Tyhjätaskun NFL Mock Draft 3.0

NFL:n varaustilaisuuden ensimmäinen kierros käydään torstain ja perjantain välisenä yönä. Ennakkoon ajatellen yöstä on tulossa hyvin mielenkiintoinen. Ennakkoon mielenkiintoisin nimi on pelinrakentajan paikalla pelaava Marcus Mariota, jota toiset pitää tulevaisuuden supertähtenä, ja toiset epäilevät herran sopivuutta NFL:n ammattilaiskentille. Yliopistossa Mariota pelasi hieman erilaista hyökkäystä kuin ammattilaiskentillä ja pelityylin muuttaminen onkin suurin kysymysmerkki lupaavan havaijilaisnuoren ympärillä.

Suomalaisittain koko varaustilaisuuden kannalta mielenkiintoisin nimi on Yalen yliopiston Tyler Varga. Varga tulee suurella todennäköisyydellä olemaan ensimmäinen Suomen passin omaava pelaaja, joka varataan NFL:n varaustilaisuudessa. Varga on alunperin syntynyt länsinaapurissamme ja kasvanut nuoruutensa kanadassa, mutta siitä huolimatta suomalaisen äidin omaava Varga omistaa suomalaisen passin ja voi sitä kautta tehdä suomalaista jenkkifutishistoriaa. Vargan aika ei kuitenkaan koita vielä ensimmäisellä kierroksella vaan varauksen odotetaan tapahtuvan 3-4 kierroksen paikkeilla, jolloin myös Yalen yliopiston 33v kestänyt ”kuivakausi” saisi päätöksensä. Yalen yliopistosta ei ole varattu vuoden 1982 jälkeen yhtään pelaajaa ennen 6. kierrosta. Vargan sijoitusta voi laskea hänen tulevaisuuden suunitelmansa, mutta ortopedin urasta haaveileva Varga on kyllä sanonut moneen kertaan kevään aikana satsaavansa seuraavat vuotensa ennen kaikkea jenkkifutikseen. Näiden puheiden takia tulevaisuuden suunitelmat tuskin pilaavat Vargan varaustilaisuutta ja varaus tapahtuu viimeistään 4. kierroksella, joka aloittaa varaustilaisuuden lauantai päivän.

1. Tampa Bay Buccaneers: Jameis Winston QB

Lehdistö yrittää kaivaa maata Jameis Winstonin jalkojen alta, mutta edelleen kevään ensimmäinen varaus näyttää kohdistuvan mieheen. Winston on yksinkertaisesti valmiimpi pelinrakentaja kun Marcus Mariota ja siitä syystä valinta on helppo Buccaneersin johdolle.

2. Philadelphia Eagles: Marcus Mariota QB (Kauppa San Diego Chargersin ja Tennessee Titansin kanssa)

Viime viikonlopulla jenkkimedioissa alkoi huhuilut, joiden mukaan Philadelphia Eagles on edelleen Marcus Mariotan perässä ja joukkue on valmis tekemään todella monimutkaisen kaupan saadakseen nuorukaisen riveihinsä. Allekirjoittanut on miettinyt kaupan mahdollisuutta ja todennut sen olevan täysin mahdollista, jos Jameis Winston on Buccaneersin varaus.

Huhujen mukaan Eagles joutuisi luopumaan Sam Bradfordista sekä 1. ja 3. kierroksen varausvuoroistaan, jolloin 2. paikalle nouseminen ei tulisi liian kalliiksi. San Diego Chargers luopuisi ainostaan Philip Riversistä, joka matkaisi Tennessee Titansiin. Vastineeksi Chargers saisi Sam Bradfordin, Eaglesin 1. kierroksen varausvuoron ja Titansin 2. kierroksen varausvuoron.  Titans saisi lopulta 2. vuorostaan todella aliarvostetun Philip Riversin ja Eaglesin 3. kierroksen varausvuoron.

Ainoa suurempi kysymysmerkki kaupassa olisi se: onko Titansin seurajohto valmis luopumaan myös 2. kierroksen varausvuorostaan. Kaikella järjellä ajateltuna myös heidän pitäisi olla hyvin tyytyväisiä saadessaan joukkueeseensa Top5 pelinrakentaja. Kauppa näyttää paperilla hyvin kannattavalta jokaisen joukkueen kannalta, koska Chargers tuskin pystyy pitämään Riversiä enää joukkueessaan ensi vuoden jälkeen, jolloin sopimuksen on määrä päättyä. Rivers on huolissaan Chargersin siirtymisestä Los Angelesiin.

Eaglesin varausta tuskin tarvitsee perustella millään muulla kun Chip Kellyn ja Marcus Mariotan yhteisellä historialla.

3. Jacksonville Jaguars: Dante Fowler Jr OLB/DE

Dante Fowler on sementoinut itsensä varaustilaisuuden parhaaksi heittoryntääjäksi ja tämän takia Jaguars tulee valitsemaan hänet.

4. Oakland Raiders: Leonard Williams DT

Leonard Williams ei ole vakuuttanut kaikkia joukkueita, mutta Raidersin seurajohto on ilmeisen kiinnostunut varaustilaisuuden parhaasta pelaajasta. Kun 4. paikalta pääsee varaamaan varaustilaisuuden parhaan pelaajan niin valinnassa ei pitäisi olla mitään mietittävää.

5. Washington Redskins: Vic Beasley DE/OLB

GM Scot McCloughan rakastaa nopeita ja isoja pelaajia, joten Vic Beasley on kuin tehty uudistuvaan Redskinsiin. Beasley on todella räjähtävä ja voimakas pelaaja, joka tulee tekemään NFL:ssä todella kovan uran.

6. New York Jets: Bud Dupree OLB/DE

Shane Ray on kärsinyt vammoista ja hänen pelaamistaan kauden avauksessa on jopa epäilty. Niinpä Bud Dupree on noussut kuin tyhjästä varaustilaisuuden 3. parhaaksi heittoryntääjäksi.

7. Chicago Bears: Danny Shelton DT

Amari Cooper ja Kevin White varmasti herättävät keskustelua Bearsin johtoportaassa, jos he ovat vapaana vielä numerolla 7. Danny Shelton valikoituu siitä huolimatta Bearsin valinnaksi, koska ilman kunnollista puolustuksen linjaa on jenkkifutis otteluita todella vaikea voittaa.

8. Atlanta Falcons: Brandon Scherff OT

Brandon tulee huhuista huolimatta olemaan draftin ensimmäinen puolustuksen linjamies (Getty).

Brandon tulee huhuista huolimatta olemaan draftin ensimmäinen hyökkäyksen linjamies (Getty).

Valinta tulee olemaan todella vaikea Atlanta Falcons johdolle, koska heittoryntääjän tarve on ilmeinen, mutta kaksi parasta pyödällä olevaa pelaajaa menisi hieman liian aikaisin numerolla 8. Ellei sitten johtoporras usko Shane Rayn pysyvän kunnossa ja olevan pelikuntoinen kun kausi käynnistyy.

Harva seurajohto kuitenkaan lähtee arpomaan päästessään varaamaan top10 ja sen takia Falcons varaa Brandon Scherffin, joka varmasti pystyy auttamaan joukkuetta menestymään heti kauden alkaessa. Viime keväänä ensimmäisellä kierroksella varattu OT Jake Matthews ei ole lunastanut ihan kaikkia hänelle kohdistettuja odotuksia, joten seurajohto voi hakea myös hänen herättelyä ensimmäisen kierroksen varauksellaan. Eikä hyvässä ja menestyvässä jenkkifutis joukkueessa ole koskaan liikaa hyviä hyökkäyksen linjamiehiä.

9. New York Giants: La’el Collins OT

Silloin kun joukkue on täydellisen remontin tarpeessa on korjaus hyvä aloittaa hyökkäyksenlinjasta, koska keskimääräisesti pisimpään NFL:n huipulla pelaavat juuri linjapelaajat. Giants taas on joukkue, joka kaipaa uudelleenrakentamista tai ainakin suuria muutoksia jotta mahdollisuudet takavuosien menestykseen ovat jälleen olemassa.

Kevin Whiten ja Amari Cooperin nimet nousevat jälleen esille kun Giants miettii varaustaan. Viime vuoden ensimmäisen kierroksen varaus meni laitahyökkääjään, joten nyt seurajohto päättää vahvistaa joukkuettaan parhaalla jäljellä olevista linjamiehistä. Puolustuksen linjaan kun ei ole tyrkyllä liikaa pelaajia niin valinta on hyvin yksinkertaisesti paras jäljellä olevista hyökkäyksen linjamiehistä. La’el Collins taas voisi olla jopa varaustilaisuuden paras pelipaikallaan, mutta yliopistopelien vähäinen määrä pudottaa hänet pelipaikkansa toiseksi parhaaksi.

10. St. Louis Rams: Amari Cooper WR

Vihdoin on aika varata ensimmäinen laitahyökkääjä, ja se saa olla tänä vuonna luotettava Cooper. Cooperilta ei löydy heikkouksia ja moni pitääkin häntä juuri sen takia varaustilaisuuden parhaana pelaajana pelipaikallaan. Ainoa asia mitä hänen kohdalla arvioidaan on se kuinka hyvä hänestä voikaan tulla. Tai oikeastaan onko hänen kaikki potenttiaalinsa jo nähty, koska Alabaman yliopistosta tulee usein hyvin valmiita pelaajia, joiden kehittäminen on hyvin vaikeaa NFL:ssä.

Näistä puheista huolimatta Cooper on loistava pelaaja jo nyt, ja vaikka tasonnostoa ei enää kamalasti tapahtuisikaan, tulee hän silti tekemään todella hyvän NFL-uran.

11. Minnesota Vikings: Trae Waynes CB

Sopii täydellisesti päävalmentaja Mike Zimmerin käyttämään puolustukseen. Siksi valinta on suhteellisen varma, jos Trae Waynes on vielä vapaana numerolla 11. Jameis Winstonin jälkeen yksi varmimmista valinnoista, jos varaus on vaan mahdollista.

12. Cleveland Browns: Kevin White WR

White on pelaaja joka voi mennä Top3:ssa, mutta myös putoaminen top10:n ulkopuolelle on täysin mahdollinen. Moni uskoo White olevan seuraava supertähti pelipaikallaan, mutta se vaatii vielä hieman kehittymistä.

13. New Orleans Saints: Shane Ray OLB

Saintsin seurajohto haluaa varmasti vahvistaa heittoryntäämistään ja siksi vaihtoehdoiksi varmasti muodostuu joko Ray tai Randy Gregory. Lopulta seurajohdon on helppo valita varvas vammasta kärsivän ja huumeista kärynneen pelaajan väliltä, ja siksi Shane Ray on Saintsin valinta.

14. Miami Dolphins: DeVante Parker WR

DeVante Parker on ollut koko kevään 3. paras WR ja niin hän on loppuun asti. (Getty)

DeVante Parker on ollut koko kevään 3. paras WR ja niin hän on loppuun asti. (Getty)

Dolphins varmasti yrittää nousta hieman ylemmäs jos Kevin White on vapaana vielä top 8, mutta korkean hinnan takia tyytyvät varaustilaisuuden 3. parhaaseen laitahyökkääjään. Toisaalta Dolphinsin johtoporras voi olla sellainen, että esimerkiksi kauppa Cleveland Brownsin kanssa on mahdillista jos Kevin White on edelleen vapaaana numerolla 12.

15. San Francisco 49ers: Arik Armstead DT

49ers kaipaa vahvistuksia kevään aikana sekaisin menneeseen puolustukseensa. Arik Armstead voi olla juuri sellainen pelaaja, jota 49ers kaipaa. Justin Smith ilmeisesti vielä vähän miettii paluuta pelikentille, mutta todennäköistä se ei silti ole, ja Armstead voisikin olla juuri oikeanlainen korvaaja hänelle.

16. Houston Texans: Jaelen Strong WR

Andre Johnson on poissa ja Texans kaipaa korvaajaa. Jaelen Strong ei ole itsestään huutelevaa tyyppiä, ja on sen vuoksi median mielestä hieman epäseksikäs. Kyseessä on silti todellinen pelimies, joka voisi muodostaa DeAndre Hopkinsin kanssa todella hyvän parivaljakon.

17. San Diego Chargers: TJ Clemmings OT

Chargersin aloittavaksi pelinrakentajaksi saapuu varaustilaisuuden alkupuolella Sam Bradford ja hänen suojelemisensa pitää olla prioriteetti numero 1. TJ Clemmings ei ole vielä täysin valmis pelaaja, mutta 2-3 vuoden päästä hän voi olla jo yksi sarjan parhaista pelaajista pelipaikallaan.

18. Kansas City Chiefs: Ereck Flowers OT

Chiefsin hyökkäyksenlinja kaipaa päivitystä ja Ereck Flowers voisi olla juuri oikeanlainen varaus siinä suhteessa. Flowers on todella hyvä juoksublokkaaja, jolla ei ole ongelmia myöskään heittosuojaamisessa silloin kun vastassa on isokokoisia pelaajia. Nopeita ja pieniä heittoryntääjiä vastaan voi Flowers silti olla ongelmissa, ja sen takia sijoitus putoaa 20 tuntumaan.

19. Cleveland Browns: Andrus Peat OT (Alunperin Buffalo Billsin vuoro)

Browns käyttäisi varmasti ensimmäisen varausvuoronsa hyökkäyksen linjaan, mutta kun Kevin White oli vapaana ei Clevelandilaiset voineet olla varaamatta häntä. Whiten varauksen jälkeen kuitenkin hyökkäyksen linjasta löytyy edelleen aukko. Sitä tukkimaan seurajohto varaa Andrus Peatin, jota moni pitää jopa kolmanneksi parhaana pelaajana pelipaikallaan

20. San Diego Chargers: Todd Gurley RB

Kun hyökkäyksenlinjaa on jo parannettu ja pelinrakentaja toimii Sam Bradford on seurajohdon aika parantaa juoksuhyökkäämistä.

Chargers on etsinyt jo vuosia LaDainian Tomlinsonin korvaajaa, mutta ilman suurempaa menestystä. Nyt kun Chargersilla on käytössään kaksi ensimmäisen kierroksen varausta on korvaajan löytäminen hyvinkin mahdollista. Onhan tämän vuoden varaustilaisuus keskushyökkääjien osalta todella laaja.

Todd Gurley olisi top 10 -varaus ilman viime vuonna sattunutta polvivammaa, jonka takia hänen osakkeensa “romahtivat”. Gurley voisikin olla monipuolisuutensa ansiosta juuri se pelaaja, joka vihdoin pystyisi täyttämään Tomlinsonin jättämät valtavat saappaat.

21. Cincinnati Bengals: Randy Gregory OLB

Cincinnati ei ole pelännyt ennenkään ongelmallisia pelaajia ja sen takia Grogoryn valinta ei olisi ihme kärystä huolimatta. Pelaajanahan Gregory on selvää Top10 ainesta, mutta käryn takia sijoitus tulee putoamaan rajusti. Jos Gregory on pystynyt parantamaan tapansa ja lopettamaan sauhuttelun voi hänestä muodostua yksi tämän varaustilaisuuksien ”ryöstöistä” tulevina vuosina.

22. Pittsburgh Steelers: Landon Collins SS

Steelers tykkää varata hieman alaspäin pudonneita pelaaja ja Landon Collins on juuri sellainen pelaaja tänä keväänä.

23. Detroit Lions: Malcom Brown DT

Ndamukong Suh valitsi Miami Dolphinsin, ja siksi Lionsin pitää alkaa rakentamaan puolustustaan uusiksi. Malcom Brown on luotettava kilvijalka jonka varaan on hyvä rakentaa tulevaisuuden menestystä.

24. Arizona Cardinals: Melvin Gordon RB

Melvin Gordon yksi parhaista pelaajista joita on jäljellä kun Cardinals pääsee varmaan, ja lisäksi Cardinals selvästi tarvitsee aloittavaa keskushyökkääjää.

25. Carolina Panthers: Dorial Green-Beckham WR

Pelinrakentaja Cam Newton kaipaa lisää heittokohteita ja Dorial Green-Beckham sopii Panthersin ajattelutapaan, jos on uskominen viime kevään ensimmäisen kierroksen varausvuoroa. Tuolloinhan Panthers varasi isokokoisen Kelvin Benjamin.

26. Baltimore Ravens: Breshad Perriman, WR

Breshad Perriman on noussut koko kevään ajan ja parhaassa tapauksessa hän kuulee nimensä jo Top15:ta. Nyt niin ei kuitenkaan ole ja Ravens-fanit voivat olla tyytyväisi ensimmäisen kierroksen valintaan.

27. Dallas Cowboys: Marcus Peters CB

Peters olisi taidoiltaan top15 varaus, mutta luonteessa takia Peters putoaa ensimmäisen kierroksen lopulle.(Getty)

Peters olisi taidoiltaan top15 varaus, mutta luonteessa takia Peters putoaa ensimmäisen kierroksen lopulle.(Getty)

2-3 vuotta sitten näytti paperilla siltä, että Dallas Cowboysilla olisi kasassa yksin sarjan parhaista heittopuolustuksista. Paperilla hyvältä näyttäneet pelaajat eivät kuitenkaan koskaan pystyneet nousemaan sille tasolle, jota heiltä odotettiin, ja siitä syystä Cowboysin on pakko vahvistaa puolustuksen takakenttäänsä tänä keväänä. Peters on monien mielestä varaustilaisuuden 2. parasta kulmapuolustaja ja sen takia Cowboys valitsee hänet.

28. Denver Broncos: Jordan Phillips NT

Terrance Knighton rahastaa nykyään Washingtonissa ja sen takia Broncos tarvitsee uuden puolustuksen linjan keskimmäisen linjamiehen. Jordan Phillips on todella iso ja vaikeasti siirrettävä pelaaja, joten hän sopii todella hyvin tukkimaan Knightonin jättämän aukon.

29. Indianapolis Colts: DJ Humphries OT

DJ Humphries on yksinkertaisesti paras jäljellä olevista hyökkäyksen linjamiehistä ja Colts kaipaa hieman päivitystä hyökkäyksenlinjaansa.

30. Green Bay Packers: Eric Kendricks ILB

Packers-fanit ja seurajohto voivat ottaa lasilliset kuplivaa jos Eric Kendricks putoaa heidän varausvuorolleen. Kendricks on loistava pelaaja, joka sopisi tukkimaan joukkueen suurimman aukon.

31. New Orleans Saints: Phillip Dorsett (Alunperin Seattle Seahawksin vuoro)

Saintsin päävalmentaja Sean Peyton on yksinkertaisesti ihastunut Phillip Dorsettin nopeuteen. Dorsett on monissa veikkailuissa 2. kierroksen varaus, mutta Saintsin saadessa varata toistamiseen ensimmäisellä kierroksella on Dorsettin nouseminen ensimmäiselle kierrokselle täysin mahdollista.

32. New England Patriots: Eddie Goldman DT

Eddie Goldman on yksinkertaisesti liian hyvä pelaaja ohitettavaksi ensimmäisen kierroksen viimeisellä varausvuorolla. Patriots usein tykkää pudottautua ensimmäiseltä kierrokselta alaspäin, mutta Goldman takia joukkue ei edes harkitse sitä tällä kertaa.