Tyhjätaskusta taivaisiin: viikko 5

Viime viikolla lappu jäi lopulta 1 jaardin päähän maalista ja vielä harmittavammaksi osumattomuuden tekee Philadelphia Eaglesin surkea hyökkäyspeli. Sarjan tehokkain hyökkäys jäi nollille ja sitä ei varmasti kukaa osannut ennustaa ennen ottelun alkua. Tämän viikkoinen kierros näyttää vedonlyöjän silmin hyvin vaikealta ja sen vuoksi varmoja joukkueita ei lapulta löydykkään.

20:00 New York Giants – Atlanta Falcons yli 50 pistettä 1,88

New York Giants on nostanut osakkeitaan hurjasti kauden ensimmäisestä viikosta ja nykyisellään joukkue taistelee jo divisioonansa voitosta. Falconsin peli on ailahdellut ja ainoa mikä on ollu varmaa niin se, että Falconsin otteluissa tehdään paljon pisteitä. Allekirjoittanut mietti pitkään laittavansa Falconsia lapulle, mutta ailahtelevat otteet pistävät jännittämään ja sen vuoksi pelkästää överiä lapulle.

20:00 Detroit Lions – Buffalo Bills alle 43,5 pistettä 1,88

Yhdessäkään Buffalo Billsin ottelussa ei ole tehty yli 43 pistettä, ja Detroit Lionsin otteluista ainoastaan kauden ensimmäisessä on tehty yli 43 pistettä. Ottelussa kohtaa kaksi Top10 puolustusta, joten hyökkäyksiltä vaaditaan isoja onnistumia, jotta suoritukset päätyvät tulostaululle asti. Calvin Johnson kärsii edelleen nilkkavammasta ja harjoittelu oli viikolla edelleen puolittaista, joten Lions hyökkäyksenkin pitää edelleen tulla toimeen ilman täysin tervettä Megatronia. Bills-hyökkäys ei ole muuten ollut vielä mitenkään häikäisevän kaunista ja joukkue on voittanut otteluita juuri loistavan puolustuksensa ansiosta.

20:00 Indianapolis Colts – Baltimore Ravens yli 49 pistettä 1,88

Andrew Luck näyttää juuri nyt sarjan parhaalta pelinrakentajalta ja samalla Indianapolis Coltsin hyökkäys on noussut todella vaaralliseksi. Coltsin menestys voi kuitenkin kaatua tällä kaudella ”huonohkoon” puolustukseen ja varsinkin heittopuolustus vaatii parannusta. Baltimore Ravens on noussut hieman puskista taistelemaan divisioonan voitosta ja iso kiitos tästä kuuluu konkari laitahyökkääjä Steve Smithille. Smith on noussut kauden ensimmäisien otteluiden perusteella jälleen pelipaikkansa eliittiin loistavilla otteillaan. Ainoa pienikysymysmerkki vedon kannalta on hyvin toiminut Ravens puolustus, joka on päästänyt kauden esimmäisissä otteluissa keskimäärin 15 pistettä. On kuitenkin vaikea uskoa liigan tehokkaimman hyökkäyksen jäävän kotikentällä alle 25 pisteeseen (keskiarvo 34 pistettä ottelua kohden) ja sen vuoksi kohde löytyy lapulta.

Mustahevonen:

23:25 San Francisco 49ers – Kansas City Chiefs 2 2,93

Moni asia puhuu kotijoukkueen puolesta: San Francisco 49ersin puolustus oli järkyttävän hyvä viime viikolla Philadelphia Eaglesiä vastaan, Kansas City Chiefs tulee otteluun lyhyen viikon jälkeen ja ottelusta tuskin tulee mitään hyökkäysten juhlaa. Kaikesta tästä huolimatta Chiefs oli maanantain ottelussa niin vakuuttava, että se tulee löytymään ainakin allekirjoittaneen rekkalapulta. Keskushyökkääjä Jamaal Charlesin paluu ja 41-14 voitto New England Patriotsista varmasti helpottaa vierasjoukkueen valmistautumista lyhyellä viikolla.