Super Bowl LI katsottavissa tutusti suorana Suomessa

Usean vuoden ajan Nelonen on tuonut Super Bowlin jokaisen suomalaisen saataville tarjoamalla NFL-kauden huipennuksen kanavillaan suorana lähetyksenä. Tänä vuonna Neloselta ei valitettavasti ole nähty ainoatakaan ottelua, kun kanava on keskittynyt kotimaiseen jenkkifutikseen ja muihin lajeihin. Vaahteraliigan tuominen kotisohville on todellinen kädenojennus jatkuvaa kasvua tekevälle lajille, mutta NFL:n tiputtaminen ohjelmistosta oli ikävä takaisku monille katsojille. Myöskään Super Bowlin osalta Nelonen ei tee poikkeusta, mutta apuun rientää Suomen TV-oikeudet jo useamman vuoden omistanut Viasat tarjoamalla ottelun suorana lähetyksenä suomalaisille.

Tuplaa Super Bowl -pelikassasi ja tutustu Unibetin valtavaan, yli 300 kohteen Super Bowl -tarjontaan!
1. Rekisteröidy alta Unibetin asiakkaaksi.
2. Tee talletus – ensimmäinen talletuksesi tuplataan 100 € asti!

Avaa pelitili tästä ja lyö Super Bowl -vetosi Unibetilla!

Viasat Urheilu -kanava tulee aukeamaan kaikkien katseltavaksi perjantaina ja pysyy avoinna Super Bowl -lähetyksen loppuun asti, joka alkaa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä klo 1:00. Itse ottelu alkaa 6.2. noin klo 1:30, kun kaikki alkuseremoniat on saatu päätökseen. Viasatin tiedotteen mukaan selostuksesta tulee vastaamaan Mika Laurila, joka on koko kauden ajan ollut äänessä kerran viikossa NFL:n tiimoilta. Aiemmin tarjolla on ollut myös alkuperäinen jenkkiselostus rinnakkaiskanavalla, mutta välttämättä näin ei tällä kertaa ole. Luvassa on kielestä huolimatta urheiluvuoden yksi ehdottomista huippuhetkistä, jonka vuoksi yöunista kannattaa tinkiä muutama tunti. Suomenkielinen selostus auttaa vähemmän lajia seuranneita pääsemään siihen paremmin sisään, kun lähetyksen aikana tullaan avaamaan taktisia hienouksia ja pelaajien taustoja laajasti. Lue Faneille.comin Super Bowl -otteluennakko samalla, kun virittäydyt otteluun.

Super Bowliin paikkansa ovat raivanneet Atlanta Falcons ja New England Patriots voittamalla konferenssifinaaleissa Green Bay Packersin ja Pittsburgh Steelersin. Ottelun lisäksi luvassa on yksi vuoden odotetuimmista konserteista, kun Lady Gaga valtaa viheriön puoliajalla 15 minuutin show’llaan. Myös ottelun alla laulettavan USA:n kansallislaulun esittäjän paikka on erittäin kunnioitettu ja tämä kunnia on myönnetty 40-vuotiaalle kantritähdelle Luke Bryanille. Viime vuonna tuon paikan valtasi Lady Gaga. Super Bowl on tunnettu myös ylihintaisista mainoksistaan, joista valitettavasti Viasatin katsojat eivät pääse nauttimaan, mutta joista ottelua seuraavat viikot mediassa kuhistaan. Osa mainoksista rantautuu viikkojen tai kuukausien viiveellä myös Suomeen, mutta silloin Super Bowl -status on jo unohtunut.

Jos laji ja sen säännöt eivät ole vielä täysin tuttuja, voit ottaa perusasiat haltuun pikaoppaastamme. Lue kattava Super Bowl -ennakko sekä joukkueiden tie Super Bowliin: Atlantan löydät tästä ja New England Patriotsin tästä.

Twitter: @TuomasKurikka

Kansikuva: Getty

Juttua on päivitetty 26.1.2017 klo 22:00 Super Bowliin selvinneiden joukkueiden osalta.