Tyhjätaskusta taivaisiin: wild card lauantai

NFL:n runkosarja on pelattu ja tänään alkavat pudotuspelit. Pudotuspelejä pelataan alkuunsa kahtena päivänä, jotta päällekkäisiä otteluita ei tulisi ja liiga saisi mahdollisimman paljon näkyvyyttä. Vaikka totta puhuakseni onhan tämä myös faneille todellista herkkua ennen kauden huipentavaa Super Bowlia, joka pelataan tänä vuonna Arizonassa helmikuun ensimmäisenänä päivänä.

Tämän illan ottelut ovat ennakkoon vasta lämmittelyä huomisille huippu otteluille, mutta ei tämänkään illan ottelusta silti draamaa tule puuttumaan. Onhan yön ottelussa vastakkain kaksi verivihollista, kun Baltimore Ravens matkustaa Pittsburgh Steelersin vieraaksi, eikä myöskään aikaisemmassa Arizona Cardinalsin ja Carolina Panthersin välisessä ottelussakaan pitäisi olla mitään vikaa.

23:35 Carolina Panthers – Arizona Cardinals

Ennakkoon ehkä tämän vuoden heikkotasoisin pudotuspeliottelu ellei jotain kummallista tapahtu.

Lähtökohdat otteluun:

Arizona Cardinals on kärsinyt läpi kauden isoista loukkaantumisista ja eniten pelaamisen tasoon on vaikuttanut pelinrakentajien loukkaantumiset. Cardinals on menettänyt tämän kauden aikana jo kaksi aloittavaa pelinrakentajaansa sairastuvalle polvivamman vuoksi ja nyt tahtipuikkoa hyökkäyksessä heiluttaa Ryan Lindley. Paremman pelinrakentajan kanssa Cardinalsia voisi pitää väkevänä vaihtoehtona olemaan ensimmäinen todellinen kotijoukkue Super Bowlissa. Cardinals puolustus on kuitenkin yksi liigan parhaimmista ja sen varaan joukkue joutuu laskemaan myös tämän iltaisessa ottelussa. Ilman puolustuksen isoja pelejä ja pallonriistoja Cardinalsin voittomahdollidet ottelussa ovat todella pienet. Carolina Panthers on parantanut kauden lopulla pelaamistaan huomattavasti ja joukkue on juuri nyt 4 ottelun voittoputkessa. Voittoputken kruununa voidaan pitää ehdottomasti viime viikon voittoa Atlanta Falconsista, koska tuon ottelun voittajalle oli tarjolla pudotuspelipaikka ja Panthers nappasi sen selvällä 3-34 vierasvoitolla.

Tyhjätaskun tipsit otteluun:(Nordicbet)

Potkumaalit yli 3.5 2.15

Cardinals-puolustus on todella vahva ja sen vuoksi Panthers hyökkäyksen pitää ottaa jokainen piste jonka se voi saada hyökäysvuoroillaan. En usko ottelun muutenkaan olevan mikään 50 pisteen ottelu, joten molemmat valmentajat ottavat jokaisen potkumaalin jonka vaan voivat ottaa ilman suuria riskejä 35 jaardin sisällä.

TD:t alle 3.5 2.15

Cardinals-hyökkäys nojautuu täysin laitahyökkääjiensä yksilötaitoon ja kentän lyhentyessä laitahyökkääjien tekeminen vaikeutuu huomattavasti. Joten uskon Cardinalsin saavan liikutettua palloa ajoittain ihan mukavasti, mutta maalin lähestyessä ongelmat kasautuvat ja valmennuksen pitää tyytyä potkumaaleihin. Panthers on ongelmissa loistavasti pelaavan Cardinals puolustuksen kanssa ja sen vuoksi TD:t jäävät tässä ottelussa vähiin.

03:15 Pittsburgh Steelers – Baltimore Ravens

Ensimmäisen pudotuspelikierroksen tunnerikkain ottelu josta ei sähkö tule puuttumaan. Molemmat joukkueet pelaavat AFC Northinsa ja kohtasivat siis toisensa jo kahdesti runkosarjan aikana. Näiden joukkueitten välillä käydäänkin ehkäpä koko NFL kovimmat rivalryt!

Lähtökohdat otteluun:

Baltimore Ravens varmisti paikkansa pudotuspeleissä vasta runkosarjan viimeisellä kierroksella ja silloinkin se tarvitsi apuja muilta joukkueilta. Ravensin runkosarja ei siis sujunut aivan niin hyvin kuin ennakkoon moni ajatteli. Kausi kyllä käynnistyi hyvin ja Ravensin tekeminen näytti huomattavasti paremmalta kun esimerkiksi viime kaudella. Jotain kuitenkin tapahtui hyvän alkukauden jälkeen ja varsinkin joukkueen heittohyökkäys alkoi tökkimään todella pahasti runkosarjan lähestyessään loppua. Voittoja Ravens keräsi läpi kauden tasaisesti ja sen vuoksi joukkue lopulta siis selvisi pudotuspeleihin. Pittsburgh Steelers aloitti kauden hieman hiekommin, kun joukkueen 5 runkosarjan tappiosta 3 tuli jo ennen viikkoa 7. Viikolla 8 tapahtui jotain mikä käänsi koko Steelersin kauden nousuun, hieman altavastaajan roolista lähtynyt kotijoukkue murskasi siihen asti loistaneen Indianapolis Coltsin 51-34 lukemin. Lukemat eivät edes kerro kaikkea ottelusta, koska Steelers teki ottelussa lähes mitä tahtoi. Colts voitosta saatu itseluottamus nostikin Steelersin pelintasoa huomattavasti ja sen ansiosta joukkue lopulta voitti divisioonansa ja sai kotiedun ensimmäiselle pudotuspelikierrokselle. Divisioonan sisäisissä otteluissa ei pidä koskaan aliarvioida kotiedun merkitystä, koska se yleensä ratkaisee divisioonan sisäisiä otteluita, joissa joukkueitten väliset erot ovat yleensä todella pieniä.

Tyhjätaskun tipsit otteluun(Nordicbet)

Pittsburgh Steelers – Baltimore Ravens yli 45 pistettä 1.86

Joukkueet tuntuvat toisensa hyvin ja sen vuoksi myös molempien heikkoudet ovat hyvin tiedossa. Ravens pääseekin vierasottelusta huolimatta pudotuspeleihin hyvistä asemista, koska vastustajan yleiseen kartoittamiseen menee huomattavasti normaalia vähemmän aikaa, joten valmennus pääsi rakentamaan omaa suunitelmaansa jo heti viikon alusta asti. Steelers on kotonaan aina kova ja Ravensin vieraillessa marraskuussa Heinz Fieldillä takoi Steelers taullulle peräti 43 pistettä. Kokonaisuudessaan tuossa ottelussa tehtii 66 pistettä, joka tukee myös yli pelaamista tänään.