphia Eaglesin, ja sen vuoksi toisen yllätyksen tekeminen putkeen tuntuu jo mahdottomalta. Dallas Cowboys taistelee edelleen NFC:n 1. paikasta ja sen vuoksi vierasjoukkueen tekeminen on varmasti todella hyvää läpi ottelun. Kotijoukkueen mahdollisuudet lepäävät viime viikon tavoin isoissa onnistumisissa ja siinä, että vierasjoukkue tulisi pääkaunpunkiin ylimielisenä. Ottelussa tullaan varmasti näkemään isoja ja näyttäviä suorituksia joten viihdettä siitä ei puutu vaikka vierasjoukkue ottaisi ottelusta selkeän voiton.

Ottelun paras kohde: Cowboys -6 antaa kertoimeksi 2.08, joten kohdetta ei voi sivuuttaa mitenkään. Redskins sai jo viime viikolla ison voittonsa, joten joukkueen motivaatio ei varmasti ole enään parhaimmillaan ja sen vuoksi vierasvoiton pelaaminen pitäisi olla itsestään selvää.

20:00 Houston Texans – Jacksonville Jaguars

Lähtökohdat: Houston Texans taistelee edelleen paikasta pudotuspeleissä vaikka tilanne ei olekkaan enää mitenkään helppo. Mahdollisuus on kuitenkin aina mahdollisuus ja se varmasti motivoi kotijoukkueen pelaajia aivan erinlailla kuin tilanne, jossa mahdollisuuksia ei enään olisi. Lisäksi pitää muistaa kuinka hyvin Texans pelasi viime viikolla ja sen valossa kotijoukkueen tekeminen oli jopa pirteämpää kun edellisinä viikkoina, jolloin hyökkäystä veti tutumpi kaveri. Vierasjoukkueen kannalta ottelu on lähes panokseton ja sen vuoksi sitä varmasti motivoi enemmän häviö, ja sitä kautta mahdollisuus todella hyvään varausvuoroon. Pelaajathan eivät varausvuoroja ajattele, mutta valmennuksen mielessä tuollainen ajatus voi hieman vilkkua ja sen vuoksi pelikutsut voivat olla ajoittain ihmeellisiä.

Ottelun paras kohde: Arian Foster yli 102.5 juostua jaardia 1.85. Foster on kone ja jaardeja varmasti tulee kertymään tälläisessä ottelussa paljon, koska Texansilla ei ole enään mitään hävittävää ja valmennus varmasti tulee käyttämään joukkueen tehokkainta pelaajaa paljon.

20:00 Kansas City Chiefs – San Diego Chargers, Nelonen Pro 1

Lähtökohdat: Molemmilla joukkueilla on käytännössä mahdollisuudet pudotuspeleihin vaikka kotijoukkueen mahdollisuudet elävätkin vain, jos kaksi muuta ottelua päättyvät joukkueen kannalta suotuisasti. Chargers taas varmistaa pudotuspelipaikkansa jo tämän ottelun voitolla ja se varmasti antaa pienoista etua vierasjoukkueelle. Kotijoukkueen osakkeita tulee laskemaan myös pelinrakentaja Alex Smithin pernan vaurioituminen. Smith on vamman vuoksi ottelusta sivussa ja kotijoukkueen aloittavana pelinrakentaja toimii Chase Daniel. Daniel on aloittanut ainoastaan yhden ottelun ennen sunnuntain ottelua ja mielenkiintoinen seikka on se, että tuon ottelun Daniel pelasi Chargers paita päällä. Lähtökohdat puhuvat siis täysin vierasjoukkueen voittoa, mutta Kansas City Chiefsin voitto ei olisi edes tämän kauden ihmeellisin juttu, ja sen vuoksi Nelosen ja Viasatin katsojia hemmotellaan todella hyvällä ottelulla jo alkuillasta.

Ottelun paras kohde: Chargersin 2.01 kerroin tuntuu ennakkoon pieneltä lahjalta ja sen vuoksi sitä on pakko pelata. Toinen hyvä kohde voisi olla Jamaal Charlesin yli 100.5 kiinniotettuja ja juostua jaardia 1.85 kertoimella. Charles tulee olemaan todella suuressa roolissa kotijoukkueen hyökkäyksessä ja jaardeja varmasti tulee kertymään niin heitto kun juoksupeleistä. Pelkästää juoksu jaardien raja olisi 78.5 ja sekin tuntuu todella houkuttevalta kohteelta. Luotan kuitenkin enemmän Charlesin monipuolisuuteen ja siksi lapulle yhteisjaardit.

20:00 Miami Dolphins – New York Jets

Lähtökohdat: Miami Dolphins näytti viime viikonloppuna pelaavansa edelleen valmentajalleen, ja ei ollutkaan lopulta ihme, kun joukkueen isoimmat pamput ilmoittivat joukkueen jatkavan myös ensi kaudella samojen valmentajien kanssa. Kotijoukkue lähtee siis otteluun hyvin paineettomasta tilanteesta ja sen vuoksi sen tekeminen tulee varmasti olemaan todella rentoa ja tehokasta. New York Jetsin pelaaminen on taas ollut todella sekaisin jo monta vuotta, ja ei olisi ihme vaikka Jetsin seurajohto ilmoittaisi heti ottelun jälkeen alkavansa etsimään uutta päävalmentajaa.

Ottelun paras kohde: Kotijoukkueen pelaajat pääsevät huomattavasti selkeämmästä tilanteesta otteluun ja se tulee näkymään positiivisena energiana läpi ottelun. Lapulle siis Dolphins -5.5 kertoimella 1.83

20:00 Tennessee Titans – Indianapolis Colts

Lähtökohdat: Tennessee Titans voi edelleen saada itselleen kevään varaustilaisuuden 1. varausvuoron ja sen vuoksi joukkueen ei kannata edes haaveilla voitosta päätöskierroksella. Voitolla kun Titansin mahdollisuudet 1. vuoroon romuttuisivat. Indianapolis Colts taas lähtee otteluun divisioonansa varmana voittajana ja AFC:n 4. joukkueena. Coltsin pelaaminen on ollut viime viikkoina todella ailahtelevaa ja jopa huonoa, ja sen takia Colts valmennus haluaa varmasti onnistua juuri ennen pudotuspelien alkua. Kunnon murskajaisilla voisi olla positiivisia vaikutuksia niin joukkueen itseluottamukseen kuin pelaamiseen muutenkin.

Ottelun paras kohde: Colts-8,5 kertoimella 2.08. Colts haluaa onnistumisia ja vastassa on liigan huonoin joukkue joten murskajaisten ei pitäisi tulla kenellekkään yllätyksenä.

23:25 Seattle Seahawks – St. Louis Rams

Lähtökohdat: Seattle Seahawks jahtaa edelleen NFC:n 1. paikkaa ja voittaessaan Seahawks varmistaa paikkansa NFC:n kärjessä. St. Louis Rams on taas kiusannut koko kauden lopun isompiaan ja sitä se haluaa varmasti tehdä myös tämän illan ottelussa. Mikä olisikaan sen hienompaa Rams pelaajien kannalta kuin tiputtaa samassa divisioonassa pelaava joukkue NFC:n 1. paikalta pois ja päättää kausi todella upeaan vierasvoittoon.  Ennakkoon ottelua voidaa pitää puolustuksien taistona joten jokaisen puolustamisesta nauttivan NFL-fanin kannattaa suunnata katseensa tähän otteluun kello 23:25.

Ottelun paras kohde: Rams +12.5 kertoimella 1.86. Ottelussa ei varmasti tulla pisteillä juhlimaan ja sen vuoksi yli 10 pisteen tasoitus tuntuu hieman omituiselta, mutta kun vedonlyöntitoimisto sellaista tarjoaa hyvällä kertoimella niin lyödään kiinni.

23:25 Denver Broncos – Oakland Raiders

Lähtökohdat: Denver Broncos varmistaa AFC:n 2. paikan voitollaan, joten ottelussa tuskin tullaan näkemään minkäänlaista yllätystä. Vierasvoitto vaatisi tämän kauden suurinta ihmettä ja sekään ei välttämättä riitä, koska Broncosin tappio ei vaan ole mitenkään mahdolista.

Ottelun paras kohde: Oakland Raiders +14.5 kertoimella 1.77. Kerroin on hiukan pieni, mutta Broncos tuskin ottaa minkäänlaista riskiä ottelun aikana loukkaantumisen suhteen ja sen vuoksi Raiders voi pitää eron kahdessa TD:ssä.

23:25 Atlanta Falcons – Carolina Panthers, Viasat Sport

Lähtökohdat: Ottelun voittaja voittaa myös NFC Southin, joten panoksia riittää tässä ottelussa. NFC South on ollut tasollisesti tänä vuonna todella surkea ja parhaassakin tapauksessa divisioonan tulee voittamaan joukkue, jonka tilastot näyttävät 7 voittoa ja 8 tappiota. Tilanne on sinänsä kummallinen, koska muista NFC:n divisioonista ei pääsisi pudotuspeleihin edes 10 voitolla. Säännöt ovat kuitenkin sääntöjä ja sen vuoksi divisioonan voittajan arvo korostuu juuri tässä ottelussa todella paljon. Ennakkosuosikin roolia on vaikea asettaa kummallekkaan, koska molempien pelaamisen taso on ailahdellut tämän kauden aikana todella pahasti. Atlanta Falcons tulee kuitenkin saamaan pienoisen etulyöntiaseman kotietunsa ansiosta. Carolina Panthersin pelaaminen on kuitenkin ollut viime viikkoina huomattavasti parempaa ja joukkue onkin saavuttanut viimeisestä kolmesta ottelustaan voiton. Falcons on voittanut ainoastaan yhden viimeisestä kolmesta ottelustaan, joten kuntopuntarin mukaan Panthers on selvästi kovemmassa iskussa. Falconsin viimeisimmät vastustajat ovat kuitenkin olleet todella kovia ja kuntopuntari ei kerro sen vuoksi kaikkea joukkueiden tekemisestä. Paljon Falconsin kannalta ratkaisee myös laitahyökkääjä Julio Jonesin pelikunto tai oikeastaan se pystyykö Jones pelaamaan ollenkaan ottelussa. Ilman Jonesia Falcons heittohyökkäys tulee pyörimään puolitehoilla ja se voi olla todella ratkaisevaa näin tärkeässä ottelussa. Se pelaako Jones on varmasti yksi suurimmista salaisuuksista NFL:ssä juuri nyt, ja ei olisi yllätys vaikka ilmoitus pelaamisesta tulisi vasta viimeisellä mahdollisella hetkellä.

Ottelun paras kohde: Kelvin Benjamin yli 73.5 kiinniotettua jaardia 1.85. Benjamin tulee olemaan isossa roolissa jos Panthers taistelee tosissaan ottelun voitosta. Falcons-hyökkäys perustuu paljon heittämiseen ja sen vuoksi myös Panthersin pitää pystyä heittämään palloa tehokkaasti, jotta se pystyy pistetehtailussa mukana. Benjamin taas on todella yksinäinen pelaaja Panthersin laitahyökkääjä-osastolla ja sen vuoksi heitot suuntautuvat usein juuri hänelle. Ensimmäisessä kohtaamisessa Benjamin koppasi pallon 9 kertaa ja saalisti niillä 109 jaardia.

23:25 Green Bay Packers – Detroit Lions, Nelonen Pro 2

Lähtökohdat: Varmasti illan odotetuin ottelu eikä turhaan, onhan ottelun voittajalle tarjolla NFC:n 1. tai 2. paikka ja sitä kautta pudotuspelien ensimmäiselle viikolle vapaata. Molemmat ovat siis varmistaneet pudotuspelipaikkansa, mutta ottelun panoksena on divisioonan voitto ja sitä kautta kotietu pudotuspeleihin. Divisioonansa toiset pelaavat automaattisesti pudotuspelinsä vieraskentällä ellei konferenssin finaalissa pelaa kaksi divisioonsa toiseksi jäänyttä joukkuetta. Lähtökohdat otteluun ovat hyvin tasaiset ja kotietu voi muodostua sen vuoksi ratkaisevaksi tekijäksi tässä ottelussa. Detroit Lions on tottunut pelaamaan kotiottelunsa sisällä ja Green Bay Packers taas kauden lopulla pelattavat kotiottelunsa kovissa pakkasissa. Tämän illan otteluun on ennustettu pakkasta vain -7 astetta joten täydelliseen pakastimeen eivät Lions pelaajat joudu, mutta siitäkin huolimatta sää varmasti suosii kotijoukkuetta, joka osaa varautua asiaan huomattavasti paremmin kokemuksensa ansiosta.

Ottelun paras kohde: Calvin Johnson yli 90.5 kiinniotettua jaardia 1.85 kertoimella. Johnson tulee olemaan yksi ottelun tärkeimmistä pelaajista ainakin vierasjoukkueen kannalta. Johnsonin kausi on ollut vaikea, mutta jotenkin allekirjoittanut uskoo Johnsonin heräävän juuri silloin kuin sitä eniten kaivataan. Hyvänä hakuna voisi pitää myös Lionsin 3,2 kerrointa, koska ensimmäisessä ottelusa Packers-hyökkäys ei saanut mitään aikaiseksi Lionsin puolustusta vastaan. Toisaalta taas Packers on ollut kotonaan niin hyvä, että ei 6,5 pisteen tasoituskaan tunnu huonolta vaihtoehota kotijoukkuetta pelaavien vedonlyöjien kannalta.

23:25 San Francisco 49ers – Arizona Cardinals

Lähtökohdat: Ottelussa kohtaavat kauden suurin pettymys ja kauden suurin yllättäjä. San Francisco 49ers kun oli ennen kauden alkua jopa yksi suurimmista mestaruusehdokkaista, eikä asetelmaa pitänyt muuttaa edes kauden alussa olleet poissaolot. Toisin kuitenkin kävi ja 49ersin kausi päättyy runkosarjan jälkeen valtavaan pettymykseen. Monelle taas Arizona Cardinals on ollut todellinen yllätys ja tuskin kukaan onkaan pelannut ennen kauden alkua Cardinalsia NFC:n runkosarjan voittajaksi. Runkosarjan voitto on kuitenkin edelleen mahdollista ja sen vuoksi vierasjoukkue antaa varmasti kaikkensa illan ottelussa. Lähtökohdat eivät kuitenkaan mairittele vierasjoukkuetta, jonka hyökkäystä pyörittää pelinrakentaja Ryan Lindley, Lindley kun ei ole edelleenkään heittänyt ainuttakaan TD:tä NFL:ssä ja tilastoihin on keretty merkkaamaan jo 8 syötönkatkoa. 49ers tilanne taas on huomattavasti parempi ja paineettomasti pelaavat pelaajat pelasivatkin viime viikolla yhden kauden parhaista otteluistaan. Joten ennakkoasetelmat hiukan suosivat kotijoukkuetta, joka varmasti haluaa päättää vaikean kautensa voitolla.

Ottelun paras kohde: Arizona Cardinals alle 13,5 pistettä 1.94 kertoimella. Ilman kunnon pelinrakentajaa pitäisi juosta ja ilman kunnon keskushyökkääjää on taas vaikea juosta. Allekirjoittanut ei vaan jaksa uskoa vierasjoukkueen tekevän 2 TD:tä.

03:30 Pittsburgh Steelers – Cincinnati Bengals, Nelonen Pro 1 ja Viasat Xtra

Lähtökohdat: Ottelun voittaja voittaa AFC Northin, joten panoksia riittää runkosarjan päättävässä ottelussa. Cincinnati Bengals voi nousta jopa AFC:n toiseksi, jos Broncos häviää oman ottelunsa ja Bengals voittaa omansa. Joukkueet kohtasivat ensimmäisen kerran tällä kaudella 3 viikkoa sitten, ja silloin Pittsburgh Steelers voitti 21-42 ja tulos oli jopa yllättävän selvä. Numerot eivät kuitenkaan kerro kaikkea, koska Steelers voitti viimeisen neljänneksen 0-25 ja varmisti sitä kautta voiton vasta viimeisellä neljänneksellä. Ensimmäinen kohtaaminen oli siis hyvin tasainen, jos huomioon ei oteta tuota viimeistä neljännestä, ja sen vuoksi voimme odottaa jälleen runkosarjan päättävästä ottelusta todella tasaista jossa vain pienet marginaalit ratkaisevat voittajan.

Ottelun paras kohde: Le’Veon Bell yhteensä yli 140.5 juostua ja kiinniotettua jaardia 1.85. Bell kirmasi ensimmäisessä kohtaamisessa yhteensä 235 jaardia, joten eiköhän tuo 140 jaardia mene taas rikki.